Eerste auto’s met Siri-knop gepland

Door: Nando Kasteleijn - 13 reacties

General Motors (GM), Amerika’s grootste automaker, werkt aan de eerste twee auto’s met de ‘Eyes Free’-functie. Dat meldt de blog GM Authority. De functie werd tijdens de WWDC aangekondigd en zorgt ervoor dat je Siri in de auto via een knop op het stuur kunt bedienen en je iPhone dus niet hoeft aan te raken.

Volgens de blog gaat GM de functie als eerste integreren in compacte auto’s; de Chevrolet Spark en Sonic. De auto’s zouden binnen twaalf maanden worden gepresenteerd. 

De Chevrolet Sonic en Spark

De Siri-knop werd op WWDC door Apple’s Senior Vice President Scot Forstall gepresenteerd als een belangrijke functie voor in de auto. Daarnaast stelde hij dat er al negen grote automerken zijn – waaronder BMW, Jaguar en Audi – die hebben beloofd in de toekomst deze functionaliteit in te bouwen.

FastCompany was benieuwd in hoeverre dat klopt en ging bij de genoemde autofabrikanten na of ze inderdaad samenwerken met Apple. Dan valt het toch wat tegen. Zo blijkt dat van de negen er maar een paar zijn die daadwerkelijk bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van de Siri-functie. Er is zelfs een automaker die niks van de plannen afwist.

Al met al lijkt de euforie over de functionaliteit ietwat overdreven te zijn en kan het nog best even duren voordat we de Siri-knop in meer auto’s dan alleen dat Spark en Sonic gaan tegenkomen.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Renroelandt

  @Stijntje90.
  Wat is dat nu voor een reactie? Komt u iets te kort misschien.
  Mooi idee, en als Siri blijft groeien kan dat alléén maar een mooie toekomst zowel voor Apple gebruikers als andere bedrijven betekenen die iets kunnen ontwikkelen dat hun verkoop stimuleert en Apple zich daar mag méé samen voegen.

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Gaat Stijntje90 jn het vervolg nou op elk artikel zo gestoord reageren?
  Wat mensen al niet doen voor anndacht… Erg triest

 • Profielfoto
  daandries1

  Hopen dat me pa BMW blijft rijden

 • Profielfoto
  youp.c

  als er nou zoiets kwam om de knop in te bouwen in je huidige auto, dat zou nog eens iets zijn…

 • Profielfoto
  Arthur345

  Mercedes A klasse krijgt ook zo’n knop, maar ik weet niet of de Nederlandse ook één krijgt.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Dat is ook een mooi idee, voor elke bestuurder de mogelijkheid tot een tooltje waardoor je in je huidige auto Siri kunt gebruiken via die knop. Dan denk ik dat er een grote toekomst inzit.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Géén mens gaat een volledig nieuwe auto kopen omdat er een Siri knop aanwezig is, of misschien rijke stinkers of echte overdreven freaks! Maar de gewoon logische mens totaal niet!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Moeten we in Nederland ’s proberen, zo’n Siri knop te gebruiken. Dan kom je nergens…..:(

 • Profielfoto
  M92043

  Een knop inbouwen in een bestaande auto?? Lijkt mij een mogelijkheid om een bluetooth knop te maken en die aan je stuur te plakken. Je houd de knop ingedrukt, en het werkt net zoals nu met SIRI en de home knop. Ik begrijp dat bluetooth 4.0 erg energiezuinig is. Ik koop er 1 als die voor een paar tientjes beschikbaar is (dus welke slimme ondernemer springt hierin)!

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Wat zij hij dan?:P

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Zij hij? Manwijf?

 • Profielfoto
  SanderApple

  Of gewoon een stuur, die zijn (vrij)gemakkelijk te vervangen door een “Siri-Stuur”. Dan heb je ook niet zo’n lelijk ingebouwde knop op je nette, lederen stuurwieltje:D

 • Profielfoto
  Stijntje90

  Maar ga je dat ook gebruiken