Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Geruchten 20 juni 2012

Eerste auto’s met Siri-knop gepland

General Motors (GM), Amerika’s grootste automaker, werkt aan de eerste twee auto’s met de ‘Eyes Free’-functie. Dat meldt de blog GM Authority. De functie werd tijdens de WWDC aangekondigd en zorgt ervoor dat je Siri in de auto via een knop op het stuur kunt bedienen en je iPhone dus niet hoeft aan te raken.

Volgens de blog gaat GM de functie als eerste integreren in compacte auto’s; de Chevrolet Spark en Sonic. De auto’s zouden binnen twaalf maanden worden gepresenteerd. 

De Chevrolet Sonic en Spark

De Siri-knop werd op WWDC door Apple’s Senior Vice President Scot Forstall gepresenteerd als een belangrijke functie voor in de auto. Daarnaast stelde hij dat er al negen grote automerken zijn – waaronder BMW, Jaguar en Audi – die hebben beloofd in de toekomst deze functionaliteit in te bouwen.

FastCompany was benieuwd in hoeverre dat klopt en ging bij de genoemde autofabrikanten na of ze inderdaad samenwerken met Apple. Dan valt het toch wat tegen. Zo blijkt dat van de negen er maar een paar zijn die daadwerkelijk bezig zijn met het ontwerpen en bouwen van de Siri-functie. Er is zelfs een automaker die niks van de plannen afwist.

Al met al lijkt de euforie over de functionaliteit ietwat overdreven te zijn en kan het nog best even duren voordat we de Siri-knop in meer auto’s dan alleen dat Spark en Sonic gaan tegenkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste auto’s met Siri-knop gepland
Sluiten