Call of Duty: Black Ops, Oorlog op je Mac!

Door: Koen van Tongeren - 15 reacties

Als jij graag mag ontspannen met een schietspelletje dan ben je ongetwijfeld bekend met Call of Duty. In dit oorlogsspel speel je de rol van soldaat in verschillende oorlogen. Nieuwe versies van het spel komen eerst op game consoles uit maar een aantal edities van CoD zijn inmiddels ook in de Mac App Store te vinden.

Aspyr heeft aangekondigd dat ook een van de nieuwste versies, Black Ops, als Mac-game op de markt komt. Om dit te vieren zijn Call of Duty, CoD II en CoD 4 Modern Warfare in de Mac App Store tijdelijk verkrijgbaar voor de helft van de prijs.

Screenshot van Mac-versie CoD: Black Ops

In Black Ops neem je de rol aan van een soldaat in een klein elitekorps en vecht je op verschillende fronten tijdens de Koude Oorlog.

Op dit moment is er nog geen exacte uitkomstdatum van Call of Duty: Black Ops bekend. Aspyr verwacht het spel dit najaar in de Mac App Store te kunnen krijgen. Tijd genoeg dus om te oefenen met de voorgangers.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  AlphaKilr

  EINDELIJK!! Kan mijn bootcamp misschien toch door de tijd weg

 • Profielfoto
  Jojo890

  Goede vooruitgang! Het aanbod games voor mac wordt echt steeds groter. Echt ee. Goede ontwikkeling want een Mac kan stukken beter Games afspelen dan PC’s.

 • Profielfoto
  MrTeal

  Nu wachten tot GTA (I)V op de mac komt, dan ben ik helemaal tevreden:)

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Jojo, dat is dus pertinent NIET waar, en als je dit ooit had getest wist je dat ook. De drivers voor grafische kaarten zijn op OS X echt om te huilen, het enige goede aan ze is dat ze redelijk stabiel zijn, maar ze zijn traag als stront door een trechter.
  Voorbeeldje: als ik Left 4 Dead 2 op mijn Mac speel met een native installatie dan heb ik constant last van schokkend beeld, haperingen en meer. Als ik dezelfde game op Windows via Bootcamp speel is er geen vuiltje aan de lucht en draait ’t minstens dubbel zo soepel op hogere instellingen!

 • Profielfoto
  AlphaKilr

  Idd GTA wil ik ook wel:)

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Dat is zéér goed nieuws, nu enkel nog Fifa 12 op de Mac. Dit spel is wel actief op IOS apparaten, dus lijkt me de stap naar OSX ook belangrijk.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Dus blackops 1 komt op de Mac wanneer blackops 2 op de Xbox enz komt? Waarschijnlijk tegen dezelfde prijs als blackops 2..

 • Profielfoto
  Jojo890

  @Twentyeyes

  Ik heb het ook vooral over de nieuwe Mac’s.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Voorbeeldje: als ik Left 4 Dead 2 op mijn Mac speel met een native installatie dan heb ik constant last van schokkend beeld, haperingen en meer. Als ik dezelfde game op Windows via Bootcamp speel is er geen vuiltje aan de lucht en draait \’t minstens dubbel zo soepel op hogere instellingen!

  En gelijk heb je. Ik was blij toen Steam naar Mac kwam maar ik verkies nog steeds Left4Dead2 via Boot Camp!

 • Profielfoto
  joram

  De drivers voor Mac zijn inderdaad héérlijk stabiel en geoptimaliseerd voor wat je op de Mac het meest doet. Er zijn maar weinig games die op OSX grofweg dezelfde FPS hebben als via Windows op Bootcamp. WoW en Diablo zijn enkele uitzonderingen (daar scheelt het niet zoveel bij), maar met dit soort games van Aspyr merk je echt dat je 5-15 FPS meer hebt via Bootcamp.

  Of dat aan de GPU drivers van OSX ligt of dat het misschien een slechte port is weet ik niet, maar erg prettige is ’t niet altijd. Moet overigens wel zeggen dat ik blij ben dat de tijd tussen Windows en OSX releases met (héél langzaam maar zeker) kleine stapjes toch wat minder groot worden.

 • Profielfoto
  strigoi

  Goede vooruitgang! Het aanbod games voor mac wordt echt steeds groter. Echt ee. Goede ontwikkeling want een Mac kan stukken beter Games afspelen dan PC\’s.

  De drivers voor Mac zijn inderdaad héérlijk stabiel en geoptimaliseerd voor wat je op de Mac het meest doet. Er zijn maar weinig games die op OSX grofweg dezelfde FPS hebben als via Windows op Bootcamp. WoW en Diablo zijn enkele uitzonderingen (daar scheelt het niet zoveel bij), maar met dit soort games van Aspyr merk je echt dat je 5-15 FPS meer hebt via Bootcamp.

  Toen Diablo 3 net uit kwam, heb het daarna niet meer getest. Maar draaide het in Mac OS X op 40-50 FPS en in Bootcamp Windows 7 64-bit 100-120 FPS. Hetzelfde geldt voor Starcraft 2. Dus voorlopig blijft bij mij bootcamp nog gewoon op m’n Mac staan.

 • Profielfoto
  youp.c

  Kan deze fout verbeterd worden?

  Aspyr, de maker van CoD, heeft aangekondigd dat ook een van de nieuwste versies, Black Ops, als Mac-game op de markt komt. Om dit te vieren zijn Call of Duty, CoD II en CoD 4 Modern Warfare in de Mac App Store tijdelijk verkrijgbaar voor de helft van de prijs.

  Iedere Call of Duty speler weet toch wel dat het wordt uitgegeven door Activision en gemaakt door zijn ontwikkelstudio’s Infinity Ward (& Slegdehammer) en Treyarch. Aspyr maakt (vrijwel) geen games, maar port Windows games naar OS X.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Bedankt voor dit nieuws OMT, nou ben ik weer 16 euro lichter.. ;)

 • Profielfoto
  SanderApple

  Mensen, als je graag games op je mac wilt kijk dan eens dan naar deze site. Daar worden de spellen omgebouwd en ze zijn meestal ook gratis.

 • Profielfoto
  Niels G.

  Goed dat er meer games voor Mac OS uitkomen. Alleen Apple moet nog flink aan de slag met nVidia, de video drivers zijn slecht vergeleken met die van Windows. Al mijn games draaien significant langzamer op Mac OS dan op mijn Bootcamp. Uiteraard zou ik het fijn vinden niet meer naar Bootcamp te hoeven om te gamen.