Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 25 juni 2012

Boort Apple nieuwe markten aan met iOS6?

Scott Forstall leidde ons tijdens de WWDC keynote netjes door alle nieuwe features van iOS 6. Van Maps tot Facebook integratie tot virtuele boarding passes. Stuk voor stuk mooie features voor de consument. Maar Scott liet ook functies zien waar de consument op het eerste gezicht weinig aan heeft. Wil Apple andere doelgroepen bekoren?

We hebben het over Guided Access en Single App Mode. Met Guided Access kun je bepaalde knoppen en functies binnen een app afschermen. Met Single App Mode kun je nog verder gaan door het onmogelijk te maken om een app te verlaten. Scott Forstall haalde in zijn presentatie autistische kinderen aan die op deze manier gefocust bezig konden zijn met apps zonder al dan niet per ongeluk bepaalde apps te verlaten.

Op de website van Apple gaat het echter verder dan dat: “It allows a parent, teacher, or administrator to limit an iOS device to one app by disabling the Home button, as well as restrict touch input on certain areas of the screen.” Administrators zijn ook zij die iPads moeten beheren in bijvoorbeeld musea. Zij kunnen nu iPads afschermen voor ‘ongeoorloofd’ gebruik. Hetzelfde geldt voor docenten en leerkrachten. Zij kunnen iPad gebruik van hun leerlingen beperken tot bepaalde apps.

Het lijkt erop dat Apple met deze functies zwicht voor beheerders van iPads. Apple probeert hiermee de keuze voor musea en scholen makkelijker te maken. Want hoe vaak hoor je niet het argument van beheerders of docenten dat de iPad teveel afleid, teveel verstrooing biedt en teveel beheer vereist?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boort Apple nieuwe markten aan met iOS6?
Sluiten