Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 29 juni 2012

Bob Mansfield pensioneert, Dan Riccio neemt stokje over

De opzet is altijd hetzelfde: een witte achtergrond met een paar mooie plaatjes van het nieuwe product, Jony Ive die z’n woorden nauwgezet weegt en met handgebaren uitlegt wat er zo revolutionair is aan het apparaat en vervolgens Bob Mansfield die met z’n gezellige voorkomen uitlegt hoe hij het ding in elkaar heeft gezet.

Die opzet gaat binnenkort veranderen, want Bob Mansfield heeft aangegeven met pensioen te gaan. Zijn plek als Senior Vice President Hardware Engineering wordt overgenomen door Dan Riccio, die tot vandaag als Vice President onder Bob verantwoordelijk was voor iPad hardware engineering.

Bob has been an instrumental part of our executive team, leading the hardware engineering organization and overseeing the team that has delivered dozens of breakthrough products over the years,” zei Tim Cook, Apple’s CEO. “We are very sad to have him leave and hope he enjoys every day of his retirement.”

Om de verandering in leiderschap zo soepel mogelijk te laten verlopen, blijft Bob nog een paar maanden actief naast Dan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bob Mansfield pensioneert, Dan Riccio neemt stokje over
Sluiten