Banner voor WWDC 2012 hangt

Door: Nando Kasteleijn - 31 reacties

Het moment is daar. De eerste WWDC-banner hangt in het Moscone West Center in San Francisco. Traditioneel het moment waarop we zien waar Apple tijdens de WWDC naar toe wil. Net zoals de WWDC-uitnodiging staat er een mooie slogan die heel veel kan betekenen. De tekst luidt als volgt: “Where great ideas go on to do great things”. Wat verder opvalt is dat de banners nú al worden geplaatst. Voorgaande jaren gebeurde dat pas vlak voor het weekend.

Banner WWDC 2012 (via MacRumors)

 

Zoals altijd is het gissen wat er tijdens de WWDC gaat gebeuren. Traditioneel is het een software evenement, maar we hoorden de afgelopen weken ook veel geruchten dat Apple ook een nieuwe serie Macs gaat presenteren.

Wat in ieder geval vast staat is dat er maandagavond om 19:00 Nederlandse tijd een keynote zal zijn, waar we ongetwijfeld meer gaan horen over de plannen van Apple. Zoals altijd zal One More Thing daar live verslag van doen.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Gezalfde

  Denk toch iets met televisie, op basis van de zin op de banner. Verwijst naar “I finally cracked it” van Steve, denk ik.

 • Profielfoto
  MauriceJanmaat

  Ik zie ook veel apps op de banner en doorgaan met grote dingen…. krijgen we apps voor de Apple TV??:-)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Lijkt me gaaf als ze ooit nog eens een stukje van Steve uitzenden op dat scherm. Bijvoorbeeld als die TV uit komt.. Dat Steve hem introduceert of zo iets:)

 • Profielfoto
  AlphaKilr

  Finisher 14 minuten geleden
  euh!? Wanneer is die Keynote precies?

  Misschien even brilletje op zetten? :sealed:

  maandagavond om 19:00 Nederlandse tijd

 • Profielfoto
  knekkie

  Het woord: “TV” staat in de Banner als je de witte stippen verbind

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Heb er zin in

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Apps apps apps! Blijft typisch dat third party apps het thema van een Apple keynote voeren. Ik ben wel erg benieuwd!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het is wel duidelijk als je de bannen ziet: DE TV!! Veel kleuren, weliswaar app symbolen, maar daar zit heel duidelijk CNN tussen en ook Facebook.
  Aankondiging TV met allerlei opties, features en internetconnecties gaat er naar mijn idee dus absoluut komen. En De Nieuwe iPhone!

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Gaan jullie ook Live die dag?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Knekkie: hoe ik ook kijk ik zie het woord TV niet tussen de app symbolen op de banner. Zie ook geen witte stippen, alleen gekleurde apps. Wel witte ruimte daar tussen, maar nog geen letters!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ Mac aan Zee –
  Als je het leuk vindt om door te denken… (in plaats van de vakjes te tellen;) )

  Het is duidelijk te zien dat er bewust gekozen is om voor een “Additieve kleurmenging” te kiezen in de opmaak van de banner. Dit is opvallend omdat je voor een dergelijk effect als vormgever bewust kiest. Als je nog verder gaat, is wat duidelijker te zien dat naast de RGB menging ook geel als extra mengkleur nadrukkelijker aanwezig is. Tel daarbij op dat Sharp RGB+Geel monitoren ontwikkelt met een vier kleuren opbouw en de cirkel is rond.

  Het is zelfs denkbaar dat Apple in samenwerking met Sharp het vijf-kleuren scherm heeft doorontwikkeld en dat dit volgens Apple de standaard voor televisiekijken naar een heel nieuw level tilt.

  Hoe dan ook, als je die richting op denkt kan het haast niet anders dan dat de WWDC banner weergeeft dat de AppleTV een beeldbuis krijgt die een veel groter kleurenspectrum heeft dan de huidige toestellen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Heb ik het trouwens goed dat ik de eerste ben die dit verband legt?!

 • Profielfoto
  joostvg

  Heb ik het trouwens goed dat ik de eerste ben die dit verband legt?!

  Ik vind het verband nogal ver. Je zegt zelf dat Sharp RGB monitoren ontwikkelt met vier-kleuren opbouw (dan is het overigens geen RGB meer;) )

  Het kan dus ook gewoon zijn dat die kleurenopbouw in de nieuwe iMac’s komt. Het hoeft niet per sé op een tv te duiden.

 • Profielfoto
  knekkie

  @MacAanZee.
  Ook niet als je de link probeert. Ik heb het uitgetekend waar je moet kijken

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ joostvg
  Ja ja ja…. kleine nuance. Beetje jammer dat je daar op in gaat. Is al aangepast speciaal voor de mensen die liever blijven hangen bij details in plaats van de grote lijnen te volgen.

  (dan is het overigens geen RGB meer [wink] )

  Goh!

 • Profielfoto
  joostvg

  Ik ging juist in op je verband door te stellen dat het ook kan zijn dat Apple monitoren / iMac’s uit kan gaan brengen met de kleurenopbouw die jij beschrijft.

  Die RGB-opmerking was een grapje, vandaar de smiley..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Dr Maddox Ik vind het slim nagedacht en Apple kennende zit er zowel in de slogan als in de vormgeving van de banner altijd een doorverwijzing naar de onderwerpen die besproken worden en vooral de producten die gelanceerd worden.
  Mijn eerste gedachten bij de banner, kleurgebruik, soort uitvergrootte pixels (de apps) waren ook: TV!! Maar ik weet er technisch ook niet genoeg van om de link met Sharp te maken en de kleursystemen die jij noemt. (Hoewel ik wel uit TV-wereld afkomstig ben) Maar zou heel goed kunnen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ joostvg
  Je had ook gelijk, daarom heb ik het aangepast. QUAD collor displays in de computer wereld zijn volgens mij niet zo vernieuwend. Op televisie gebied is vooral Sharp aan het innoveren op dit vlak. Als ik een gok mag wagen zou ik zeggen dat het unieke aan de AppleTV hardware niet een retina scherm is maar een scherm met vier kleuren opbouw of misschien beter nog, een vijf kleuren opbouw.

  @ MacAanZee – Dat zou bijvoorbeeld het bekijken van foto’s een stuk aantrekkelijker maken dan de oververzadigde en geforceerde beelden die je nu te zien krijgt op je televisie. Dat heeft natuurlijk ook te maken met een gebruik aan fatsoenlijke kleurprofielen en bijbehorende kalibratie. Wie weet en we wachten het af!

 • Profielfoto
  joostvg

  Van mij hoeft die Apple TV niet.. Wordt me toch te duur terwijl ik het dan wel wil hebben;)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Heb je inmiddels een iPad? Dure grap dat Apple producten bedenkt die we nu nog niet missen maar later wel nodig denken te hebben. ;)

  Nog even over een vijf kleurenscherm:

  This five-primary-color display comprises “Multi-Primary-Color Technology” that features special image processing circuitry, in addition to the display panel whose pixel structure is based on five-color filters that add the colors C (cyan) and Y (yellow) to the three colors of R (red), G (green), and B (blue). This combination expands the color gamut (range of reproducible colors) that can be rendered within the color spectrum that humans can discern with the unaided eye, and enables the display to reproduce more than 99% of real surface colors*2.

  Bron

  Zoals ik dit lees is dit een soort van “retina voor kleuren”. Met vijf kleuren voor 99% weergeven wat het menselijk oog kan waarnemen klinkt als een argument waar Apple graag mee pronkt zoals ze dat bij retina deden. Ik hoor ze al roepen: “It’s the best and most beautiful we can make for your eyes to see” Als dat niet verkoopt…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Dr Maddox: solliciteren bij Tim Cook als tekstschrijver voor zijn speeches?:grin:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hahaha, ik daar zou ik veel voor over hebben!;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En anders ik wel.

 • Profielfoto
  Brombeer

  Het is alleen spijtig dat de content die straks zo superieur weergegeven kan worden zo inferieur is.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Leuke theorie Maddox, maar de WWDC is doorgaans niet voor grootse hardware lanceringen, maar vaker nieuwe software ontwikkelingen.

  Maar wie weet, klopt het.:wink:

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Zoals altijd zal One More Thing daar live verslag van doen.

  Waar is dat dan te volgen op OMT?
  Live beelden of wordt er gewoon aangegeven waar het over gaat etc.?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Mac Daddy: ik dacht dat dat niet helemaal klopt? Zijn niet alle iPhone lanceringen behalve de laatste ook gedaan op de WWDC?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Leuke theorie Maddox, maar de WWDC is doorgaans niet voor grootse hardware lanceringen, maar vaker nieuwe software ontwikkelingen.

  Maar wie weet, klopt het.:wink:

  Weet ik Daddy, WWDC is alleen voor software ontwikkelaars maar het gaat wel over hardware wanneer er content voor nodig is. Laat ik het zo stellen: Als het over een nieuwe AppleTV gaat, dan moet dit haast wel de insteek zijn… Maar we wachten af!:smile:

 • Profielfoto
  Dustin24

  “San Fransisco”
  :neutral:

 • Profielfoto
  MichMich

  Man man man… wat ver gezocht allemaal: RGB = tv, grote dingen = tv, veel kleuren = tv…

  Iets minder fanboy-wishfullthink-pills slikken.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Niks mis met een beetje fantasie en puzzelen.