Chuck Sterk
Chuck Sterk Nieuws 16 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Baidu integratie in iOS 6 = kassa!

Eerder deze week maakte Apple op de WWDC bekend dat de Chinese zoekmachine Baidu geïntegreerd wordt in iOS6 en Mountain Lion. Deze samenwerking is volgens AppleInsider lucratief voor Apple, dat een deel van de advertentie-opbrengsten van Baidu krijgt. Baidu is in Nederland en Europa misschien niet zo bekend, in China is het de equivalent van Google: Baidu is goed voor 80% van de zoekopdrachten in het land.

Het opnemen van Baidu in iOS komt niet uit de lucht vallen. In januari gaf Tim Cook al aan meer op de Chinese markt te focussen, aangezien de verkopen van de iPhone daar achterbleven. Deze strategie wordt nu ook uitgerold, want naast Baidu komen ook micro-blogging via Sina Weibo en video sharing met Youku en Tudou beschikbaar vanuit de iPhone software.

Door Baidu in iOS te integreren komt de iPhone weer op gelijk niveau te staan met veel Android toestellen die al langer de beschikking hebben over de Chinese zoekmachine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baidu integratie in iOS 6 = kassa!
Sluiten