Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 14 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple wil topleveldomein .APPLE

De kans is groot dat we volgend jaar in plaats van Apple.com ‘Home.Apple’ in typen om naar de homepagina van Apple te gaan. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, het ICANN, een zogenaamde topleveldomein aangevraagd.

Eerder dit jaar werd bekend dat de organisatie, die ooit .com en .org uitgaf, de topleveldomeinnamen openstelt voor ondermeer bedrijven en organisaties. Met als gevolg dat er zo’n 2000 aanvragen zijn gedaan. Zoals verwacht wil Apple heel graag .APPLE hebben.

Nu krijg je niet zomaar het domein, want het ICANN heeft daar strikte regels aan verbonden. Daarnaast kost het de aanvrager een hoop geld, zo’n $185.000 per jaar. Ook wordt van de bedrijven verwacht dat ze zelf instaat zijn om het domein te hosten. Dat betekent dat je daarvoor de nodige voorzieningen in huis moet hebben.

Voor Apple zal dat geen probleem zijn. De afgelopen anderhalf jaar berichtten wij al over de grote datacenters die Apple in North Carolina heeft laten bouwen. Daar zal vast en zeker ruimte zijn voor het hosten van dit domein.

Al met al is de kans heel groot dat Apple straks zijn webadres mag veranderen, aangezien het bedrijf genoeg geld en middelen heeft om .APPLE te mogen gebruiken. Nu nog de toestemming van het ICANN en het feest kan beginnen.

Meer informatie over het begrip topleveldomein is onder andere te vinden op Wikipedia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple wil topleveldomein .APPLE
Sluiten