Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 21 juni 2012

‘Apple wil meer sociale informatie’

Apple en sociale media zijn nooit goede partners geweest. Nu hoeft het bedrijf natuurlijk niet zelf een sociaal platform te hebben om iets te kunnen doen met sociale media. Denk maar aan de Facebook-integratie in iOS 6, waarin het mogelijk is om direct in de App Store apps te ‘Liken’.

Het bedrijf lijkt nu verder te kijken, want er is door Apple een patent ingediend waarin wordt omschreven hoe aan bepaalde bestanden extra metadata van sociale media en andere internetbronnen kan worden gelinkt. Ga je bijvoorbeeld naar een concert of voetbalwedstrijd en Twitter je daarover, dan kan Apple op basis van je locatie en mentions naar vrienden informatie verzamelen over met wie je waar bent geweest en dat als metadata toevoegen aan bijvoorbeeld een foto.

Wat Apple bijvoorbeeld ook zou kunnen doen met dit patent is een persoon in een video identificeren. Als eenmaal bekend is om wie het gaat kan doormiddel van sociale media en het adresboek extra informatie over deze persoon worden toegevoegd aan de video.

Het patent lijkt er vooral op gericht te zijn van om van allerlei sociale media informatie op te halen en deze vervolgens toe te voegen aan een foto- of videomateriaal. Dit betekent dat ook de inhoud van het desbetreffende bestand moeten worden geanalyseerd en het is maar de vraag of dat kan zonder dat de privacy wordt aangetast.

Nu is het enkel een patent en registreert Apple bijna dagelijks nieuwe ideeën, maar gezien het feit dat Apple al eerder bij monde van CEO Tim Cook heeft aangegeven meer te willen doen op het gebied van sociale media, is het goed mogelijk dat we dit ooit in iOS gaan tegenkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple wil meer sociale informatie’
Sluiten