Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 5 juni 2012

Apple publiceert PDF over iOS-veiligheid

iOS is één van de best beveiligde besturingssystemen ter wereld. Dat komt onder andere doordat Apple een streng keuringsbeleid voert in zijn App Store, waardoor de kans op malware minimaal is. Toch lijkt dat gegeven niet genoeg te zijn.

Apple heeft een PDF gepubliceerd, zo ontdekte AppleInsider, waarin het bedrijf uitlegt welke veiligheidsmaatregelen er worden genomen om te voorkomen dat je iOS-apparaat geïnfecteerd raakt. Het lijkt erop dat Apple met het document vooral aan het bedrijfsleven wil laten zien dat het veiligheid serieus neemt.

In het document geeft Apple uitleg over de beveiliging van het iOS-systeem. Zo zegt het bedrijf dat iOS de mogelijkheid biedt om het apparaat op verschillende niveau’s te beveiligen. Denk daarbij aan tools die voorkomen dat er malware wordt geïnstalleerd tot geavanceerde manieren waarop mensen via een beveiligd systeem toegang krijgen tot informatie.

Apple besluit het PDF-document met de volgende conclusie:

Each component of the iOS security platform, from hardware to encryption to device access, provides organizations with the resources they need to build enterprise-grade security solutions. The sum of these parts gives iOS its industry-leading security features, without making the device difficult or cumbersome to use.

Extra beveiliging is belangrijk voor veel bedrijven. Onlangs nog besloot IBM op zijn intern netwerk Siri uit te schakelen, omdat het verbinding maakt met een extern netwerk. Zo zijn er meer bedrijven die het systeem helemaal dichttimmeren, bang dat mensen van buitenaf gevoelige informatie van de iPhone of iPad kunnen plukken.

Veiligheidsproblemen komen steeds vaker in het nieuws. Gisteren schreven we al een uitgebreid artikel over de mogelijke risico’s die de Mac tegenwoordig loopt. Volgens veel anti-virus bedrijven loopt de Mac steeds meer gevaar, doordat Apple populairder wordt en daarmee interessanter is voor malware producenten. Het grote verschil tussen iOS en OS X is natuurlijk wel dat je bij OS X alles kunt installeren en bij iOS compleet afhankelijk bent van de App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple publiceert PDF over iOS-veiligheid
Sluiten