Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 20 juni 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple moet aan Samsung vergoeding betalen

De rechter heeft vandaag bepaald dat Apple aan Samsung een vergoeding moet gaan betalen voor het gebruiken van 3G-technologie. De vergoeding moet worden betaald over de iPhone 3G, 3GS, 4 en iPad 1 en 2. De iPhone 4S valt erbuiten vanwege samenwerking met Qualcomm.

Samsung beschuldigt Apple ervan inbreuk te maken op patent EP-1188269, die gaat over 3G-technologie en betrekking heeft op TFCI (Transport Format Combination Idicator) dat informatie geeft omtrent gegevenssnelheid van data. In totaal heeft het Koreaanse bedrijf vier 3G-pantenten in gediend, waarvan er dus één gegrond wordt geacht.

Voor Samsung is dit het bewijs inderdaad patenten schendt, zo laat het bedrijf aan NU.nl weten:

In overeenstemming met deze uitspraak gaan wij adequate schade vorderen die Apple in zijn producten heeft veroorzaakt. […] We blijven doorgaan met het verdedigen van onze innovaties en het beschermen van onze intellectuele eigendomsrechten om Apple te stoppen gratis gebruik te maken van onze technologie

Om welk bedrag het gaat is onduidelijk. Waar Apple wel aan ontsnapt is een verkoopverbod, doordat het om een zogenaamd ‘standaard’ patent gaat, die tegen licentie gewoon mag worden gebruikt.

Waar geen twijfel over bestaat is het bedrag dat Apple van Samsung krijgt. Omdat het Koreaanse bedrijf de claims heeft opgedeeld in meerdere rechtszaken, en er maar één heeft gewonnen, moet het bedrijf aan Apple € 800.000 aan proceskosten betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple moet aan Samsung vergoeding betalen
Sluiten