Apple-medewerker wordt directeur iCentre

Door: Redactie - 10 reacties

Het wordt hoog tijd dat Raymond Cohen zijn LinkedIn-profiel gaat aanpassen. Daar staat namelijk nog te lezen dat hij bij Apple Nederland werkt als Country Prosumer Head terwijl vandaag uitgelekt is dat hij de nieuwe algemeen directeur wordt bij een van de grootste Apple Premium Reseller-ketens in Nederland; iCentre.

In een interne email die OMT in handen heeft staat te lezen dat Cohen is gekozen na een uitgebreide selectieprocedure. Hij krijgt de taak om leiding te geven aan alle Nederlandse Authorised en Premium Resellers van iCentre. Andere leidinggevenden binnen het bedrijf gaan zich richten op de buitenlandse aspiraties. Zo werd eerder bekend dat iCentre de Belgische APR-keten Switch overneemt en plannen heeft om zich ook in Oost Europa te vestigen.

Raymond Cohen mag met recht een Apple-veteraan noemen. Hij werkte de afgelopen vijf jaar voor Apple Nederland en begon zijn carrière met het opzetten van PDF, een ‘Apple Centre’ dat zich richtte op de grafische markt. En ach,.. die zeven jaartjes bij Tech Data en Samsung van 2001 tot 2007 moeten we hem maar vergeven.

OMT wenst Raymond veel succes met zijn nieuwe baan!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Klinkt goed, een Apple man aan het hoofd van iCentre.

 • Profielfoto
  Apple-TechKid

  Icentre is al heel erg goed maar door een Apple-medewerker zal het steeds beter worden

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Gefeliciteerd Raymond!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Misschien heeft iemand z’n wachtwoord van LinkedIn onderschept, waardoor ‘ie ’t niet kan updaten?:wink:

 • Profielfoto
  reven

  wordt een beetje ziek van al die iCentre berichten – verkapte vorm van reclame lijkt me.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @reven: ach reclame, wat is reclame. Ik vind het niet verkeerd dat hier gewoon met naam en toenaam wordt gesproken over service en manier van werken (en eventuele kortingsacties etc) in allerlei Apple winkels. Op OMT kunnen we open en bloot praten over van alles. Over goede en slechte(re) Apple dealers. En iCentre is nog steeds een goede, al vanaf het eerste moment dat ze nog maar één winkel hadden (in Uitgeest of all places!)

 • Profielfoto
  atimago

  Dus de gene die de APR’s controleerde die word nu de baas van een van de APR’s. Dat klinkt als behoorlijke belangen verstrengeling.
  Eerst je toekomstige werkgever helpen groot te worden ten kosten van andere en dan daar de baas worden.

 • Profielfoto
  reven

  @MacAanZee – heerlijke reactie:)

 • Profielfoto
  FastMac

  Dat wordt straks een makkelijk 1 – 2 tje met Apple. Nieuwe kop: Apple neemt iCentre over.

  Wouter Schortinghuis en daarvoor Wim Schermer en Niels de Vos hebben de rode loper uitgelegd voor Apple om in 1 keer Nederland te bedienen.

  Ik zeg: super!

 • Profielfoto
  bombilla

  “Hij begon zijn carrière met het opzetten van PDF, een ‘Apple Centre’ dat zich richtte op de grafische markt.”

  Dit deed hij met 2 andere partners, en één van die partners heet Laurens van Hoorn, de huidige algemeen directeur van Amac. Ja inderdaad die andere grote Apple-reseller die ook groot is geworden d.m.v. overnames en die ook van plan is om internationaal uit te breiden.