AirPlay lokmiddel Android-gebruikers?

17 reacties

In de afgelopen jaren is AirPlay steeds belangrijker geworden. Sinds het uitkomen van iOS 4 (2010) is het mogelijk om via deze functie via wifi audio te streamen naar je AirPort Express of Apple TV. Tegenwoordig is het ook mogelijk via AirPlay ook het scherm van je iOS-apparaten te streamen. Deze functie komt ook naar OS X Mountain Lion, waardoor je straks via al je apparaten over wifi beeld en geluid kunt streamen.

Volgens Elliot van Buskirk van Evolver.fm, kan AirPlay de sleutel zijn om Android-gebruikers over te halen met Apple te gaan werken.

Buskirk stelt in het artikel dat Android-gebruikers al gekozen hebben voor een ander ecosysteem, dus daar valt niet zo veel te winnen. Hoe kan Apple dan alsnog gebruikers bij Android wegtrekken? Door de geavanceerde technieken van AirPlay. Want, zo zegt Buskirk, Google faalt op dit moment doordat het voor Android geen AirPlay-achtige standaard heeft.

AirPlay lijkt populair te zijn onder Android-gebruikers, er zijn namelijk steeds meer Android-apps die AirPlay ondersteunen. Het zou dan zo kunnen zijn dat dit naar meer smaakt en gebruikers op den duur zullen overstappen naar een iPhone of iPad. Apple heeft daar zelfs een benaming voor: het halo-effect.

Het idee van Buskirk is op zich interessant, maar er zitten nog wat haken en ogen aan. Zo baseert hij zijn bewering puur op het feit dat er op de website Evolver.fm veel wordt gezocht op ‘Android’ en ‘AirPlay’. Daarnaast is het maar de vraag of de AirPlay functie wel echt in staat is om gebruikers van Android weg te trekken omdat het eerder genoemde halo-effect tot nu toe alleen bij hardware werkte.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ik heb het nog nooit gebruikt..
  Voor die ene keer per jaar dat ik op vakantie ben geweest en ik de foto’s wil laten zien ga ik geen Apple tv kopen. De tv heeft zelf al youtube e.d. Dus dat heeft ook geen zin. Ik ga ook geen films eerst converteren naar iPhone formaat en vervolgens naar de tv streamen terwijl ik hem zo op usb kan zetten en in de tv proppen, veel sneller. En gamen doe ik wel op een echte console, ipv real racing oid.
  .
  Nee voor mij is het niks:)

 • Profielfoto
  Novix

  Lokmiddel? Airplay werkt ook op Android hoor: Linkje

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Geweldig. Straks kan je met je iPhone streamen naar je AppleTv maar niet met je twee jaar oude Mac.

 • Profielfoto
  michiel112

  Apple heeft daar zelfs een benaming voor: het halo-effect.

  Wist niet dat Edward Thorndike in dienst was van Apple. Weer wat geleerd.

 • Profielfoto
  wouwout

  Categorie ‘humor’ op OMT
  .
  In het artikel staat dat er diverse Android apps zijn die nu al Airplay ondersteunen. Desondanks zouden mensen toch een iphone met airplay willen. Terwijl het blijkbaar al werkt op Android.
  .
  Logica van een Apple fanboy.

 • Profielfoto
  iPredict

  Als de Android genruikers al een half zo elegant alternatief hebben dan zijn ze al tevreden en braggen ze dat hun Android het ook kan + meer.

 • Profielfoto
  wimbers

  als airplay op de mac ook gaat werken zodat ik alle wat ik op de mac af kan spelen ook op de tv af kan spelen, dan wordt het nuttig.
  nu loop ik nog te klooien met airvideo en dergelijke.

 • Profielfoto
  Pascalvilt

  als airplay op de mac ook gaat werken zodat ik alle wat ik op de mac af kan spelen ook op de tv af kan spelen, dan wordt het nuttig.

  Mountain Lion gaat dat ondersteunen , moet je alleen een zeer recente Mac voor hebben met minimaal een i5 processor.

 • Profielfoto
  Aidovive

  AirPlay hapert bij mij continu. Heb spijt dat ik mijn Sonos de deur uit heb gedaan. Laten ze eerst maar eens zorgen dat het fatsoenlijk functioneert. En ja, ik heb al de nodige tijd en geld geïnvesteerd in een goed werkend netwerk. Het netwerk is prima. AirPlay blijft alleen een struikelblok.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @biegilink: hopelijk lost iemand het op met een simpele hack. Want als ML uitkomt zullen een hoop mensen teleurgesteld zijn dat hun Mac geen AirPlay aankan (ik ga er nu wel even vanuit dat de meeste mensen dit nog niet weten).
  Dat kritisch artikel over AirPlay mag er wel eens komen op OMT.

 • Profielfoto
  kingpanzee

  Kort vraagje: Stel dat mijn iMac en Macbook pro beiden Airplay hebben; kan ik dan ook display mirroring doen van mac naar mac?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  stijntje90 is gebanned voor 2 weken. wie vind er nog meer dat dit niet kan?

  iphoneaanzee: 1 post: “stijntje90 moet geunbanned worden”.

  Aaaah. Daar is ie weer. Net the Terminator. He keeps returning.

 • Profielfoto
  pim939

  Haha

 • Profielfoto
  Swetsenegger

  Hoezo heeft android geen airplay achtige standaard? Hebben we nog nooit van UPnP gehoord? Het is apple die afwijkt van die standaard.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @bgielink Dank je voor je reactie. Ik heb in eerste instantie gebruik gemaakt van de standaard Ziggo Cisco router, en momenteel gebruik ik een Draytek-router. Ik geloof niet dat Draytek een slechte kwaliteit router is. Ik heb ook een AirPort Extreme welke ik zou kunnen testen/gebruiken. Maar ik vrees dat dat het niet gaat oplossen…

  Maar jouw opmerking heeft me wel aan het denken gezet. Ik zal eens kijken of er een nieuwere firmware o.i.d. voor mijn Draytek is…. Wordt vervolgd. Nogmaals dank.