Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 21 juni 2012

AirPlay lokmiddel Android-gebruikers?

In de afgelopen jaren is AirPlay steeds belangrijker geworden. Sinds het uitkomen van iOS 4 (2010) is het mogelijk om via deze functie via wifi audio te streamen naar je AirPort Express of Apple TV. Tegenwoordig is het ook mogelijk via AirPlay ook het scherm van je iOS-apparaten te streamen. Deze functie komt ook naar OS X Mountain Lion, waardoor je straks via al je apparaten over wifi beeld en geluid kunt streamen.

Volgens Elliot van Buskirk van Evolver.fm, kan AirPlay de sleutel zijn om Android-gebruikers over te halen met Apple te gaan werken.

Buskirk stelt in het artikel dat Android-gebruikers al gekozen hebben voor een ander ecosysteem, dus daar valt niet zo veel te winnen. Hoe kan Apple dan alsnog gebruikers bij Android wegtrekken? Door de geavanceerde technieken van AirPlay. Want, zo zegt Buskirk, Google faalt op dit moment doordat het voor Android geen AirPlay-achtige standaard heeft.

AirPlay lijkt populair te zijn onder Android-gebruikers, er zijn namelijk steeds meer Android-apps die AirPlay ondersteunen. Het zou dan zo kunnen zijn dat dit naar meer smaakt en gebruikers op den duur zullen overstappen naar een iPhone of iPad. Apple heeft daar zelfs een benaming voor: het halo-effect.

Het idee van Buskirk is op zich interessant, maar er zitten nog wat haken en ogen aan. Zo baseert hij zijn bewering puur op het feit dat er op de website Evolver.fm veel wordt gezocht op ‘Android’ en ‘AirPlay’. Daarnaast is het maar de vraag of de AirPlay functie wel echt in staat is om gebruikers van Android weg te trekken omdat het eerder genoemde halo-effect tot nu toe alleen bij hardware werkte.

Reageer op artikel:
AirPlay lokmiddel Android-gebruikers?
Sluiten