Chuck Sterk
Chuck Sterk Geruchten 21 juni 2012

19-pins dockconnector voor iPhone 5 [update]

Eerder deze maand lieten we je al een filmpje zien van de vermeende achterkant van de nieuwe iPhone. Ook gaven we toen aan dat het filmpje het beste met een korreltje zout genomen kon worden. Een element van het filmpje lijkt echter bevestigd te worden. Verschillende websites melden namelijk dat nieuwe iOS devices uitgerust zullen worden met een nieuwe 19-pins dockconnector. Deze connector neemt maar de helft van de ruimte in van de huidige 30-pins connector en zal voor het eerst te vinden zijn op de iPhone 5 of ‘new iPhone’, zo claimt TechCrunch.

Drie verschillende fabrikanten hebben aan TechCrunch gemeld dat we een kleinere dockconnector mogen verwachten. De connector zou het formaat van de Thunderboltpoort die je op MacBooks vindt hebben, maar krijgt een andere pin-out. 

Ook de site MobileFun draagt bij aan de speculaties, zij zeggen gelekte tekeningen te hebben van de nieuwe iPhone en op deze schetsen is ook een verkleinde dockconnector te zien. De fabrikant van iPhonehoesjes die zij spraken was er zo zeker van dat deze schetsen correct zijn, dat hij op basis van deze tekeningen cases gaat produceren.

De iPhone5 schets van MobileFun
De iPhone5 schets van MobileFun

De 30-pins connector is al sinds de 3de generatie iPod de standaard voor iOS apparaten, maar zal waarschijnlijk verdwijnen omdat Apple haar vizier heeft gericht op ruimtewinst in haar ontwerpen. Zo moest eerder de MagSafe-poort al plaatsmaken voor de MagSafe 2 connector en nu lijkt het er dus op dat ook in mobiele devices een andere aansluitpoort komt.

[update]

Robert Scoble heeft in een reactie op het artikel op TechCrunch aangegeven dat hij informatie heeft dat de connector magnetisch wordt, net als de MagSafe adapter.

Reageer op artikel:
19-pins dockconnector voor iPhone 5 [update]
Sluiten