Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 14 mei 2012

Zijn dit de nieuwe Macs?

Als er binnenkort inderdaad nieuwe Mac’s worden aangekondigd, is de kans groot dat deze inmiddels op de Apple Campus worden getest. Op de website Geekbench zijn een MacBook Pro en iMac aangetroffen met nieuwe nummers en Ivy Bridge processoren, daarnaast hebben deze Mac’s een build van OS X Mountain Lion die we niet kennen.

Het gaat om de MacBook Pro 9,1 met een Quad-Core i7 processor op 2.70 Ghz en 8 GB RAM geheugen. Als we deze vergelijken met de huidige serie dan is het mogelijk dat we spreken over het nieuwe 13-inch model. De huidige 13-inch versie heeft als naam 8,1, het 15-inch model heet 8,2 en de 17-inch versie gaat door het leven als model 8,3. De iMac heeft als naam 13,2 en draait op een Quad-Core i7 processor op 3.40 GHz met 4GB RAM geheugen.

Forumlid AppleTree op MacRumors ontdekte de gegevens als eerste en deelde ze op het forum. Daar werd vervolgens de vraag gesteld of het reëel is dat de MacBook Pro 13-inch een Quad-Core processor krijgt, aangezien deze nu nog op Dual-Core draait. Het is maar de vraag of de 13-inch een Dual-Core processor houdt, de meest logisch stap is om de hele lijn te vernieuwen en de twee grote broertjes, de 15- en 17-inch, een sterkere processor mee te geven.

Wat nog meer opvalt is dat de MacBook Pro 8GB geheugen aan boord heeft en de iMac 4GB. Dat klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, omdat de iMacs tot nu toe betere hardware in huis hadden dan de MacBook Pro’s. Dat lezen we deels hierin ook terug, aangezien het gaat om een iMac met een Quad-Core i7 processor op 3.4 Ghz, terwijl de MacBook Pro draait op 2.70 Ghz. Het is dan ook even de vraag of het geheugen naar eigen wens is aangepast, of dat Apple standaard 8GB RAM geheugen gaat plaatsen in de MacBook Pro’s.

Daarnaast wordt door Cult of Mac opgemerkt dat het gaat om twee Macs met nieuwe builds van Mountain Lion. De huidige ontwikkelaarsversie van de bergleeuw heeft als nummer 12A193i, de Geekbench MacBook Pro maakt gebruik van build 12A211, terwijl de iMac draait op build 12A2040.

Deze gegevens bieden hoop voor de komende maanden. Wel moet er worden opgemerkt dat het ook kan zijn dat een paar slimme jongens de gegevens hebben vervalst en hoopten dat de gegevens op Geekbench terechtkwamen. Aan de andere kant bleek Geekbench in 2010 al een betrouwbare indicator, toen werden daar de nieuwe MacBook Pro’s met i7 processoren ontdekt. Twee maanden later presenteerde Apple de MacBook Pro’s als de nieuwe lijn.

Er wordt al langer gespeculeerd over de komst van nieuwe Macs. Zo zou de nieuwe MacBook Pro-lijn dunner worden en komt er daarmee een einde aan het tijdperk van de optische-drive. Ook wordt er gespeculeerd over de toekomst van de Mac Pro en MacBook Pro 17-inch, omdat deze modellen toch het minst verkocht worden en het steeds makkelijker wordt om de goedkopere modellen krachtiger te maken.

Geekbench is een app waarmee je op basis van diverse testen kan zien hoe krachtig je Mac is. Deze resultaten worden vervolgens via de Geekbench Browser gedeeld met andere gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zijn dit de nieuwe Macs?
Sluiten