Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 18 mei 2012

Woz helpt als ‘tutor’ bij film over Steve

Er zijn momenteel twee films in de maak over het leven van Steve Jobs. In de ene heeft Ashton Kutcher de hoofdrol gekregen. De andere film is van scriptschrijver Aaron Sorkin, bekend van onder andere The Social Network en The West Wing. Aan deze laatste film zou Steve Wozniak nu zijn steun hebben toegezegd.

Volgens AppleInsider gaat Wozniak meedenken en adviseren op het gebied van technologie én om bepaalde inzichten te geven in het leven van Jobs.

Tegenover de Reuters zei Sorkin dat de film geen kopie wordt van Isaacson’s biografie. Dat zou volgens Sorkin het schrijven moeilijker maken. Daardoor lijkt de film niet waarheidsgetrouw te worden.Terwijl Sony Pictures, die de film gaat produceren, wel de rechten heeft gekregen om de film te maken op basis van de biografie van Walter Isaacson. Daarmee wordt de rol die Wozniak speelt ook een stuk interessanter, want wat wordt zijn input?

Of de andere film over het leven van Jobs wel klopt met de geschiedenis is onzeker. Eerder doken er al foto’s op van Ashton Kutcher die leek te oefenen voor zijn rol als Steve Jobs. Wij merkten toen al op dat de kleding die hij droeg niet matcht met de periode waar de film over gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woz helpt als ‘tutor’ bij film over Steve
Sluiten