Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 11 mei 2012

Weer aanwijzingen retina-scherm in OS X

Een retina-beeldscherm in de volgende generatie Macs kan ons eigenlijk bijna niet meer ontgaan. In de OS X 10.7.4-update van eergisteren zijn nieuwe bewijzen gevonden dat Apple bezig is Macs te voorzien van hoge-resolutiebeeldschermen. Het gaat om een aantal iconen dat verdubbeld is in grootte. Waren ze in OS X 10.7.3 nog 512×512, nu zijn ze 1024×1024.

Zowel AppleInsider als MacRumors ontdekten deze verandering. MacRumors ontdekte dat het Automator icoon is vergroot en dat de stijl is veranderd, het icoon is een stukje donkerder geworden. AppleInsider merkte daarnaast op dat de grootte van het icoon ook flink is verhoogd. Was Teksteditor in 10.7.3 209 KB, nu moet je er 1.7 MB voor vrijmaken.

Links Automator icon uit 10.7.3 rechts uit 10.7.4

Op zichzelf zijn deze veranderingen niet zo spectaculair, maar ze geven wel een goede indicatie van iets heel spectaculairs. Apple is sinds de eerste beta van OS X Lion bezig met het vergroten van iconen. Zo zijn eerder de iconen van de Mac App Store en het Dashboard al vergroot.

Al is het nog niet officieel, we gaan er met z’n allen toch vanuit dat in de nabije toekomst de Macs zullen worden uitgerust met retina-beeldschermen. De vraag is wel wat dit betekent voor de grootte van OS X Mountain Lion? Als deze nieuwe versie wordt uigerust met iconen van 1024*1024 zou het best eens kunnen zijn dat het systeem meer ruimte in gaat nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer aanwijzingen retina-scherm in OS X
Sluiten