Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Geruchten 16 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

[Update] ‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’

Zou de schermgrootte van de iPhone dan toch gaan veranderen? Volgens bronnen van de The Wall Street Journal krijgt de volgende iPhone een 4-inch scherm. De Amerikaanse krant stelt dat Apple inmiddels opdracht heeft gegeven om de schermen te gaan maken. De productie zou in juni van start gaan.

Tot nu toe heeft Apple stevig vastgehouden aan de vaste schermgrootte van 3.5-inch, dit tot teleurstelling van veel gebruikers die liever een iets groter scherm zien. Dat Apple zijn beleid nu herziet kan verschillende redenen hebben.

Eén van die redenen is de Samsung Galaxy S III. Dit is de grote concurrent van de iPhone en maakt gebruik van een 4.8-inch scherm. Ondanks dat het goed gaat met de iPhone heeft Apple daarmee genoeg redenen om een iets groter scherm te gaan leveren. Het voordeel van een 4-inch scherm is dat het ietwat groter is dan het huidige, maar waarschijnlijk nog steeds lekker in de hand ligt.

Voor iPhone-ontwikkelaars zou een groter scherm betekenen dat ze opeens met twee resoluties moeten gaan werken. Dat was tot nu toe altijd een belangrijk argument om te zeggen dat Apple vast zou houden aan het 3.5-inch model.

[Update] The Next Web heeft een mockup gemaakt van de ‘iPhone 4-inch’.

Links iPhone 4S rechts iPhone 4-inch (via The Next Web)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[Update] ‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’
Sluiten