[Update] ‘Volgende iPhone krijgt 4-inch scherm’

Door: Nando Kasteleijn - 42 reacties

Zou de schermgrootte van de iPhone dan toch gaan veranderen? Volgens bronnen van de The Wall Street Journal krijgt de volgende iPhone een 4-inch scherm. De Amerikaanse krant stelt dat Apple inmiddels opdracht heeft gegeven om de schermen te gaan maken. De productie zou in juni van start gaan.

Tot nu toe heeft Apple stevig vastgehouden aan de vaste schermgrootte van 3.5-inch, dit tot teleurstelling van veel gebruikers die liever een iets groter scherm zien. Dat Apple zijn beleid nu herziet kan verschillende redenen hebben.

Eén van die redenen is de Samsung Galaxy S III. Dit is de grote concurrent van de iPhone en maakt gebruik van een 4.8-inch scherm. Ondanks dat het goed gaat met de iPhone heeft Apple daarmee genoeg redenen om een iets groter scherm te gaan leveren. Het voordeel van een 4-inch scherm is dat het ietwat groter is dan het huidige, maar waarschijnlijk nog steeds lekker in de hand ligt.

Voor iPhone-ontwikkelaars zou een groter scherm betekenen dat ze opeens met twee resoluties moeten gaan werken. Dat was tot nu toe altijd een belangrijk argument om te zeggen dat Apple vast zou houden aan het 3.5-inch model.

[Update] The Next Web heeft een mockup gemaakt van de ‘iPhone 4-inch’.

Links iPhone 4S rechts iPhone 4-inch (via The Next Web)

Reacties

42 reacties
 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Dat heb ik nu al vaak genoeg gehoord..

 • Profielfoto
  DouweSCH

  Dat het scherm 4″ zou worden betekend natuurlijk niet gelijk dat de resolutie verandert;)

 • Profielfoto
  Roy-776

  Doe mij maar een 4 inch scherm maar groter ook niet. Dan gaat me iPhone 4 weg.
  Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Wijtze

  Dat de ontwikkelaars een tweede resolutie moeten gaan ondersteunen was bij de introductie van het retina display toch ook al zo? OF zie ik dat verkeerd?

  Overigens heb ik totaal geen problemen met 3,5″! Ik ken iemand met de Galaxy Note (5,8″) dat past niet eens in je broekzak!

 • Profielfoto
  Melle

  Voor iemand begint over of dit bericht nu OMT-waardig of OMT-onwaardig is…
  Schrijf er een thesis over, doe een marktonderzoek, schrijf een boek, maak zelf een website, maar laat democratie maar bepalen of deze site de goede of slechte richting uit gaat.

  De beste stuurlui staan aan wal !

 • Profielfoto
  MBPuser

  Ik zou 4″ wel relaxed vinden eerlijk gezegd..

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Déjà vu?

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  @Melle: Ik zie niemand klagen over dat dit bericht OMT-onwaardig is? Dus waarom jouw reactie?

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ Melle – Journalistiek, online community, opinies vragen etc etc. Dan heb je met een publiek te maken en feedback hoort daar bij. Je moet ook geen boek publiceren als je niet tegen recensies kan.

 • Profielfoto
  Coyote52

  Het formaat zoals het nu is hoeft van mij niet weg zie het liefst beide formaten naast elkaar;)

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  @Dr. Maddox: My thoughts exactly:)
  @Melle: Marktonderzoek? Sinds wanneer trekt Apple zich iets aan van wat de klant wil? Ik kan me vaag iets herinneren over ene Steve die zei dat mensen niet weten wat ze willen totdat het op de markt komt.

 • Profielfoto
  WOZ

  Twee zwarte balkjes (boven en onder) en elke App past automatisch.

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  Weet trouwens niet hoe ze die 4″ vorm gaan geven, maar geruchten over een 16:9 verhouding vind ik toch mooi prima! Breder hoeft van mij niet.. langer (16:9) is juist mooi. Geen zwarte balkjes meer bij t kijken van filmpjes.. dat maakt een verschil in grootte!

 • Profielfoto
  diotav

  Ik zet in op dit Toshiba 4-inch display met 367 ppi (vs. 309 ppi op de Galaxy S3). Apple zal op deze manier in hun marketing nog steeds vast kunnen houden aan de ‘merknaam’ retina.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Goh, wie had dat verwacht!!……..

 • Profielfoto
  robbinonline

  Mockup ziet er prima uit. Prima formaat dat scherm zo!
  Ik hoop persoonlijk wel op een nieuw design.

 • Profielfoto
  Phthisicus

  Waarom zou de resolutie moeten veranderen ?

  Ik heb vernomen tijdens de keynote van de WWDC 2010, dat er vanaf ongeveer 300 pixels per inch gesproken kan worden van Retina. Aangezien de iphone er 326 per inch heeft, kunnen zij het scherm 4 inch maken, en mogen ze de naam Retina nog steeds aanhouden !

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Ik hoop eerlijk gezegd wel op 5×4 (incl. Dock) icons op het Homescreen.

  Verder nieuw design en het is de perfecte iPhone!

 • Profielfoto
  diotav

  @Phthisicus .. ik geloof niet dat Apple een resolutie gaat hanteren van 640×960 terwijl de concurrentie wegloopt met 720×1280.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Sorry 5×4 zonder dock (6×4 met dock)

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Deze mock-up van MacRumors is geloofwaardiger… toch ?

 • Profielfoto
  bram91

  Ik zie echt nog steeds niet in waarom Apple dit zou doen. Net als een iPad mini maken.
  Waarom een groter scherm als 3,5 inch prima werkt en de verkoopcijfers van de iPhone met 3,5 inch scherm steeds weer records breken?
  Notification Center openen wordt met 4 inch scherm lastiger als je de iPhone met 1 hand vast hebt denk ik.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik vind de mockups van in.xsocam en die van het artikel er echt afschuwelijk uitzien…

 • Profielfoto
  essiw

  @in.XSocam
  Nee, die is werkelijk walgelijk, zon lang ding.
  .
  En alsjeblieft, omt, hou eens op met het rumoer of het scherm nou wel of niet groter word, ik word er ziek van.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Tot nu toe heeft Apple stevig vastgehouden aan de vaste schermgrootte van 3.5-inch, dit tot teleurstelling van veel gebruikers die liever een iets groter scherm zien. Dat Apple hun beleid nu herziet kan verschillende redenen hebben.

  Hun beleid = ‘haar beleid’

  Edit: nu is er ‘zijn beleid’ van gemaakt. Fout. Bedrijven worden in deze zinsconstructies als vrouwelijk gezien.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind beide mock-ups erg lelijk . De bovenste gaat uit van een verbrede 4S, de onderste van MacRumors vind ik er ook niet uit zien. Voldoet ook niet aan de berichten en gewoonte van Apple om elke 2 jaar het design van de iPhone te veranderen. Mijn favoriet is daarom nog steeds deze mock-up van de iPhone 5 met 4″ scherm, die vorig jaar al werd gepubliceerd. Aan de voorkant zelfde formaat van de iPhone, maar 4″ scherm door gebruik te maken van meer ruimte aan de voorkant. Het scherm verder naar boven en eventueel ook iets naar onder laten doorlopen en vooral aan de zijkanten tot aan de rand. Vooral dat laatste is veel mooier en moderner. Het mooiste van dit design vind ik nog de achterkant/zijkant: unibody metalen achterkant, die taps toeloopt naar onderen. Speels en lekker in de hand liggend.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  EN graag ook een model iPhone/mini iPad met ongeveer 6″ scherm, want ik vind persoonlijk 3,5″ intussen veel te klein en heb liever ook meer dan 4″. Ik gebruik ‘m vooral voor internet, email en communicatie via WhatsApp en andere social media en hoogstens af en toe bellen en wil daarom graag een grotere iPhone (of zo je wilt kleinere iPad met belfunctie). En met mij velen. Een apparaat dat alles heeft en toch in je binnenzak past. De Samsung Note heeft wat dat betreft het ideale formaat en wint enorm aan populariteit.

 • Profielfoto
  macjonge

  Het blijft een erg mooi ontwerp macAanZee maar, dan hoop ik nog wel op een verbetering voor het kwetsbare glas.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Ehmmm, je hebt mij niet horen zeggen dat ik de MacRumors mock-up mooi vind he. Maar MacAanZee die MR mockup is wel degelijk anders qua design..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wel wat anders, maar te weinig vind ik. Een scherm dat aan de zijkanten tot de rand loopt, lijkt me erg mooi.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  het zou fijn zijn dat de hele voorkant tuch zou zijn en dat je de microfoone helemaal is weg gewerkt

 • Profielfoto
  dinck

  … en dan voor degenen die graag een telefoontje voornamelijk om het telefoneren willen eentje met een 2″of 2,5″ scherm (wat mij betreft zelfs met een telefoon keypad). Ik vind de huidige iPhone al te groot om prettig vast te houden. Als je bovendien voor internet, filmpjes, spelletjes, apps etc. onderweg al een iPad (of iPad mini) hebt, dan is het ook niet nodig om die functionaliteit ook in je telefoon te hebben. Een simpele agenda, adressenlijst, desnoods evt. versimpelde communicatieapps (e-mail, twitter enzo) voldoen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Voor iPhone-ontwikkelaars zou een groter scherm betekenen dat ze opeens met twee resoluties moeten gaan werken.

  Dat hoeft niet per sé zo te zijn, ze kunnen dezelfde resolutie gewoon hanteren, al doe je dan een kleine stap achteruit qua ppi, maar volgens mij is het nog steeds (ongeveer) retina..

 • Profielfoto
  rwegener

  Dus weeeeer geen iPhone5, maar na de 4, 4s straks een iPhone 4L van Large……
  Toch jammer…

 • Profielfoto
  rwegener

  Of een 4g,…… van Grand

 • Profielfoto
  Facundo

  Waarom toch die weerstand van velen tegen meer keus in maten? Alsof iedereen dezelfde behoefte heeft. Als je de hele dag in t-shirt en strakke spijkerbroek rondloopt is de huidige iphone ideaal. En als je de hele dag tòch al met een aktentas rondloopt is zo’n ipad ideaal. Maar voor wie niet tot die groepen behoort zoekt over het algemeen naar een zo groot mogelijk formaat dat tòch handig is mee te nemen. En zowel als telefoon als tablet is te gebruiken. En daar heeft Apple een groot gat laten vallen waardoor ze veel klanten hebben verloren. Klanten, zoals ik, die graag een Apple wilden kopen maar toch zijn gevallen voor bijv. de Galaxy Note (5,3 inch). En ik ben zéér tevreden over die Samsung (meer nog dan over m’n 4s) èn hij is nog veel goedkoper ook.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Facundo: helemaal eens wat het formaat betreft. Er zijn ook maar liefst 5 formaten schermen voor MacBooks, dus op zijn minst twee formaten iPhones lijkt me heel normaal. Inderdaad: het formaat van Galaxy Note. Ik merk ook dat veel iPhone gebruikers overstappen over dat formaat én andere features, zoals quad core processor. Voor een prijs nog lager dan iPhone 4S.
  @Dinck: wat jij beschrijft is een Nokia 3310. Op marktplaats nogsteeds verkrijgbaar en onverwoestbaar. En zo handzaam!

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Het aflopende van het MacAanZee design heeft wel een nadeel wat betreft landscape plat voor je neerleggen. Dan loopt is af zeg maar. Er is bovendien lijkt me te weinig ruimte voor een dook connector onderop? Of kan dat net ?

 • Profielfoto
  franceies

  Slimme telefoon uit China
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2.3 OS Qualcomm MSM7227 800 MHz 3G-GPS WiFi 4,3 inch
  http://urlcini.com/H0S6th

 • Profielfoto
  Dr. Maddox
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik vind beide mock-ups erg lelijk . De bovenste gaat uit van een verbrede 4S, de onderste van MacRumors vind ik er ook niet uit zien. Voldoet ook niet aan de berichten en gewoonte van Apple om elke 2 jaar het design van de iPhone te veranderen. Mijn favoriet is daarom nog steeds deze mock-up van de iPhone 5 met 4″ scherm, die vorig jaar al werd gepubliceerd. Aan de voorkant zelfde formaat van de iPhone, maar 4″ scherm door gebruik te maken van meer ruimte aan de voorkant. Het scherm verder naar boven en eventueel ook iets naar onder laten doorlopen en vooral aan de zijkanten tot aan de rand. Vooral dat laatste is veel mooier en moderner. Het mooiste van dit design vind ik nog de achterkant/zijkant: unibody metalen achterkant, die taps toeloopt naar onderen. Speels en lekker in de hand liggend.

  Een scherm tot aan de zijkanten lijkt me echt onwenselijk. Dan gaan veel mensen last krijgen van unintended touches volgens mij …

 • Profielfoto
  McRemco

  Ik vind beide mock-ups erg lelijk . De bovenste gaat uit van een verbrede 4S, de onderste van MacRumors vind ik er ook niet uit zien. Voldoet ook niet aan de berichten en gewoonte van Apple om elke 2 jaar het design van de iPhone te veranderen. Mijn favoriet is daarom nog steeds deze mock-up van de iPhone 5 met 4″ scherm, die vorig jaar al werd gepubliceerd. Aan de voorkant zelfde formaat van de iPhone, maar 4″ scherm door gebruik te maken van meer ruimte aan de voorkant. Het scherm verder naar boven en eventueel ook iets naar onder laten doorlopen en vooral aan de zijkanten tot aan de rand. Vooral dat laatste is veel mooier en moderner. Het mooiste van dit design vind ik nog de achterkant/zijkant: unibody metalen achterkant, die taps toeloopt naar onderen. Speels en lekker in de hand liggend.

  Dit lijkt me redelijk onwaarschijnlijk, waar laten ze de dock connector dan?
  Van mij hoeft de iPhone sowieso niet groter, als hij niet meer in mijn broekzak past hoef ik hem niet. ik heb mijn telefoon altijd in mijn broekzak zitten als ik onderweg ben.