Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 15 mei 2012

Update Leopard verwijdert Flashback trojan

Terwijl het aantal Snow Leopard en Lion gebruikers alleen maar stijgt, is er nog altijd een groep die op een één of andere manier verknocht is aan Leopard. Voor hen is er nu een update die de Flashback Trojan verwijdert. Deze malware kan door een lek in Java de browser van een geïnfecteerde Mac overnemen. Daarnaast zorgt de update ervoor dat de Java-plugin in Safari wordt uitgezet.

De update is in totaal 1.28 MB groot, zo meldt 9to5Mac. De nieuwe versie zorgt er verder voor dat oude versies van Flash worden uitgeschakeld in de Safari-browser. Al deze updates waren al uitgebracht voor Lion en Snow Leopard.

Begin april berichtten we al over de Flashback Trojan. Het stukje malware is vorig jaar al ontdekt, maar was toen nog niet zo gevaarlijk. Dat was begin april anders, omdat het toen gebruikmaakte van een gevoeligheid in Java. Tien dagen nadat bekend werd dat de trojan opnieuw actief was, bracht Apple een update uit die de malware verwijderde. Nu, een maand later, is die update er dus ook voor Leopard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update Leopard verwijdert Flashback trojan
Sluiten