Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 16 mei 2012

Time Warner baas kent AirPlay niet

AirPlay is enorm populair. Het zorgt ervoor dat je via je iPhone, iPad en Mac over Wifi muziek en video kunt streamen naar je Apple TV. Daarnaast is het sinds de iPad 2 is ook mogelijk om door middel van de Apple TV je scherm te dupliceren op het televisie. Ondanks dat AirPlay een mooie uitvinding is, heeft Apple het bestaan hiervan nooit aan de grote klok gehangen en zal lang niet iedereen weten dat de functie bestaat.

Van sommige mensen verwacht je dat ze de functie wél kennen. Zoals Glenn Britt, de CEO van Time Warner. Hij is de baas van één de grootste Amerikaanse tv-bedrijven dat onder andere CNN in handen heeft. In een interview met The New York Times zei hij niet te weten wat AirPlay is.

Tijdens het interview vertelt Britt dat hij het een uitdaging vindt om een goede manier te vinden waarop internetvideo’s kunnen worden gestreamed naar de televisie. Op de vraag of hij AirPlay kent zegt hij niet zeker te weten wat het inhoudt, al is hij wel een enthousiast Apple-gebruiker.

Dan komt het mooiste gedeelte, hij zegt dat de Apple TV geen optie biedt die ervoor zorgt dat je internetmateriaal op je televisie kan zien:

Today we want to be on every screen. Today it’s a little bit clunky to get programming from the Internet onto the TV — not so hard to get it on your iPad. What’s hard is the plumbing, what wires do you connect, what device do you use. So the current Apple TV, the little thing, the hockey puck, really doesn’t do anything to help enable you to get Internet material on your TV.

Misschien kan Tim Cook Britt eens uitnodigen om AirPlay te proberen? Dan kunnen ze direct praten over samenwerking rondom de toekomstige ‘iTV’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Time Warner baas kent AirPlay niet
Sluiten