Tim Cook vindt ons lief

Door: Nando Kasteleijn - 23 reacties

Dinsdagavond, Amerikaanse tijd, was Tim Cook te gast bij Walt Mossberg en Kara Swisher tijdens de D10-conferentie van All Things D. Na afloop van het interview was er voor de media gelegenheid om vragen te stellen. MacRumors zette een dappere stap naar voren en vroeg wat Tim nou eigenlijk vond van geruchtensites.

Tim’s antwoord heeft ons op de OMT redactie breed doen glimlachen. Hij vindt het bijzonder leuk dat er zoveel over Apple wordt geschreven. Daarnaast voelt hij zich vereerd dat er zoveel mensen om Apple geven en willen meedenken met het bedrijf. 

De Apple-baas houdt dus wel van alle geruchtensites. Tenminste, tot een zekere hoogte want, hij vind het niet leuk dat er zoveel geruchten naar buiten komen.

You talk a lot about the emotion of the customers, there’s a lot of passion amongst customers. Do you think the sort of attention that’s paid to Apple from rumor sites and news sites and everybody is a distraction or a driver? How does that affect you and the company?

Tim Cook: I think it’s a privilege to have people that care about the company and care enough to write, care enough to talk, and care enough to send me an email and say “you’re out to lunch on this thing” and “you should be looking at this differently”.

I think all of that is great, I love it. And do I want something printed on a website that’s confidential? No, but I don’t think that’s what you’re asking.

I view our ecosystem as including great sites that care deeply about the company and want to inform customers. I have no problem with people that disagree with things that we’re doing. That’s our country and I love it. It’s great that we have disagreements.

Does that make sense?

Kara Swisher: He loves you.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Hahaha Appel

 • Profielfoto
  GT1988

  Doen jullie dat bewust of zo om de taalpuristen bezig te houden?

 • Profielfoto
  Rogiervanbossum

  Haha GT1988…

  Goed bezig!

  @OMT redactie:
  Ik lees graag jullie stukjes, maar laat ze nog even door iemand anders nalezen voordat je ze op het web flikkert. Het doet afbreuk de mate waarin mensen je serieus nemen als je dit soort fouten keer op keer maakt.

 • Profielfoto
  Hessel89

  sympathieke man die Tim Cook:P

 • Profielfoto
  JWB

  Dear Tim,

  De auto-correct van mijn MacBook Pro maakt elke keer van het woord Apple, Appel. Kan je daar niets aan doen?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Appel… Hihi
  De taalfetisjisten worden nu echt gek denk.

 • Profielfoto
  milan475

  Kom op OMT. Een beetje meer op spelling letten kan inderdaad wel. hij vindT en de komma voor in plaats van achter “want”. En dan ben ik iemand die normaal gesproken zelf veel fouten maakt, dus dat ik in een oogopslag meerdere fouten zie, moet een journalistiek student zoals Nado’s profiel aangeeft toch wel enige zorgen baren.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Gaan we nu artikelen vertalen van Macrumors?:grin:

 • Profielfoto
  Dustin24

  Gelukkig maar.

 • Profielfoto
  Switched

  Krijg je bij OMT een vergoeding per geschreven bericht ofzo? Dit gaat echt nergens meer over…

 • Profielfoto
  sedikit

  Nog even en we krijgen spoedig de mail-mogelijkheid “lievetim@enz”, in navolging van de “lievesteve@ enz”? Mijn tenen stonden toen al krom, maar dit zou fataal worden…

 • Profielfoto
  ro_me

  Tim vindt ons lief? Ik vraag me af of dat iets te maken heeft met 575,– wat een aandeel Apple oplevert? Of misschien met de 29,7 miljard euro kwartaal omzet.
  Dit soort interviews zijn door drenkt van marketing!

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Ik waardeer dit artikel. Spel fouten of geen spel fouten. Het neemt niet weg dat het een prachtig stuk is.!

 • Profielfoto
  Switched

  Een prachtig stuk? Is dat niet een beetje overdreven?

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  Vrij hoog van de toren blazen, OMT. Hij zegt helemaal niks over rumor sites. Hij zegt in het algemeen dat ie blij is met hoe mensen begaan zijn met het bedrijf en dat sites die begaan zijn met Apple en mensen willen informeren in het ecosysteem van Apple passen. Rumor sites komen in zijn antwoord niet aan bod. Een site uit NL boeit hem sowieso niks, getuige “That’s our country and I love it”.

 • Profielfoto
  Navuri

  Who cares about Tim Cook? Laat die man gewoon z’n werk doen. Ik geef eerlijk gezegd geen moer om Apple, maar ik wil gewoon prima producten kunnen kopen. Dat ze soms toevallig van Apple afkomstig zijn maakt me nog geen aanbidder van een elektronicabedrijf.

 • Profielfoto
  filenox

  Nergens een video?

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Een prachtig stuk? Is dat niet een beetje overdreven?

  Ik weet niet wat de minimum lengte is om iets “een stuk” te mogen noemen, maar het zijn vast meer alinea’s dan dit… Graag wat meer tekst dus (en diepgang) want al die korte verhaaltjes zijn niet echt interessant…

 • Profielfoto
  Hydræ

  Ik vind Tim Cook een slow-talker. Je moet als opperhoofd wat pit hebben, anders vallen mensen in slaap.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Ik zeg het niet snel maar die Cook heeft echt heel weinig inhoud, praat traag en saai. Het lijkt me wel een aardige en integere man die zijn werk goed doet. Een gevaar voor Apple is dat het zo hard groeit dat alles oncontroleerbaar wordt. Cook is wel iemand met goede visie over de organisatie. Ik denk wel dat Apple na 7 à 8 jaar weer een leider nodig heeft die zijn persoonlijkheid in het merk kan leggen.

 • Profielfoto
  sedikit

  “Ik denk wel dat Apple na 7 à 8 jaar weer een leider nodig heeft die zijn persoonlijkheid in het merk kan leggen.” Leiders?….Leiders?!… Hebben we die al niet genoeg gehad in de geschiedenis? Geen leiders zonder volgelingen, en die zijn doorgaans nogal eens blind…..:lol:

 • Profielfoto
  Lau24

  Jongens hij vind ons lief dus: GROUPHUG!!:razz: