Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 30 mei 2012
Leestijd: 3 minuten

Tim Cook spreekt: meer Siri, meer geheimhouding, minder Ping

Vannacht, toen wij allemaal lagen te slapen, sprak CEO Tim Cook tijdens de AllThingsD conferentie D10. In iets meer dan uur tijd werden tientallen vragen op hem afgeschoten. Sommige werden genegeerd, andere kregen een mysterieus antwoord en over weer andere zaken was Tim glashelder.

Samenvattend geeft hij toe dat Ping een flop is, dat er dit jaar héél veel rond Siri staat te gebeuren, dat Apple (helaas) beter zijn best gaat doen om nieuwe producten vooraf geheim te houden en… dat de S van de iPhone 4S niet voor Speed of Steve staat, maar voor Siri.

Siri

Siri, de iPhone-assistent, die al sinds oktober in beta is, staat een grote vernieuwing te wachten. Tim zei over Apple’s paradepaardje het volgende:

[…] there’s more that it can do and we have a lot of people working on this and I think you’ll be really pleased with some of the things that you’ll see over the coming months on this. The breadth you’re talking about. We’ve got some cool ideas about what Siri can do.

De meest logische stap is dat Siri zometeen uit haar beta-status wordt gehaald en beschikbaar komt in meer talen. Daarnaast hopen ontwikkelaars op API’s waarmee ze Siri-functionaliteit in hun apps kunnen bouwen.

Apple wordt nóg geheimzinniger

Terwijl Tim over de werkomstandigheden in China opener is geworden, wil hij in de toekomst minder kwijt over toekomstige producten die daar gemaakt worden. Vertellen ze niet al heel erg weinig? Ja, toch zegt Tim dat ze de geheimhouding opnieuw gaan aanscherpen. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat er nog steeds veel nieuws naar buiten glipt.

Apple TV

Over de Apple TV wilde Tim ook niet veel kwijt, maar wél dat het een gebied is dat onder enorme belangstelling van het bedrijf staat.

I think most people, maybe not all, but many people would say this is an area in their life they’re not really pleased with. You know, they might not be pleased with many things about it. The whole TV experience. So, it’s an interesting area, so we’ll have to see what we do.

Met deze uitspraak maakt Tim het alleen maar spannender. De afgelopen tijd kwam er al veel nieuws over een nieuwe Apple TV naar buiten. Zo werd door ons gemeld dat iemand een prototype van de nieuwe Apple TV zou hebben gezien, die onder andere gebruik maakt van Siri. Dat zou mooi in lijn liggen met de eerdere belofte van Tim dat de assistent de komende tijd wordt uitgebreid.

Facebook en Apple

Ook Mark Zuckerberg’s Facebook kwam aanbod. Tim complimenteerde het bedrijf en zei dat er veel potentieel in zit waar we de komende tijd meer over gaan horen. Bij het uitkomen van iOS 5 was Facebook op sociaal gebied de grote afwezige. Twitter had met Apple een mooie deal gesloten waardoor mensen makkelijker kunnen inloggen, helaas was dat Facebook niet gelukt. Daar lijkt nu verandering in te komen. Wat goed mogelijk is, is dat Facebook dezelfde integratie krijgt als Twitter: vanaf één plek inloggen en contact-synchronisatie.

Steve Jobs

Tot slot sprak Tim ook over Steve Jobs. Diens dood was voor hem een van de treurigste dagen uit zijn leven. Jobs vroeg voor zijn dood om niet steeds de vraag te stellen ‘wat zou Steve doen?’, maar daarin steeds zijn eigen keuze te maken.

D10 is een jaarlijkse conferentie van AllThingsD, de technologie blog van The Wall Street Journal. Cook werd geïnterviewd door Walt Mossberg en Kara Swisher.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook spreekt: meer Siri, meer geheimhouding, minder Ping
Sluiten