Tablets in de lift, einde nog niet in zicht

Door: Cyrille Klaassen - 7 reacties

Dat tablets steeds hipper beginnen te worden was al een tijdje duidelijk. Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics bestaat inmiddels zelfs al 40 procent van het mobiele breedband aanbod uit tablets. Dat is best knap wanneer je bedenkt dat naast smartphones en tablets, ook mobiele hotspot-apparatuur, USB-breedbandapparaten en zelfs laptops van dit label worden voorzien.

Een belangrijke rol is daarbij natuurlijk weggelegd voor de iPad. Een dikke twee jaar geleden, vlak voor de lancering van de eerste iPad, waren tablets nog een zeldzaamheid in de schappen bij de telefoonboer. Inmiddels vliegen ze als zoete broodjes over de toonbank.

Voor het onderzoek dat de mannen bij Strategy Analytics deden werden gegevens verzameld van 113 mobiele operators afkomstig uit maar liefst 33 landen. Daaruit bleek dus dat een kleine 40 procent van het aanbod tablet-specifiek is. Tablets spelen daarmee een steeds belangrijkere rol in het leven van de mobiele operator. Een rol die in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar groter zal worden. Dat komt onder andere door Apple’s nieuwste iPad, die de tabletverkopen weer flink heeft doen aanwakkeren, en de opkomst van de 4G/LTE-netwerken, die in steeds meer landen hun intrede doen.

 

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  R-Flow

  en zelfs laptops van dit label worden voorzien

  Dat is volledig afhankelijk van hoe je met het internet in verbinding staat. Een laptop via Wi-Fi met een landlijn erachter, wat waarschijnlijk de ruime meerderheid zal zijn, wordt helemaal niet tot mobiel breedband gerekend. Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat tablets, zoals de iPad, vaak volledige websites laden i.p.v. lichtere mobiele versies en dus meer dataverbruik genereren.

 • Profielfoto
  Sander86

  Gelukkig beginnen ze in NL ook met 4G!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En wifi iPads die via tethering van iPhone / smartphones op internet werken worden zo ook niet meegeteld. Het tabletgebruik is dus nog groter.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Als je zo rond kijkt dan zie je wel zeker iemand die een iPad heeft
  Is het al om te laten zien dat je er een hebt of om dat je hem
  Echt nodig hebt een tablet blijft een fantastisch ding en nu met de 4g kan hij
  Alleen nog maar beter worden
  Maar zelf vind ik dat de tablet nog
  Veel meer moet kunnen zodat hij uiteindelijk ook de Mac/pc MacBook/laptop kan vervangen zoals het bedienen van het toetsenbord als het simpele als een muis er moet zeker nog veel gebeuren om een computer te vervangen en dat gaat zeker nog een paar jaa duren

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Ooit van punten en komma’s gehoord Sion?;-)

 • Profielfoto
  interFACE

  Ahum, werken er bij Strategy Analytics alleen maar mannen?

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Nee ik heb nog nooit van punten en koma’s gehoord.