StockTouch visualiseert je aandelen op iOS

Door: Nando Kasteleijn - 13 reacties

Aandelenkoersen volgen begint steeds hipper te worden. Apple (AAPL) breekt record op record met een koers die schommelt tussen de 550 en 600 dollar. Facebook wist zelfs een heuse beurshype te creëren.

Hoe volg je die koersen nou met je iOS-apparaat? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor, zoals de aandelen-app van Apple. Een andere optie is StockTouch, een app voor iPhone en iPad die met tegeloverzichten werkt. De applicatie is opvallend visueel ingericht en valt daarmee op tussen apps als Bloomberg of Stock Spy.

De basis van StockTouch is een overzicht van aandelen, ingedeeld in sectoren zoals technologie, financiën en energie. Vervolgens kun je op een categorie inzoomen door deze te selecteren. Door een aandeel te selecteren kom je in het overzicht van dat specifieke aandeel terecht, waar je onder andere tijdlijnen en nieuws kan vinden. Daarnaast maakt de app gebruik van drie kleuren: groen, zwart en rood, waardoor je gelijk ziet hoe het over de gehele linie gaat.

Sector-overzicht op StockTouch voor iPad

Aan de rechterkant vind je in de aandelen-app een sidebar, deze biedt een hele rits aan opties die je toegang geven tot extra informatie. Hier vind je uiteraard een zoekfunctie, maar ook de mogelijkheid om te wisselen tussen het internationale aandelenoverzicht en die van Amerika. Daarnaast vind je in de balk ook de mogelijkheid om in plaats van percentages het relatieve volume te weergeven en bijvoorbeeld te vergelijken met het totale volume van de sector.

Dat is nog niet alles. De zijbalk herbergt ook de optie om de volgorde waarin de aandelen worden weergegeven te wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van de hoogste koers of simpelweg op alfabetische volgorde. Tenslotte biedt de zijkant de mogelijkheid om te kijken hoe het aandeel doet over de breedte van een week of een maand, handmatig de status te verversen en bepaalde aandelen aan te merken als favoriet.

Overzicht van de technologie-sector op StockTouch voor iPad

StockTouch is op visueel gebied een enorm krachtige app, die ook nog eens veel functionaliteiten biedt. Helaas is de app (nog) niet beschikbaar voor de Nederlandse Beurs, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bloomberg. Desalniettemin is het een app met veel potentie die nu al een aanwinst zal zijn voor handelaren op internationale beurzen. StockTouch kost € 3,99 en is geschikt voor iPhone, iPod touch én iPad.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  jesper211232

  Desalniettemin is het een appr met

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik ga ‘m proberen, al moet ik zeggen dat de screenpics niet erg uitnodigend lijken. Een lappendeken van gekleurde vakjes en helemaal lastig als je (een beetje) kleurenblind bent. Dan valt een rood vlakje tussen al die groene bijna niet op. Maar misschien valt het mee.
  Het artikel is voor wat betreft de Apple en Facebook aandelen niet actueel. De beurzen zijn al een tijdje veel lager. En de records van Apple lagen tussen €600 en €650 en zijn nu inderdaad teruggevallen naar €550 – €600. En de Facebook hype is intussen doorgeprikt. Het aandeel is lang niet meer wat het bij de introductie was. Van $38 nu ongeveer €31.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Wat vervelender is dan een spellingsfoutjes: mensen die die foutjes in de reacties gaan zetten. Ik zeg 3 strikes en dan ban.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  @Xyzyx,

  En de mensen die daar weer op reageren, en daar weer op reageren..
  .
  Lijkt mij een aardige app maar ik heb geen aandelen =)

 • Profielfoto
  Arthur345

  Aandelen is mooier. Maar die is niet voor de iPad.

 • Profielfoto
  MevrouwTrein

  ik denk dat stocktouch wel met europa en NL aandelen en indices
  komen

 • Profielfoto
  Appletosh

  Grote klasse Nando zelfs op zondag werken :thumbsup:

 • Profielfoto
  lekiam97

  Ik ga \’m proberen, al moet ik zeggen dat de screenpics niet erg uitnodigend lijken. Een lappendeken van gekleurde vakjes en helemaal lastig als je (een beetje) kleurenblind bent. Dan valt een rood vlakje tussen al die groene bijna niet op. Maar misschien valt het mee.
  Het artikel is voor wat betreft de Apple en Facebook aandelen niet actueel. De beurzen zijn al een tijdje veel lager. En de records van Apple lagen tussen €600 en €650 en zijn nu inderdaad teruggevallen naar €550 – €600. En de Facebook hype is intussen doorgeprikt. Het aandeel is lang niet meer wat het bij de introductie was. Van $38 nu ongeveer €31.

  Dan is het aandeel juist gestegen!
  $38 is omgerekend €30,35:lol:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tikfoutje: het moet zijn $ 31 …!!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ga \’m proberen, al moet ik zeggen dat de screenpics niet erg uitnodigend lijken. ….

  Merkwaardig dat je de app eigenlijk niks vind en dan toch 4 euro gaat uitgeven …
  Ik vind de app ook NIETS en te duur.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Had ik niet gezien dat hij zo duur was. Ik ga er geen geld aan uitgeven! Heb intussen wel enorm veel plezier aan geweldige Animoog app, speciale iPhone versie van de beroemde Moog synthesizer, fantastisch ding! Duizenden mogelijkheden om de meest fantastische geluiden, effecten en muziek te maken. Nu voor 79 cent ter gelegenheid van de geboortedag van uitvinder Robert Moog.

 • Profielfoto
  zmygmle

  Water-proof Wireless Bluetooth Keyboard met lederen hoes voor de iPad2
  http://url.vsofte.ru/70o

 • Profielfoto
  WOZ

  Deze stijlvolle App ‘Shares’ is gratis en veel handiger: Je kunt oa invullen voor welke prijs je het aandeel hebt gekocht en meteen zien of je in de plus staat.
  http://itunes.apple.com/us/app/shares/id495399233?mt=8