Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 18 mei 2012

‘Steve Jobs wilde een auto bouwen’

We weten van Steve Jobs dat hij hield van Mercedessen, hij kreeg elk halfjaar het nieuwste model. Volgens Mickey Drexler, de CEO van J. Crew en lid van Apple’s Raad van Bestuur, wilde Jobs een auto bouwen. Zou het wat zijn, een ‘iCar’? Met bijvoorbeeld drie iPads als dashboard en een ingebouwde iPhone?

Sinds de dood van Jobs zijn er een hoop weetjes en geruchten naar boven gekomen. Twee daarvan voeden nog dagelijks de geruchtenmolen: het bericht dat Jobs bezig zou zijn geweest met een nieuwe Apple TV en het gerucht dat hij tot zijn dood werkte aan de volgende iPhone. Al is een auto wel even andere koek.

In een interview met Fast Company zei Drexler dat Jobs niet per se het mechanische gedeelte van de auto wilde ontwerpen, maar wel het design.

Look at the car industry; it’s a tragedy in America. Who is designing the cars? Steve’s dream before he died was to design an iCar. It would’ve been probably 50% of the market. He [Jobs] never did design it.

Nu hoort dit idee niet direct bij het rijtje ‘dingen die we kunnen verwachten’, maar waarom ook niet? Amerika heeft een grote auto-industrie die best wat input zou kunnen gebruiken. Daarnaast is het niet zo moeilijk te bedenken dat Jobs niet echt fan was van die Amerikaanse bakken, aangezien hij zelf in een Duitse auto reed.

Hoe zou volgens jou een Apple-auto eruit moeten zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Steve Jobs wilde een auto bouwen’
Sluiten