Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Jobs speelde President in commercial

Nu de beste man al meer dan een half jaar niet meer onder ons is, verschijnen er steeds meer curieuze flarden uit het verleden van Steve Jobs. Zo werd vorige week ontdekt dat hij van plan was om de miljoenste iMac-koper in Cupertino te ontvangen, verkleed als Willy Wonka. Nu komt NetworkWorld met een commercial waarin Steve zelf acteerde in de rol van President Franklin D. Roosevelt.

De spot duurt bijna 9 minuten (dat kon toen nog) en is op zichzelf al een curiositeit. De strijd die Apple met de Macintosh voerde tegen IBM om een plekje te veroveren in de zakelijke markt wordt letterlijk vergeleken met de tweede wereldoorlog, inclusief een D-day, strijdlustige soldaten en vanaf minuut 5.25 Steve als Commander-in-Chief die voorspelt dat de uitkomst van deze oorlog ‘Insanely Great’ zal zijn.

Steve Jobs als Franklin D. Roosevelt

De commercial is zeker het kijken waard, al is het maar om de nerderige gedateerde grappen in het script en het gemak waarmee Apple’s poging een monopolie te doorbreken vergeleken wordt met een oorlog waarin meer dan 50 miljoen mensen de dood vonden.

Tja, opeens lijken die Microsoft-spotjes met Steve Ballmer zo gek nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jobs speelde President in commercial
Sluiten