Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 10 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Retina-scherm krijgt eigen wallpaper-site

Wanneer ik mijn nieuwe iPad meeneem naar vrienden of familie vind ik het uiteraard belangrijk om er goed mee voor de dag te komen. Ik boen hem flink op, installeer er een aantal apps op waarmee ik de indrukwekkende prestaties van het apparaat kan tonen én (misschien wel het belangrijkste) ik zorg voor een oogverblindende wallpaper. Dat is namelijk het eerste dat mijn kritische toeschouwer onder ogen zal krijgen. Er is alleen één probleem, dat nieuwe retina-beeldscherm vraagt natuurlijk om een retina-wallpaper en die vinden is zo makkelijk nog niet…

Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor. Een team van professionele developers en grafisch ontwerpers heeft namelijk een website gelanceerd met een beste collectie wallpapers speciaal voor retina-beeldschermen: 2048px. 2048px is de eerste website die zich enkel en alleen richt op originele 2048×2048 iPad retina-wallpapers.

De makers van de website creëren een deel van de wallpapers zelf, maar staan ook open voor suggesties vanuit het publiek. Met hun site hopen zij designers een plek te bieden waarop deze hun nieuwste kunstwerken, speciaal voor het nieuwe retina-beeldscherm, kunnen tentoonstellen.

De site ziet er slick uit en werkt lekker simpel. Met een paar vegen en klikken hengel je je nieuwe wallpaper al binnen. De wallpapers zijn bovendien hartstikke gratis en het is uiteraard ook mogelijk om deze te delen via vrijwel alle sociale netwerken.

Heb je dus net een nieuwe iPad aangeschaft en ben je nog op zoek naar een wallpaper die chic is én de mogelijkheden van je nieuwe apparaat benut, 2048px is waar je wezen moet. Bookmarken dus!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Retina-scherm krijgt eigen wallpaper-site
Sluiten