Retina-scherm krijgt eigen wallpaper-site

Door: Cyrille Klaassen - 14 reacties

Wanneer ik mijn nieuwe iPad meeneem naar vrienden of familie vind ik het uiteraard belangrijk om er goed mee voor de dag te komen. Ik boen hem flink op, installeer er een aantal apps op waarmee ik de indrukwekkende prestaties van het apparaat kan tonen én (misschien wel het belangrijkste) ik zorg voor een oogverblindende wallpaper. Dat is namelijk het eerste dat mijn kritische toeschouwer onder ogen zal krijgen. Er is alleen één probleem, dat nieuwe retina-beeldscherm vraagt natuurlijk om een retina-wallpaper en die vinden is zo makkelijk nog niet…

Gelukkig is daar nu een handige oplossing voor. Een team van professionele developers en grafisch ontwerpers heeft namelijk een website gelanceerd met een beste collectie wallpapers speciaal voor retina-beeldschermen: 2048px. 2048px is de eerste website die zich enkel en alleen richt op originele 2048×2048 iPad retina-wallpapers.

De makers van de website creëren een deel van de wallpapers zelf, maar staan ook open voor suggesties vanuit het publiek. Met hun site hopen zij designers een plek te bieden waarop deze hun nieuwste kunstwerken, speciaal voor het nieuwe retina-beeldscherm, kunnen tentoonstellen.

De site ziet er slick uit en werkt lekker simpel. Met een paar vegen en klikken hengel je je nieuwe wallpaper al binnen. De wallpapers zijn bovendien hartstikke gratis en het is uiteraard ook mogelijk om deze te delen via vrijwel alle sociale netwerken.

Heb je dus net een nieuwe iPad aangeschaft en ben je nog op zoek naar een wallpaper die chic is én de mogelijkheden van je nieuwe apparaat benut, 2048px is waar je wezen moet. Bookmarken dus!

 

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Is er ook zo’n site voor iPhone 3GS of 15″ MacBook Pro (1440×900)?

 • Profielfoto
  renssies

  Wel vreemd dat elke wallpaper die ik probeer te downloaden op mijn nieuwe iPad gewoon 1024 pixels is, iets klopt er niet aan die website:P

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  Als ik naar vrienden ga, dan ga ik voor de gezelligheid. Mijn ipad laat ik thuis.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Bas van der ploeg heeft er al behoorlijk wat opstaan.

 • Profielfoto
  Tim95

  @Renssies hier is wel gewoon alles 2048*2048

 • Profielfoto
  henkdewit

  Je kan op google ook de resolutie aangeven in zoekfuncties, dan krijg je nog meer resultaten!

 • Profielfoto
  MBPuser

  Wanneer ik mijn nieuwe iPad meeneem naar vrienden of familie vind ik het uiteraard belangrijk om er goed mee voor de dag te komen.

  Heb je daar een iPad voor nodig dan:grin: Zo triest..

 • Profielfoto
  henkdewit

  ik zou mn ipad uit pure noodzaak meenemen als ik hem bij vrienden ook echt nodig heb, en naar m’n (mede) techneut vrienden omdat ze dat interessant vinden

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Voor de liefhebber mijn bijdrage: Klik!

 • Profielfoto
  syltheboy

  Hier heb je een stuk meer keus.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Of je pakt gewoon Interfacelift er even bij, die hebben werkelijk alle resoluties present (let op JeroenJK!), je kunt zoeken op alle denkbare resoluties, van elke iOS device tot iMac, van MBA tot HDTV..

  Hier de sectie van de nieuwe iPad: KLIK

  Ze hebben zelfs een eigen app :smile:

 • Profielfoto
  ckafe

  Dr. Maddox, bedankt voor de mooie plaat en Spacefreek voor de prachtige link!

 • Profielfoto
  Ruben_p

  wanneer ik op zoek ben naar wallpapers gebruik ik altijd interfacelift erg mooie wallpapers, zelf selecteren wat voor resolutie je wilt. iPhone 4s, 3gs, iPad 2, new iPad en ook desktop resoluties.

 • Profielfoto
  Marconius

  Veel van de briljante wallpapers van Vladstudio zijn ook in het goede formaat: http://vladstudio.com