Rechter tikt Samsung op de vingers

Door: Koen van Tongeren - 17 reacties

In California strijden Apple en Samsung over het stelen van elkaars ideeën en het gebruiken van elkaars patenten. Tenzij een aanstaand vredesoverleg iets oplevert zullen beide partijen elkaar in juli of augustus treffen voor een Californische rechter. Vooruitlopend op deze zaak lijkt Samsung nu al een nederlaag te moeten incasseren door een uitspraak van de rechter.

Zowel Apple en Samsung hebben de afgelopen maanden bewijsmateriaal aan de rechter moeten overleggen om hun aantijgingen naar elkaar te ondersteunen of hun onschuld te bewijzen. Zo moest Samsung aantonen dat het niet Apple’s code gekopieerd had bij het implementeren van een scrollmethode in Samsung Galaxy-telefoons. Hierbij stuitert een pagina terug als helemaal naar boven of naar onder wordt gescrolt.

De rechter bepaalde eerder dat Samsung vóór 31 december 2011 de code voor deze methode moest overdragen aan Apple zodat bestudeerd kon worden of deze gekopieerd was of dat Apple’s patent op de techniek omzeild was met eigen code. Tot nu toe heeft Samsung dit nog niet gedaan.

Volgens de rechter is nu lang genoeg gewacht en heeft Samsung zijn kans op verdediging aan zich voorbij laten gaan. Dat wil zeggen; het bedrijf mag nu geen code meer inbrengen als bewijsmateriaal tegen de aanklacht van Apple, zelfs als die code Samsung’s onschuld zou bewijzen.

In een reactie doet Samsung de uitspraak af als iets marginaals:

The court’s decision is on just one of the many motions made by both companies in the process of the lawsuit. […] It is not related to a final ruling on the patent-infringement case and Samsung Electronics will continue to actively seek to secure patent rights.

In een reactie van Apple werd nogmaals gehamerd op de reden waarom deze zaak gevoerd wordt:

It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging. […] This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  hun eigen schuld!
  Als ze de code niet hadden gestolen, hadden ze hem gewoon kunnen overdragen, maar nu is het te laat;)

 • Profielfoto
  segher

  jammer dat die 2 bedrijven altijd zoveel ruzie hebben, samen zouden ze echt hele mooie producten kunnen maken

 • Profielfoto
  heggie98

  Apple kan delen van code gaan gebruiken als Samsung de code niet heeft gestolen. Ik zou er ook niet om staan te springen om ‘mijn geheim’ over een product over te moeten dragen aan een concurrent. Dus je kunt het ook omdraaien JeroenJK.

 • Profielfoto
  iTriv

  Nu staan ze inderdaad een stuk zwakker, maargoed, wie had dit niet voorzien, dat samsung toch een en ander gestolen blijkt te hebben..

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “Apple kan delen van code gaan gebruiken als Samsung de code niet heeft gestolen. Ik zou er ook niet om staan te springen om ‘mijn geheim’ over een product over te moeten dragen aan een concurrent. Dus je kunt het ook omdraaien JeroenJK.”

  Ach vent, heb je het stuk wel gelezen? Apple klaag Samsung aan doordat ze die code hebben gejat. Apple heeft dus die code zelf al. Als het niet gejat is heeft Samsung die aanklacht gelijk ontkracht, door alleen even die code te laten zien. De code die iets doet wat Apple allang heeft in haar Device. Wat kan Apple jatten aan hun eigen code?
  .
  Lijkt me een duidelijk staaltje jatwerk. Jammer dat als ze het aanpassen alles vergeven en vergeten is, meestal.

 • Profielfoto
  Applemoes

  De advocaten doen goede zaken…., alleen wie betaald die advocaten in the end??

 • Profielfoto
  Arthur345

  De advocaten doen goede zaken…., alleen wie betaald die advocaten in the end??

  Samsung en Apple natuurlijk. Lijkt me vrij logisch..

 • Profielfoto
  MrHammond

  Ofwel: wij Apple- en Samsung-gebruikers:razz:

 • Profielfoto
  interFACE

  Kuch. Hij bedoelt vast jou en mij:-)

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Apple heeft gewoon een universeel en simplistisch design. Als je het ziet is het vanzelfsprekend dat het die vorm heeft. Maar simpliciteit is aan de andere kant ook juist de grootste uitdaging en niet vanzelfsprekend.
  Ik denk dat het te ver gaat als Apple zo’n universeel design wil vastleggen. Zij willen in feite de vorm rechthoek of het minimalisme claimen. Aan de andere kant wordt Apple’s inspanning om tot simpliciteit te komen klakkeloos overgenomen door Samsung.
  Apple zal zich toch meer op R&D moeten richten en de door hen ontwikkelde technologie beschermen. Of iets toevoegen qua design wat het echt uitgesproken Apple maakt… Minimalisme maakt Apple nu uitgesproken maar dat is niet te claimen…
  Daarnaast is het te veel eer voor Samsung wanneer je stelt dat hun producten op iPhone of iPad lijken. In een oogopslag misschien maar qua details redt Samsung het bij lange na niet. Zowel qua vormgeving als technologie en feel van de software.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Jatwerk van Samsung dus! Maar dat weten we al langer!

 • Profielfoto
  bugboy

  De ideeen zullen misschien deels overgenomen zijn, maar dit betekent toch absoluut niet dat er code is gekopieerd? Code gebaseerd op Cocoa gaat echt niet werken op Android. Ik denk dat ze bij Google en Samsung genoeg skills hebben om dit soort zaken zelf uit te programmeren.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Door het niet willen overdragen van de code heeft Samsung in feite schuld bekent.
  En iedereen weet toch dat Samsung qua design, werkwijze en functies alles heeft nagemaakt van Apple. Geen wonder dat Apple zijn intellectuele eigendom moet beschermen.
  Dat is logisch en nodig.

 • Profielfoto
  markiij

  >intellectueel eigendom
  >terugverende scrollijsten

  een nieuw dieptepunt is geloof ik wel bereikt (-_-;)

 • Profielfoto
  andarkew

  Deze telefoon kost meer dan drie weken, de prijs is veel goedkoper.
  http://vwx.kr//5nj

 • Profielfoto
  iThomasje

  Jatwerk van Samsung dus! Maar dat weten we al langer!

  idd, Ik heb beelden gezien van de SIII presentatie, zooo Steve Jobs wannabe! Dus zelfs dat wordt gewoon gekopieerd.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ik snap niet waarom men het steeds heeft over het kopiëren van code. Wat heeft Samsung eraan om een stuk Objective-C dat gebaseerd is op frameworks in iOS te kopiëren? Dat gaat namelijk totaal niet werken op Android. Ze zouden het eventueel wel als inspiratiebron kunnen gebruiken.

  Samsung heeft op veel vlakken de schijn tegen, maar dat ze hun eigen code niet overhandigd hebben doet mij op geen enkele manier vermoeden dat ze daadwerkelijk code hebben gekopieerd.