Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 30 mei 2012

Ramsay gebruikt iPads in zijn restaurants

Meesterkok Gordon Ramsay, bekend van onder andere Hell’s Kitchen, blijkt een groot Apple fan. Ramsay opent binnenkort in Las Vegas een nieuwe restaurant waar hij op grote schaal gebruik gaat maken van iPads. Het gaat in eerste instantie om twintig stuks die gaan dienen als wijnkaart.

De tablets maken gebruik van SmartCellar, een wijnkaarten-app die naast wijnoverzichten ook foto’s weergeeft en het mogelijk maakt om op een interactieve manier te bladeren tussen wijnsoorten.

Chef Ramsay maakt in zijn Britse restaurants al langer gebruik van iPads. De kok zegt dat er geen betere manier is om gasten een mooier ervaring te bieden:

There’s no better way to enrich our patrons’ visit to our restaurants than by offering the attractive, fully interactive and completely irresistible SmartCellar. Give them one of these iPads and they instantly become more knowledgeable about their selections and more engaged in their entire epicurean experience.

In het nieuwe restaurant krijgen de gasten een iPad onder ogen waarop SmartCellar draait. Via de app kan vervolgens direct worden besteld. In de toekomst wil de chef de mogelijkheden uitbreiden, met als uiteindelijke doel de menukaart compleet te vervangen.

Het is niet het eerste restaurant dat gebruik maakt van iPads. Steeds meer restaurants maken gebruik van iPads om bestellingen mee op te nemen of mee af te rekenen. Ook in Nederland stijgt het aantal restaurants dat hier gebruik maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ramsay gebruikt iPads in zijn restaurants
Sluiten