Ramsay gebruikt iPads in zijn restaurants

Door: Nando Kasteleijn - 16 reacties

Meesterkok Gordon Ramsay, bekend van onder andere Hell’s Kitchen, blijkt een groot Apple fan. Ramsay opent binnenkort in Las Vegas een nieuwe restaurant waar hij op grote schaal gebruik gaat maken van iPads. Het gaat in eerste instantie om twintig stuks die gaan dienen als wijnkaart.

De tablets maken gebruik van SmartCellar, een wijnkaarten-app die naast wijnoverzichten ook foto’s weergeeft en het mogelijk maakt om op een interactieve manier te bladeren tussen wijnsoorten.

Chef Ramsay maakt in zijn Britse restaurants al langer gebruik van iPads. De kok zegt dat er geen betere manier is om gasten een mooier ervaring te bieden:

There’s no better way to enrich our patrons’ visit to our restaurants than by offering the attractive, fully interactive and completely irresistible SmartCellar. Give them one of these iPads and they instantly become more knowledgeable about their selections and more engaged in their entire epicurean experience.

In het nieuwe restaurant krijgen de gasten een iPad onder ogen waarop SmartCellar draait. Via de app kan vervolgens direct worden besteld. In de toekomst wil de chef de mogelijkheden uitbreiden, met als uiteindelijke doel de menukaart compleet te vervangen.

Het is niet het eerste restaurant dat gebruik maakt van iPads. Steeds meer restaurants maken gebruik van iPads om bestellingen mee op te nemen of mee af te rekenen. Ook in Nederland stijgt het aantal restaurants dat hier gebruik maakt.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Jens

  Menu kaarten met een iPad: ok, maar bestellingen opnemen? Dan toch liever een iPod Touch mocht ik een ober zijn!

 • Profielfoto
  Osmonicar

  Geef mij maar het persoonlijke contact met iemand die ik kan zien en spreken.

 • Profielfoto
  poing

  niets gaat boven persoonlijk contact.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Leuk voor de digibeten onder ons. Nu is dat gezien Ramsey’s “populariteit” niet echt een probleem natuurlijk..

 • Profielfoto
  TommyNova

  Ik ben keihard Apple freak, maar dit gaat me toch echt ff te ver…

  Als je in een restaurant zit wil je toch een ober/kelner/sommelier aan tafel…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik mag hopen voor hem dat het geen eerste generatie iPad is. Anders zou het een en al fuck dit en fuck dat zijn. Bij ons thuis wel na de laatste paar updates…

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Ik weet niet of het handig is, een hoop mensen zou het tegenhouden, zo’n menukaart is toch een stukje nostalgie. Daarbij vraag ik me af hoe effectief het is, verhoogt het de omzet? Is het goedkoper dan een menukaart op papier?
  .
  In het verleden heb ik in de horeca gewerkt, en ik weet gewoon dat er soms een glas omvalt en dat over de menukaart valt. Erg jammer, dan moet je de kaart soms opnieuw afdrukken. Hoe doe je dat met een iPad? Kapot? Gast betalen? Die zie je daar dan nooit meer terug….. Neen, houd het maar lekker ouderwets. Voor de ober een iPod touch, heel erg handig! Vooral als het in verbinding staat met de keuken en bar; nooit meer last van onduidelijke briefjes en afkortingen! Ook de fouten blijven achterwegen (de wijn is niet opgeschreven en is dus gratis voor de gast…).

 • Profielfoto
  Roko

  Ik heb het niet zo op die openbaar bevingerde iPads. “Ober! Er zit een vlieg op m’n iPad”

 • Profielfoto
  Kobes

  Ok mensen, er staat toch nergens in het artikel dat de obers worden vervangen door iPads? Er staat dat je middels een iPad KUNT bestellen, maar niet dat dat moet.
  .
  En het persoonlijk contact bij het bestellen van een glas wijn is ook maar betrekkelijk. Ofwel de sommelier doet een beperkt aantal goede suggesties waar je een keuzen uit maakt, ofwel je krijgt de volledige wijnkaart en maakt zelf je keuze. Een tussenweg bestaat natuurlijk, maar het is wel erg onwaarschijnlijk (en woest onhandig) als de sommelier de gehele wijnkaart gaat voorlezen.
  .
  Ja, de iPad gaat kapot van een glas wijn (op de verkeerde plaats), maar dat verzeker je dan toch?

 • Profielfoto
  Koning Bolo

  Helemaal top,
  Geen geleuter meer aan je tafel over dingen die opmoeten en niet meer de aandacht hoeven trekken van de ober en online afrekenen.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Zou wel handig zijn als er een *roep ober* knop op zit..

 • Profielfoto
  marceljanssen

  Juist voor de ober is het een hele uitkomst. Die sjouwen normaal met enorme foto boeken waarin je aanwijst wat je wilt hebben. Ik was laatst in China waar bij een restaurant het menu-fotoboek vervangen is door een iPad. Het was erg makkelijk om door de plaatjes van gerechten te swipen en deze gelijk te bestellen. Uiteindelijk komt de ober de iPad ophalen en loopt nog even samen met je door de bestelling.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Wat is een sommelier?:P

 • Profielfoto
  ernst.

  OMT wordt steeds meer een veredelde Camper/camping site van
  de Apple Gemeenschap met dit soort non-nieuws.
  En met Camper/camping bedoel ik dus een hoog Shownieuws
  gehalte van SBS6 waar de nederlandse ‘tokkie’gemeenschap
  elke dag trouw naar kijkt en daar al zijn “nieuws”vandaan haalt.
  Zeg maar wat ook naar De Toppers gaat en zanger Rinus
  geweldig vindt.

  Vwb die iPads: In NL is het al een standaard iets in de betere
  restaurants voor hen die denken dat dit zo vernieuwend is
  omdat het in het buitenland wordt gedaan. Misschien moet de
  ‘redactie’van OMT eens in Rotterdam naar The Ivy of de
  Zwetheul gaan om te zien wat ik bedoel en hoe het al in NL
  is ingeburgerd als presentatie-item.

 • Profielfoto
  celie

  Een iPad als snijplankje in de keuken

 • Profielfoto
  skooter

  Hallo,

  Binnenkort in Las Vegas ??, Ik heb met een aantal vrienden 14 mei al in dit restaurant gegeten, dus binnenkort is al lang voorbij. Het restaurant is 12 mei geopend. Super om via een iPad je heerlijke cocktail te bestellen.