Praat Foxconn baas zijn mond voorbij over Apple-televisie?

Door: Nando Kasteleijn - 19 reacties

Terry Gou, topman van Foxconn heeft een opmerkelijk uitspraak gedaan. Tijdens een ceremonie ter gelegenheid van het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf in Shanghai zei de topman tegen de Engelstalige krant China Daily dat het bedrijf voorbereidingen treft voor het maken van de ‘iTV’ van Apple. China Daily heeft helaas niet de letterlijke quote online gezet, maar een parafrase van wat Gou zou hebben gezegd. Gou’s woorden bevatten geen nieuwe informatie, maar het feit dát hij het zegt is wel nieuw. Tot nu toe waren het vooral vage bronnen die het over de ‘iTV’ hadden.

Gou said Foxconn is making preparations for iTV, Apple Inc’s rumored upcoming high-definition television, although development or manufacturing has yet to begin. iTV reportedly features an aluminum construction, Siri, and FaceTime video calling. Foxconn’s recent 50-50 joint venture factory with Sharp in Japan is one of the preparations made for the new device, Gou added.

Eerder deze week berichtten we al over deze nieuwe Apple TV. Volgens een bron van The Cult of Mac, een doorgaans goed ingelicht Appleblog, is Apple bezig met een prototype van de Apple-televisie. De tv zou veel lijken op een Cinema Display, maar dan groter en met een camera en Siri aan boord.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Craimasjien

  Als hij echt zo lijkt op de led cinema display, denk ik dat het een heel mooi apparaatje gaat worden.

  Moet… Hebben…!

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Ik heb nog mijn twijfels…. Het zal best mooi worden en eerlijk gezegd stel ik mijn tv upgrade om dit soort verhalen ook nog even uit. Maar toch vraag ik me af wat voor bijzonders (naast Siri) apple in een tv kan stoppen wat niet al in een Apple tv zit…

 • Profielfoto
  tjerk

  @nicolinden Een Mac.

  Zit je dan met je verkapte iMac.
  Aan mijn tv hangt dus een Mac Mini. Met Plex een fijne combi.

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  Ik hoop gebaar-besturing, naast de spraak-besturing van Siri. Kun je de stomme tv-programma’s letterlijk van de buis vegen =)

 • Profielfoto
  donut

  Ik hoop gebaar-besturing,…

  Maar als ik zwaai naar de TV gaat ook al het licht aan…(!)

 • Profielfoto
  Sibille

  Hoop dat hij toch veel beter is of deze hoor, oordeel zelf

  Zo mag het niet

  Anders voor mij hoef het niet:sad:

 • Profielfoto
  Di May

  iTV ?

  Heb onlangs een ander i-woord weten passeren.
  Eentje dat een correctere benaming is, want geef toe,
  ‘tele-visie’, ‘ver kijken’, is een term die lang de lading niet meer dekt.

  Het andere i-woord dat ik opgemerkt heb was relevanter : iPanel …

 • Profielfoto
  HCHybrid

  Ha! Hoe zeg ik dit netjes… Gebaren besturing kan ook lastig zijn als een man in z’n eentje uhm een natuurfilm bekijkt, dan zou de iPallet bij bepaalde bewegingen zomaar uit en aan kunnen gaan;-)

 • Profielfoto
  Apple Focus

  als hij het goed doet en een mooi disign dan MOET ik hem hebben

 • Profielfoto
  MBPuser

  Krijg je eerst weer dat gelul als met de iPad/iPhone. Eerst krijg je een 1080p scherm, amper 12 maanden later met 3D en weer 12 maanden verder met camera’s of weet ik veel wat. Precies genoeg om binnen 2 jaar met een totaal verouderd scherm aan je muur te zitten terwijl ze dat makkelijk gelijk bij de release erin hadden kunnen stoppen.. Met een telefoon of een tablet van een paar honderd is dat nog te overzien, met een scherm van 3 rooitjes piep je wel anders..

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Siri zou wel een leuke interface zijn, maar alsjeblieft wel in het nederlands. Siri, zet Comedy Central op!

  Overigens denk ik dat Apple veel verder gaat dan alleen een televisie met ingebouwde Apple TV. Ik denk dat Apple ook echt tv gaat aanbieden, en wel in de vorm van apps ofzo (elk kanaal een eigen app) geheel via het internet. Ik denk niet dat we zoiets als een CAM module of iets dergelijks moeten gaan verwachten.

  Opzich zou dat een leuke totaaloplossing zijn. Ik ben op het moment toe aan een veel grotere tv, maar wacht tot Apple eindelijk eens wat meer hierover rept.

 • Profielfoto
  markiij

  @andrekolmeijer
  Het zou wel vet zijn maar het werkt nog niet echt top, ten minste niet in de huidige Samsung modellen die het ondersteunen. Het zou wel mooi zijn als Apple het echt goed werkend krijgt. Toch vraag ik mij af wat Apple in de TV branche te zoeken heeft. Google probeerd het ook een beetje maar in de praktijk maakt het nou niet echt uit wat voor tv je koopt. De features op alle high end modellen zijn toch wel ongeveer gelijk (YouTube filmpje of wat foto’s bekijken bijvoorbeeld) en voldoen, denk ik, wel aan alle eisen van een TV. Wil je er toch echt veel meer mee doen, dan kun je er altijd nog even een laptop op aansluiten.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Wie gaat er anno 2012 nog een 37 inch televisie kopen?

 • Profielfoto
  helium1967

  Als ze maar een andere naam kiezen want iTV bestaat al anders weer een proces aan hun been.
  Ik hoop op een afstandsbediening want tegen mijn tv roepen of er naar zwaaien zie ik wel niet zitten

 • Profielfoto
  Uxmal

  @MBPuser Precies

 • Profielfoto
  INCTRL

  Als ze maar een andere naam kiezen want iTV bestaat al anders weer een proces aan hun been.

  Hij gaat iPanel heten.

 • Profielfoto
  JJmac

  Het schijnt dat ze Loewe gaan overnemen.

 • Profielfoto
  MichaelB

  @ INCTRL

  Pfff, idd. Wie doet dat nou? Wij hebben bijvoorbeeld een 32″! :sarcastic:
  Waarom, omdat deze in de schouw past en de tv meer uitstaat dan aan.

  Helaas wordt de spoeling van 32″-37″ tv’s met top technologie wel dun. Hopelijk is er nog een goeie 32″ te koop tegen de tijd dat deze vervangen gaat worden…

 • Profielfoto
  Domtoren

  Ik hoop gebaar-besturing, naast de spraak-besturing van Siri. Kun je de stomme tv-programma\’s letterlijk van de buis vegen =)

  Dan zul je al snel flinke armspieren krijgen van al het vegen:lol: