Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 16 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Overname iCentre vertraagd

Brand Funding, het investeringsfonds van zeep-miljonair Bob Ultee, gaat op zoek naar een andere manier om de overname van Apple Premium Reseller iCentre te bekostigen. De huidige marktomstandigheden maken het plan om op de Amsterdamse beurs extra aandelen uit te geven niet haalbaar.

In plaats hiervan gaat Ultee nu een rondje maken langs investeringsbanken om zo de benodigde miljoenen op te halen. Volgens de bestaande overeenkomst met de huidige grootaandeelhouder van iCentre, Antea heeft Brand Funding daar tot eind oktober de tijd voor.

Voordien moeten wel een aantal deelbetalingen worden verricht. Onbekend is hoeveel geld met deze deelbetalingen gemoeid is en of dit nog voor problemen kan gaan zorgen.

iCentre-directeur Wouter Schortinghuis laat aan MacFan weten het volste vertrouwen in de overname te hebben. De andere koers heeft volgens hem geen gevolgen voor de deal. Wel zou hij, om de geplande groei van iCentre in het buitenland vast te kunnen houden, het proces zo snel mogelijk willen afronden. Brand Funding is ook bezig met de overname van de Belgische APR Switch. Omdat deze overname nog in de eerdere fase zit – het zogenaamde boekenonderzoek – zijn hier nog geen aanpassingen nodig in de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Overname iCentre vertraagd
Sluiten