Overname iCentre vertraagd

Door: Jan David Hanrath - 10 reacties

Brand Funding, het investeringsfonds van zeep-miljonair Bob Ultee, gaat op zoek naar een andere manier om de overname van Apple Premium Reseller iCentre te bekostigen. De huidige marktomstandigheden maken het plan om op de Amsterdamse beurs extra aandelen uit te geven niet haalbaar.

In plaats hiervan gaat Ultee nu een rondje maken langs investeringsbanken om zo de benodigde miljoenen op te halen. Volgens de bestaande overeenkomst met de huidige grootaandeelhouder van iCentre, Antea heeft Brand Funding daar tot eind oktober de tijd voor.

Voordien moeten wel een aantal deelbetalingen worden verricht. Onbekend is hoeveel geld met deze deelbetalingen gemoeid is en of dit nog voor problemen kan gaan zorgen.

iCentre-directeur Wouter Schortinghuis laat aan MacFan weten het volste vertrouwen in de overname te hebben. De andere koers heeft volgens hem geen gevolgen voor de deal. Wel zou hij, om de geplande groei van iCentre in het buitenland vast te kunnen houden, het proces zo snel mogelijk willen afronden. Brand Funding is ook bezig met de overname van de Belgische APR Switch. Omdat deze overname nog in de eerdere fase zit – het zogenaamde boekenonderzoek – zijn hier nog geen aanpassingen nodig in de planning.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  ruben

  ik hoop dat hij het uiteindelijk toch niet kan kopen

 • Profielfoto
  Soulshaker

  ik ook , ik vertrouw die gast niet

 • Profielfoto
  Anoniem ex-lid

  stel je kan op OTM (of rechtstreeks)aandeel kopen. Ik denk dat er genoeg zijn die wel aandeel in icenter willen hebben. En je hebt gelijk natuurlijk ook paar extra vaste klanten die altijd bij icenter kopen en het is goed voor je eigen aandelen:)

 • Profielfoto
  Froggle

  Ach, sinds er een Apple Store zit in Amsterdam was ik sowieso niet meer van plan om naar die zaak te gaan. Vind het alleen maar slim om de toko te verkopen.

 • Profielfoto
  App-ie

  Zal wel een zeperd worden:-)

 • Profielfoto
  aukem

  Zolang hij maar niet uit de bocht glijd met zijn ideeën…

 • Profielfoto
  ruben

  Ach, sinds er een Apple Store zit in Amsterdam was ik sowieso niet meer van plan om naar die zaak te gaan. Vind het alleen maar slim om de toko te verkopen.

  mijn TD leraar vroeg aan mij wat het verschil was tussen de iFactors en iCentre, toen zei ik dat het 2 verschillende toko’s waren en zei dat alleen restaurants toko’s zijn. wel dus want ik ben dus niet de enige die de iCentre een toko noemt

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Laat iCentre vooral gewoon iCentre blijven, met goeie service, zoals ik dat al jaren gewend ben, vanaf het moment dat ze (in Uitgeest) nog maar één vestiging hadden.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Off Topic…. @rqstadman: je TD leraar zit er naast. Toko is Maleis (Indonesisch) en betekent “winkel” en niet restaurant. Dat ze in sommige toko’s ook eten verkopen doet daar niets aan af.

 • Profielfoto
  franceies

  Slimme telefoon uit China
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2.3 OS Qualcomm MSM7227 800 MHz 3G-GPS WiFi 4,3 inch
  http://urlcini.com/H0S6th