Overname iCentre afgeketst

Door: Koen van Tongeren - 19 reacties

Hij had er zoveel zin in, ondernemer Bob Ultee. De eigenaar van zeepjeswinkel Sabon had zijn zinnen gezet op Premium Reseller iCentre. Een deal was er al, een getekend contract ook. Er moest alleen nog even geld geregeld worden. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Vandaag blijkt dat deze zeepbel uit elkaar is gespat.

In een interne e-mail aan medewerkers die OMT onder ogen kreeg heeft de directie van iCentre bekend gemaakt dat Brand FunDing, de investeringsmaatschappij van Ultee, niet aan de afgesproken aanbetalingstermijnen heeft voldaan. Daarom gaat de overname niet door en blijft iCentre vooralsnog in handen van investeringsmaatschappij Antea.

Overigens betekent de afgeketste overname door Ultee niet dat Antea een streep door alle toekomstplannen van iCentre zet. De geplande overname van de Belgische APR-keten Switch gaat vooralsnog gewoon door.

Het is op dit moment niet bekend of er nog andere kapers/kopers op de kust zijn voor iCentre. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de directie.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  iTunes.Apple

  Is iCentre de grootste APR van Nederland dan?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Jup

 • Profielfoto
  PeerSientje

  Ik heb wel belangstelling hoor. Budget: een apple en een i

 • Profielfoto
  Martink

  Ik ga straks maar ff op bankrekening kijken of ik genoeg geld heb voor een icentre:)

 • Profielfoto
  reven

  en dit is relevant want?

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @reven: waar doel je op?

 • Profielfoto
  CedricH

  In de Belgische krant “De Tijd” stond vandaag nog een artikel over Switch en dat ze samen met iCentre plannen hebben om meer winkels te openen doorheen Europa. Een van de bedrijfsleiders van Switch zei dat ze hiermee meer omzet willen genereren om dan ook hun winst te verhogen, aangezien ze in tegenstelling tot Apple zelf niet zo’n bijzonder hoge winstmarges kunnen genereren op Macjes en iProducts

 • Profielfoto
  Hermanko

  een zeepbel investeerder dus…

 • Profielfoto
  mmmac

  Weinig verrassend. Zie altijd maar 2 mensen in die Sabon winkels en dat zijn de 2 medewerkers. Meneer heeft iets te veel hooi op zijn vork genomen. Maar het ligt vast niet aan hem..

 • Profielfoto
  Maced.2

  LOL:grin:

 • Profielfoto
  reven

  @hanky, een overname die niet doorgaat… relevant?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ach….iCentre… vroeger zaten ze nog alleen in Uitgeest. En kende ik iedereen daar. De helpdesk in de hal bij de ingang. De man daar die ik goed kende. De cappuccino automaat van het personeel, waar je als bekende klant zelf een koffie mocht halen. En als je te lang bij de balie moest wachten – en dat moest je altijd, want de vriendelijke maar eigenwijze verkopers namen alle tijd voor de klanten – dan kreeg je daar je koffie. Gebracht door dat leuke blonde meisje achter de receptiebalie in de winkel.
  En als m’n toetsenbord het niet goed meer deed omdat er wat toetsen waren versleten dan kreeg je wel ’s zomaar een nieuw toetsenbord dat er nog stond. Je kende iedereen en iedereen kende jou. En al kwam je tien keer en kocht je maar 1x iets, dan werd je nog steeds met dezelfde gratie en beleefdheid benaderd.
  Uiteindelijk kwam je toch wel terug en de lijst met gekochte spullen werd steeds langer.
  En nu: de receptie is er niet meer. Het blonde meisje verdwenen. Zit ze boven op de administratie? De verkopers ken ik niet meer (of nog niet? Bij tijdelijk gebrek aan geld?) de ervaren verkopers zijn vast uitgespreid over enorm veel filialen, waar ze vast allemaal een zaak runnen. de koffie is verdwenen. De kassa is weg. Zelfs de stiekeme Windows – die onder de balie stond en nodig was voor de administratie – is niet meer zichtbaar. Er is een 100% strakke zaak. Showroom eigenlijk. Goede service, kennis van zaken. Dat altijd. Maar investeringsfonds, zeepfirma’s….ik hou m’n hart vast….

 • Profielfoto
  MacMartino

  Die Ultee, altijd in zn dikke Panamera. Wat een succes, totdat je leest:
  “… , nu blijkt Euronext de handel in zijn Brand FunDing te hebben stilgelegd. Ultee moet eerst zijn jaarcijfers over 2010 en 2011 laten zien.”

  Zijn zaakjes heeft ie idd kennelijk serieus niet op orde.

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @reven: goh ja, waarom zou je het op een Apple-forum in godsnaam hebben over een (mislukte) overname van één van Nederlands oudste en bekendste Apple-dealers…?

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Hopelijk is Switch net zo slilm om hier niet op in te gaan.

 • Profielfoto
  reven

  @Hanky – spreek voor jezelf.. maar dat doe je al…

  iCentre – nooit van gehoord..

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  @reven: natuurlijk spreek ik voor mezelf. Misschien ook wel voor een hoop anderen, maar dat terzijde…
  Maar wat ben jij een zuurpruim zeg. Als iets je niet interesseert, dan lees je het toch niet?

 • Profielfoto
  JTD

  @Hanky – spreek voor jezelf.. maar dat doe je al…

  iCentre – nooit van gehoord..

  En omdat jij het niet kent, zet jij vraagtekens bij de vermelding op een forum waar een zeer grote community Apple gebruikers en geïnteresseerde hun nieuws o.a. vandaan halen?
  Denk eerder dat jouw opmerking niet relevant is.

 • Profielfoto
  BulliBos

  Het mislukken van de overname heeft er nu dus voor gezorgd dat de hele zeepbel uit elkaar is gespat…

  De Nederlandse zeepwinkelketen Sabon is vandaag failliet verklaard. Dat meldt het beursgenoteerde moederbedrijf Brand Funding van eigenaar Bob Ultee.

  Begin deze maand had de rechter al uitstel van betaling verleend aan Sabon. Het bedrijf zegt zelf in de problemen te zijn geraakt doordat het geen geld meer had voor nieuwe winkels en slecht in het nieuws kwam. Voor het faillissement waren er 64 Nederlandse Sabon-winkels, waarvan ongeveer de helft verkooppunten zijn in V&D’s. Er werken 375 mensen.

  Extra aandelenuitgifte mislukte tweemaal

  Het bedrijf had geen geld meer omdat de beurskoers in de afgelopen maanden is gekelderd. Dat kwam door pogingen van eigenaar Bob Ultee om de computerketen iCentre op te kopen. Dit moest gefinancierd worden door een extra aandelenuitgifte van Brand Funding.

  Dat mislukte echter tweemaal, waarna de beurskoers in elkaar knalde. Het aandeel Brand Funding stond maandag bij het sluiten van de beurs op zestig eurocent. In april stond het aandeel van het bedrijf nog op ruim elf euro. De aankoop van iCentre werd eind mei geannuleerd.

  Het bedrijf zit op het strafbankje van de beurs sinds dochterbedrijf Sabon uitstel van betaling kreeg. Het bedrijf heeft een jaar de tijd om van deze waarschuwingsmaatregel af te komen, anders wordt de beursnotering beëindigd.

  NRC