Opinie: Numbers, de killerapp van iWork ’12

iWork ’09, Apple’s suite van programma’s die ons kantoorleven weer leuk maakt, is inmiddels aardig op leeftijd. Sinds de introductie in januari 2009 heeft het pakket weliswaar een aantal beveiligings- en stabiliteits-updates gekregen, maar op beperkte ondersteuning voor iCloud en full screen-ondersteuning in Lion na, heeft de tijd stil gestaan.

Voor het presentatieprogramma Keynote is dat niet zo een ramp. Doordat Keynote is ontstaan uit een programma dat Steve Jobs voor eigen gebruik liet ontwikkelen en daarom lange tijd onder het vergrootglas van de meester zelf heeft gelegen, laat het Microsoft’s evenknie Powerpoint in schoonheid, functies en eenvoud ver achter zich.

Hoe anders is dat met Pages en Numbers, programma’s die later aan iWork zijn toegevoegd. Ze werken op dezelfde eenvoudige manier als Keynote, maar menig professionele gebruiker met kennis van Microsoft Office zal gemerkt hebben dat bepaalde zaken simpelweg niet kunnen. Hierdoor moet er in de dagelijkse praktijk regelmatig teruggegrepen worden op het logge Office-pakket uit Redmond. Het is duidelijk dat Steve niet de interesse had voor Pages en Numbers die hij wel aan de dag legde voor Keynote.

Maar de wijziging in de top van Apple geeft hoop! Waar Steve Jobs een man was van plaatjes, is CEO Tim Cook een man van cijfers en waarin komen cijfers nou mooier tot hun recht dan in een spreadsheet? Wanneer Tim Cook Numbers adopteert op dezelfde manier als Steve Jobs Keynote heeft omarmd, dan komt het helemaal goed met iWork ’12!

Dan moeten we alleen nog een schrijver vinden bij Apple die Pages een slinger kan geven…

Reageer op artikel:
Opinie: Numbers, de killerapp van iWork ’12
Sluiten