Opinie: Apple moet geen iPad mini maken

54 reacties

De geruchtenmolen is de afgelopen jaren ruim gevuld met het nieuws dat Apple zou werken aan een kleinere iPad. Ondanks dat Steve Jobs zelf ooit heeft gezegd dat 9.7-inch het ideale iPad-formaat is en de iPhone ook maar één formaat heeft, zijn sommigen er toch stellig van overtuigd dat er een kleiner model komt.

Waarom zou Apple dat doen? Dat is de vraag die ik mijzelf telkens stel als ik weer eens over zo’n gerucht schrijf. Apple hoeft het in ieder geval niet te doen om extra succes te boeken, de iPhone en iPad doen het prima. Sterker nog, ik denk dat een kleinere iPad een onnodig stap is die alleen maar tijd kost.

We kennen Apple als een bedrijf dat ervan houdt om dingen simpel te houden. Dat is de charme van Apple en een belangrijk kenmerk van het bedrijf. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Dell of Samsung heb je bij Apple minder opties als het gaat om bijvoorbeeld de schermgrootte of snelheid. Bij Dell is het helemaal erg, daar is bijna sprake van een overdaad aan mogelijkheden.

Het argument dat je zou kunnen opwerpen, is dat Apple hiermee probeert een nieuwe doelgroep te bereiken die de iPad te duur vindt. Stel: Apple brengt een versie uit van 7-inch, dan zou die misschien maar zo’n € 279 kosten. Een stuk goedkoper dan de huidige iPad, die verkrijgbaar is vanaf € 479. Daar lijkt Apple al een oplossing voor te hebben: zodra er een nieuwe iPad uitkomt, wordt de oudere voor een lagere prijs aangeboden. Mensen die niet de volle pond willen betalen, kunnen het oudere model kopen.

Daarnaast moeten we niet vergeten dat Apple zich richt op het hoogste segment in de electronica en voor dergelijke producten mag best iets meer worden betaald. Apple’s producten staan niet voor niks bekend om hun hoogwaardige kwaliteiten, zowel op hardware- als softwaregebied. Waarom zou je dan een goedkoper model in de markt zetten? Om te concurreren? Apple heeft nauwelijks concurrentie op de tabletmarkt.

Dan de prototypes van kleine iPads die de afgelopen jaren zouden zijn gezien. In het boek Inside Apple, van Adam Lashinsky, wordt beschreven hoe nieuwe Apple-producten tot stand komen. Wat hier onder andere duidelijk uit naar voren komt is dat een apparaat bij Apple vaak meerdere versies heeft, voordat deze daadwerkelijk wordt goed- of afgekeurd. Daarnaast laat Apple bijna altijd meerdere prototypes maken. Dat Foxconn een kleinere iPad zou produceren hoeft dus niks te betekenen.

Al met al denk ik dat Apple teveel van haar waarden afwijkt door een kleinere iPad op de markt te brengen. Ik heb liever dat ze hun tijd besteden aan de ontwikkeling van nieuwe MacBook Pro’s, een betere iPhone of iOS 6. Daar valt heel wat te winnen. Met die tablet zit het wel goed.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  APPLE MOET WEL EEN KLEINERE IPAD NOTE MAKEN!!

  Daarmee zou Apple wel degelijk bij hun eigen waarden blijven en het zou juist wel veel kunnen toevoegen en een nieuwe doelgroep binnenhalen. Ik vind het formaat van bijvoorbeeld de Samsung Note (laten we nou maar ’s van zullie afkijken, als ze zo snel gang en Apple – sorry hoor – nu echt een beetje langzaam) juist het ideale formaat. De iPhone is voor echt lekker internetten en emailen net iets te klein en de iPad vind ik voor veel dingen te groot. Niet om lekker op de bank of in de trein mee te zitten, maar je moet hem wel altijd meesjouwen! Een iPad formaat dat precies in je binnenzak past, lijkt me dan ook ideaal. (is dat 7″ of misschien iets kleiner nog?) En door – net als bij de huidige iPad – verschillende versies te maken, haal je verschillende nieuwe groepen binnen.
  Met de wifi-versie voor een goedkope instapprijs haal je mensen bij de concurrentie weg. Met de Wifi+3G versie heb je de mensen die hem makkelijk in hun (binnen)zak willen stoppen en overal willen kunnen internetten. Maar het handigst zou dan zijn de wifi+3G versie waarmee je ook kunt bellen! Dat heb je alles bij elkaar. Niet iedereen zal dat handig vinden. Velen houden liever een kleinere iPhone, maar ik vind een formaat zoals de Note ideaal. Ik gebruik mijn iPhone namelijk voornamelijk voor internetten, whatsappen en emailen en ja inderdaad, ook voor bellen. Maar hooguit enkele keren per dag. Dus een note formaat: ideaal!! En echt Apple!

 • Profielfoto
  MEEUW

  Apple moet niks, denk dat ze het prima zelf kunnen handelen;)

 • Profielfoto
  Bramvt

  Gast, ben halverwege gestopt met lezen door al je spelfouten!

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik las laatst een gerucht dat de 7″ iPad precies dezelfde specs gaat krijgen als de grote broer, inclusief dezelfde resolutie, maar met maar 8GB geheugen, en dan toch 250$. Nee, nee, nee!

  2 jaar geleden hadden we al te maken met het gerucht van een iPhone nano.

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Ik zou heel graag een iPad van Apple willen hebben tussen de IPad en iPhone in. Dan is 7 inch of zelfs 6 inch een mooie maat. OK, Apple moet niets maar je ziet wel dat ze terrein verliezen aan de Galaxy Note bijvoorbeeld…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En wat dacht je van de In-ear iPod Micro…!!

 • Profielfoto
  sanderman

  Eindelijk, een artikel dat afwijkt van alle geruchten. Geruchten die mijns inziens compleet de plank misslaan: waarom zou Apple een kleinere iPad moeten bouwen?? Hij is op hey huidige formaat goed mee te nemen, heerlijk te bedienen met 2 handen, en groot genoeg voor boeken en films/YouTube. Wil je toch klein, dan ga voor de iPod Touch of de iPhone. Want die kun je in de zak steken. Een kleinere iPad niet. Waarom zou Apple in hemelsnaam een product gaan maken dat te klein is voor lekker relaxt op-de-bank-gebruik, en te groot om snel en makkelijk mee te nemen?
  Nee, dank voor dit artikel:) helemaal mee eens!!

 • Profielfoto
  sanderman

  In toevoeging: ik heb het over “goed mee te nemen” van de huidige iPad, en niet in de zak te steken van een kleinere iPad. De huidige steek je makkelijk in je tas, natuurlijk: een kleinere ook, maar waarom zou je dan een kleinere doen?
  Ik zie er dus gewoonweg de toegevoegde waarde niet van in.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet mee eens: ik wil een tussenmaat. En ik ben niet de enige: ik zie al veel mensen rondlopen met zo’n Samsung Note. Die wordt snel populair. Daar blijkt dus uit dat er een markt voor is, maar dan in de combi met telefoneren. En dat formaat plus functies lijkt me ideaal. En voor een heel gevarieerde doelgroep. Voor jongeren, gamers, maar bijvoorbeeld ook voor zakenmensen, mensen in bedrijven, die voor hun werk een wat grotere agenda etc willen hebben en regelmatig willen emailen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De huidige iPad steek je makkelijk in je tas, maar dan moet je dus altijd een tas bij je hebben óf je iPad in je hand houden. Vaak heb ik geen tas bij me. Ik vind dat dus lastig.

 • Profielfoto
  knekkie

  Apple moet een iPad maxi maken een die krachtiger is dan de MBA en gewoon Mountail lion draait met al het touch gedoe van iOS

 • Profielfoto
  donut

  Ik zou liever een soort iPad zien waar ik mijn iphone in kan stoppen als ik wil.
  En dat voor 100 euro.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hahahaha, een soort iPhone-iPad Dock, grappig idee, maar duurder dan het hele apparaat misschien en zeker duurder dan € 100. Vroeger (en dan praat ik over bijna 20 jaar geleden) had je een Mac waar je je Apple laptop (PowerBook toen nog) zo in een gleuf kon schuiven. Met een soort docking systeem. Dan werkte je PowerBook dus perfect samen met de Mac waar je hem in schoof en werkte je met groot beeldscherm en gewoon toetsenbord. Ik heb dat ooit maar 1x gezien. Iemand op mijn werk had zo’n ding. Wel schoftig duur!

 • Profielfoto
  Pixites

  Los idd van de spelfouten; ook ik erger me eraan (is het onwil of onkunde?), ik zou eerder van een grotere dan van een kleinere uitgaan.
  Dan wel eentje die uit losse modules bestaat; lichtgewicht materiaal, tv grootte, draagbaar, die je op tafel of op de bank leggen kunt en die je dus met elkaar of deelbaar kunt gebruiken.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Ik zie een tussenformaat er ook niet 1,2,3 komen. Voor mij niet nodig. Dan zou ik eerder gaan voor een Full-screen iPhone/iPod Touch. Apparaatgrootte blijft hetzelfde, maar dan met groter scherm. Een aardige middenweg, toch?

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  Alles draait meer en meer om de iCloud en een universeel platform waar je data behouden, opgeslagen en verwerkt wordt. De MacBook, iPad en iPhone worden steeds meer een iRemote voor hetgeen je doet met de elders opgeslagen gegevens. Je wisselt tussen MacBook, iPad en iPhone al naar gelang het beste past voor die situatie zonder dat je gegevens hoeft over te zetten of opnieuw met je werk hoeft te beginnen etc..Dat werkt perfect (en volgende maand met geüpgradede iCloud al helemaal). In dat daglicht kan Apple dus een heel scala aan “iRemotes” uitbrengen. Voor ieder wat wils. Jezelf beconcurreren is overigens ook soms een prima oplossing als anderen het nalaten. En nee, ze zullen vast geen goedkoper apparaat uitbrengen, dat is vrij ondenkbaar en m.i. onnodig.
  Als de nieuwe iOS ook nog eens multi-user wordt dan grijpt iedereen dus maar gewoon een apparaat van tafel en gaat door waar ie gebleven was.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Geef mensen de keuze en ze overwegen niet of ze het kopen maar eerder welk model ze kopen. En een simplistische strategie heeft meer met de producten te maken dan met de range. Hoe verklaar je anders het huidige iPod aanbod?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  – handzamer dan iPad 2
  – lichter
  – meer pixels
  – goedkoper

  Kortom een KILLER ik zou ‘m meteen kopen
  Je moet alleen goede ogen hebben

 • Profielfoto
  Statenweg

  De enige reden die ik kan bedenken is dat Apple met een kleinere tablet weet te voorkomen dat andere producenten (zoals Samsung) een positie verwerven in dat segment en daarmee de hele tabletmarkt als geheel. Het hogere segment wordt al gedomineerd door Apple.

 • Profielfoto
  Son-of-Jobs

  Een 7 inch iPad is totaal NUTTELOOS. Just my 2 cents…

 • Profielfoto
  Robbiedelfgauw

  Als Apple er voor gast zorgen dat je er ook mee kan telefoneren dan lijkt hij mij zeer interessant om hem uit te brengen

 • Profielfoto
  quincyt

  Kleinere iPad zou ook mooi geintegreerd kunnen worden in de auto industrie (als click in – click out multimedia systeem). In mijn ogen is de iPad daar net te groot voor en de iPhone/iPod te klein. Dus daar ik zie ik nog wel een markt.

  Wel grappig dat al die mensen die dit graag willen met de telefoon functie (!): Vroeger zeiden we dan altijd dat iemand een koelkast had en het kleiner moest. Tegenwoordig willen we blijkbaar groter.
  Interessant en grappig als je ziet hoe wensen van gebruikers zo kunnen veranderen…

 • Profielfoto
  rdesign

  Een kleine iPad zou inderdaad zeker niet nodig zijn. Net zoiets als de Galaxy Note, meest nutteloze apparaat ooit gemaakt. Wel mee eens dat de iPhone een tikje groter mag, maar het scherm mag zeker nooit groter worden dan 4 inch.

 • Profielfoto
  vc
 • Profielfoto
  Hydræ

  Onlangs in de winkel zag ik allemaal kleine formaten tablets. Een Acer, een HP, en ander Chinees spul. Het is wat kleiner als een iPad en ligt aardig in de hand. Apple is nog steeds leidend op de tablet markt, en geruchten die doen geloven dat Apple zal volgen lijken me niet geheel met de realiteit overeenkomen. Je krijgt ook verschillende resoluties, wat de eenvoud in de weg zal staan.

 • Profielfoto
  iRenik

  Zou h’m meteen kopen en alle audio/video apps erop zetten en als dedicated remote gebruiken, ideaal! Sonos/Onkyo/Panasonic en ga maar door…

  Kun je ook een Logitech kopen… ja dat zou kunnen:)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Lijkt me niets.. Wat moet je er mee? T is te groot om in je zak te doen en als je toch al een tas mee neemt kan je net zo goed een iPad mee nemen.. Ik zie er geen heil in.

 • Profielfoto
  sunapple

  De Galaxy Note is zoals in het stripje van vc te klein om een goede tablet te zijn en te groot voor een handzame smartphone. Van alles niks dus.

  Als je een tablet wil is het huidige formaat van de iPad goed aangezien je een groot oppervlak wil. Iets kleiner of groter is overbodig, want dat is praktisch hetzelfde qua portability. Een 4.3” iPod touch daarentegen is nog net perfect: goedkoop en mobiel. Dus: óf hij past in je handpalm, óf niet.

 • Profielfoto
  klonic

  Buiten het feit dat ik het niet met je eens ben Nando. Merk ik ook op dat je een nogal onhandige aanname doet.

  Apple heeft nauwelijks concurrentie op de tabletmarkt.

  Volgens Gartner heeft Apple zon 65% van de markt in handen en dat aandeel zou afnemen. Met Windows 8 op komst denk ik dat Apple zich toch wel enig sinds schap moet zetten. Apple probeert zich met de iPad ook erg op studenten te richten.

  Apple mag dan wel een premium merk zijn, maar juist de massa kan veel opleveren. Ik koop nu geen iPad omdat het gewoon geen plaats heeft tussen mijn Macbook Pro en mn iPhone en ik ken meer mensen die er zoo over denken. Een €250 kostende tablet kan dan ook mensen zoals mij over de streep trekken (hoewel ik er dan nog geen koop).
  .
  Ook is het nou eenmaal zo dat smaken verschillen en voor sommige zal 10″ te groot zijn. Ik denk dat Apple vanuit een bedrijfskundig oogpunt toch wel een kleinere en goedkopere iPad moet gaan aanbieden.
  .
  In de tweede alinea van dit stuk (dat je overigens zelf hebt gepost) wordt de zaak perfect uitgelegd.

 • Profielfoto
  digilb

  Misschien een beetje off-topic, maar Apple had de introductie van de retina-schermen beter kunnen combineren met de introductie van verschillende schermgroottes:
  .
  – de iPhone met retina scherm 4 inch maken (naast het classic model met 3,5 inch HVGA scherm)
  – de iPad met 7 inch scherm de XGA resolutie geven (naast het 9,7 inch model met retina scherm)
  .
  Dan heb je dus:
  – iPhone 3,5 inch met 480×320 scherm
  – iPhone 4 inch met 960×640 retina scherm
  – iPad 7 inch met 1024×768 scherm
  – iPad 9,7 inch met 2048×1536 retina scherm

 • Profielfoto
  Facundo

  De huidige iPad steek je makkelijk in je tas, maar dan moet je dus altijd een tas bij je hebben óf je iPad in je hand houden. Vaak heb ik geen tas bij me. Ik vind dat dus lastig.

  Helemaal mee eens. Ik heb lang gewacht om iets tussen iPhone en iPad in te vinden. Uiteindelijk heb ik m’n iPhone 4s vervangen door een Galaxy Note. En het spijt me voor Apple, maar ik vind de iphone geen partij voor de Galaxy Note. Alleen de camera en synchronisatie scoren iets beter op de iphone, verder scoort de Galaxy Note op alle fronten minstens zo goed tot ruim beter. En dan die batterijduur……
  Apple zou er verstandig aan doen om diverse maten iphones en ipads te produceren of ze raken hun marktpositie kwijt. Mensen lopen niet rond met wat Steve Jobs voor ogen had, maar met wat ze in hun persoonlijke situatie het meest praktisch vinden. Zèlf vind ik de huidige ipad onderweg niet praktischer als een laptop, ik wil ‘m weg kunnen steken.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  @ Klonic: Je plaatste het verkeerde plaatje. Voorspeliing is van een jaar geleden.

 • Profielfoto
  greenapple

  Ik zou een iPad met 6″ of 7″ direct kopen.
  Liever nog een iPhone Note met 5″ of 6″.

  De Nindendo DS achtigen van mijn kinderen liggen allemaal onder in de kast.
  Sinds we ook iPod touch en iPad in huis hebben.

  Een 7″ iPad lijkt me een definitieve Nintendo killer.

 • Profielfoto
  Apple-TechKid

  waarom zou apple eigenlijk een Ipad mini moeten maken volgens de geruchten
  ik vind Macs kunnen wel verschillen in formaat iDevices niet

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  “Think Different”

 • Profielfoto
  defecto

  Is er al een poll op het forum? Ik ben wel benieuwd..

  Ikzelf zit meer in de lijn van MacAanZee, ln.XSOcam, quincyt, Facundo en greenapple. Groter dan een iPhone maar klein genoeg om in de binnenzak van je colbertje te passen, ideaal voor onderweg! Bellen doe je toch met headset en browsen, teksten even snel doorlezen, feitje opzoeken op wikipedia etc. gaat een stuk makkelijker door het grotere formaat.

  Ook voor thuis kan het voor sommige toepassingen een betere optie zijn dan de iPad. Even snel op tvgids.nl kijken welke film er draait, mail checken, etc. kan je prima doen op een tussenformaat iPad terwijl het meteen een stuk minder log is als de groot formaat iPad.

  Ik zie er wel wat in.

 • Profielfoto
  alexjeee

  nee GEEN iPad mini, dat staat het simpele idee van Apple in de weg. als je een iPad mee wilt nemen moet je een tas mee nemen als je geen tas mee wilt neem dan je iPod/iPhone mee. daarbij past een 7” ook niet in je broekzak dus moet jee ook een tas mee nemen

 • Profielfoto
  defecto

  Maar hoe verklaart ‘het simpele idee van Apple’ dan de (op dit moment) vier verschillende iPods?

 • Profielfoto
  Vandevijverke

  Pro Ipad Mini en om verschillende redenen.

  Ik heb kleine handen en als ik nu een Ipad vast heb dan voelt dit minder natuurlijk aan omdat ik niet overal kan geraken met mijn vingers zonder grip te verliezen op het toestel. Bij een kleinere Ipad zou dit minder zijn. En ik denk dat ik niet de enige ben met dit probleem. Ik hou een duur toestel als een Ipad graag vast met mijn 2 handen.

  Ten tweede het kostenplaatje. Een Ipad is een gadget, niemand heeft het echt nodig want er is altijd wel een pc die gebruikt kan worden. Voor mij is een Ipad een extraatje en daarvoor wil ik geen 400 of 500 euro betalen. Een kleinere Ipad betekend veel goedkoper. Maar dan wil ik ook niet standaard een telefoon ingebouwd. Want dan komen we terug bij prijzen uit die hoger liggen dan de Iphone, hoogstwaarschijnlijk.

  Ten derde ben ik ervan overtuigd dat Apple met het produceren van deze Mini Ipad meer mensen kan lokken naar het Apple-gamma.

 • Profielfoto
  Bart01

  Alsjeblieft niet. De 9,7″ is perfect. Dat is wel gebleken.

 • Profielfoto
  Facundo

  greenapple

  Ik zou een iPad met 6″ of 7″ direct kopen.
  Liever nog een iPhone Note met 5″ of 6″.

  Ik weet, het is vloeken in de kerk, maar de huidige iphone kan echt niet op tegen de Galaxy Note.Ik moest ook ff een paar keer slikken, maar ik kan er ècht niet omheen! En nog een flink stuk goedkoper ook!

 • Profielfoto
  wim stavleu

  Een iPad met een doorsnee van 7 inch, met een maximaal gewicht van 200 – 250 gram, en een dikte van een mm of 6, plus een retinascherm. Dan door Apple ontwikkelde app waarmee de iPad in 1 keer verandert in de ultieme ereader: een zwart/wit-scherm, speciale zeer accubesparende modus, het scherm is nu ook prima leesbaar in de zon (of dat technisch kan weet ik niet), en het licht is in sterkte aanpasbaar (voor in bed). Alle nadelen van de iPad als ereader zijn nu geëlimineerd; resteert is de ultieme ereader. En een iPad in compact formaat op de koop toe. En dan voor 279 euro, en de hele ereadermarkt ligt voor Apple’s voeten.

 • Profielfoto
  iMacer

  De iPad is te groot voor een dames handtas. Zou er een markt zijn voor een iPad die er WEL in past ?? :nerd:

 • Profielfoto
  Arthur345

  Alsjeblieft niet. De 9,7″ is perfect. Dat is wel gebleken.

  Je bent niet verplicht het te kopen hoor..

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Bullshit, qua beeldformaat is de iPhone perfect zoals ie is en de iPad ook, zoals iemand anders al zei: een ipad van 7 inch kan nog steeds niet in je broek!

  Ik denk dat een 15 inch iPad nog beter zou verkopen omdat mensen hem dan echt als tabletcomputer gaan gebruiken. Met een touchscreen-compatible versie van mountain lion misschien?

 • Profielfoto
  Enriekie

  Ik heb een GalaxyNote en kan me echt niet vinden in de opmerkingen van Facundo.

  De GalaxyNote heeft een erg mooi scherm, browsen en filmpjes kijken is een genot, maar daar houd het verhaal ook op.

  Ik heb regelmatig spontane herstarts en het toestel is soms erg Laggy.
  Hier had ik op de iPhone 4 nooit last van! Die deed het altijd.

  Samsung kan ook nog een puntje zuigen aan de Software updates die Apple voor IOS doet. Ik kocht de Note namelijk i.p.v. de Galaxy Nexus omdat Samsung aangaf dat de Note 1 van de eerste toestellen zou zijn die op android 4.0 draait.
  Ik kocht het toestel in December 2011 en tot op heden heeft Samsung geen update voor de NOTE.

  Ik koop nooit meer een telefoon van Samsung!

  Sterker nog, als er aan het einde van het jaar een “Nieuwe iPhone” komt dan koop ik die gelijk.

  De Note heeft mijn iPad nooit vervangen, die sleep ik nog steeds mee.

  Ik ben dus wel degelijk voor een iPad-Mini of een iPhone-XL!
  De Galaxy Note is echter niet de oplossing.

 • Profielfoto
  RobbevdM

  Apple zal bij de oorspronkelijke grootte blijven verwacht ik, als ze daar vanaf wijken en andere verhoudingen kiezen moet ALLES aangepast worden! En krijg je net als bij Samsung de vraag: heb ik nou de grote of de kleine tablet nodig? Aan de beeld verhoudingen zullen ze vrijwel niets veranderen… Mochten ze dat toch willen… Waarom deden ze dat dan niet toen ze ‘de nieuwe iPad’ uitbrachten?!

 • Profielfoto
  Tjerker

  Wellicht volgen ze dezelfde strategie als met de iPod-lijn: bedien de hele markt en je hebt (bijna) alles…

 • Profielfoto
  Facundo

  Ik heb regelmatig spontane herstarts en het toestel is soms erg Laggy.

  Nooit geen problemen mee en ik vind ze ook niet als algemeen probleem terug in reviews. Misschien iets anders aan de hand?

  Samsung kan ook nog een puntje zuigen aan de Software updates die Apple voor IOS doet.

  Tja, ik ben niet zo van het type dat op een software update zit te wachten als alles perfect werkt. Dat deed de iphone 4s overigens ook, als ‘ie tenminste niet weer eens aan het ‘infuus’ moest.
  Maar het formaat blijft een kwestie van persoonlijke behoefte en daarom doet Apple er commercieel (en daar gáát ’t ze tenslotte om) verstandig aan om diverse formaten op de markt te brengen. Persoonlijk vind ik ze al rijkelijk laat.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Groter,sneller, kleiner zijn niet echt zaken die innovatief zijn. Denk dat Apple het daarom gewoon niet zo snel zal doen.

 • Profielfoto
  maconly

  de iphone is te klein om bij mijn klant gelijk een factuur te maken en de ipad te groot.

  Tussenmaat lijkt me geweldig.

  ios 6 hoeft van mij niet het is puur een marketing truc om je oude iphone langzaam te maken zodat je sneller over stapt op een nieuw en sneller model.

  M’n ipad 1 is ook traag na een update , jammer jammer jammer kijken hoe ik die kan downgraden.

 • Profielfoto
  macmatters

  het gaat niet alleen om de kosten, maar ook letterlijk om het HANDZAAM formaat.

  Een 10″ is te groot om in mijn jas zak mee te nemen 7″ zou beter zijn daarom neem ik al vaak de iTouch mee maar die is weer net even een maat te klein ( de iPod touch naar 5″ ?) is ook een optie

 • Profielfoto
  kpintelo

  Allen, een kleinere ipad heeft wel degelijk zin.
  Ik vind de iphone echt niet handig om nog maar een email of bericht te typen.
  Iets tussen in dat nog net in mijn jaszak past, zou voor mij ook perfect zijn.
  Ik challenge jullie om hetzelfde te doen op een iphone dat je doet op een ipad.
  Dat gaat gewoon niet. Verder is het ook hatelijk dat je de iphone niet in landscape mode kan zetten. Bvb. als je je wachtwoord moet ingeven om een applicatie te downloaden. Dat zou al veel helpen. Ik type veel op de verkeerde letters, wegens te klein.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het verhaal dat nieuwe iOS updates door Apple worden ingezet om je oudere iPhone langzamer te maken, klopt helemaal niet en moet maar eens stoppen. Ik heb die ervaring nooit gehad. Tot november had ik een iPhone 3Gs en bij elke iOS update ging die sneller werken. Vooral bij iOS 5. Dus onzin die verhalen!