Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Review 14 mei 2012

OMT app update: Photoshop Touch, Evernote, Instacast, Bartender, Polamatic en N.O.V.A. 3

Elke maandag behandelen we op One More Thing een selectie apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Deze week aandacht voor de updates van Photoshop Touch (iPad), Evernote (iPhone en iPad) en Instacast (iPhone). Daarnaast behandelen we drie nieuwe apps: Bartender (Mac), Polamatic (iPhone) en N.O.V.A. 3 (iPhone en iPad)

Updates

Photoshop Touch

Wat kan de app?
Dit is de iPad-versie van Photoshop. Adobe heeft momenteel twee iPad-apps in de App Store, Photoshop Express en Photoshop Touch. Deze laatste komt het dichtste in de buurt van de Mac-versie. Met de app kan je in afbeeldingen onder andere lagen aanbrengen, diverse veranderingen doorvoeren en filters toepassen.

Wat brengt de update?
Er zijn een aantal waardevolle functies toegevoegd. Als eerste kan je foto’s nu bewerken op een resolutie van maximaal 2048×2048, de grootte van het retina-scherm. De standaar staat de resolutie nog op 1600×1600, maar dit is te wijzigen in de instellingen. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om de afbeelding te exporteren naar .PSD en .PNG via e-mail, de Filmrol of via iTunes. Helaas is het niet mogelijk om .PSD bestanden te importeren. Ook de biedt de app vanaf nu nieuwe effecten waaronder waterverf en HDR-stijl. Tevens biedt Photoshop Touch vanaf nu een aantal nieuwe trainingen. Tenslotte synchroniseert de app met Creative Cloud, een nieuwe online dienst van Adobe.

Wat kost de app?
Photoshop Touch kost € 7,99 in de App Store.

Evernote


Wat kan de app?
Evernote is al jarenlang een razendpopulaire notitie-app die de afgelopen tijd flink is uitgebreid. De basis zijn de notitieboeken die je via je Mac, iPhone en iPad kan synchroniseren. Naast tekst kan je er ook audio, foto’s en webclips in kwijt.

Wat brengt de update
In Evernote 4.2 is het mogelijk om makkelijker bijlagen van notities te bekijken,  kan je nu foto’s toevoegen uit je Fotostream, zijn de schrijfopties uitgebreid en is het informatiescherm van de notitie onder handen genomen.

Prijs
Evernote is gratis, eventueel kan je voor € 9,99 meer opslagruimte krijgen en offline werken.

Instacast for iPhone


Wat kan de app?
Instacast is een populaire podcast-app. De applicatie biedt zowel Nederlandse als buitenlandse podcasts aan, met alleen audio of ook video. Daarnaast kan je je op bepaalde podcasts abonneren, zodat je updates krijg wanneer je favoriete programma een nieuwe podcast klaar heeft staan.

Wat brengt de update
Instacast 2.0 brengt een enorm scala aan verbeteringen. Als eerst is het interface vernieuwd en is het mogelijk om afleveringen te archiveren. Daarnaast is het afspeelscherm verbeterd waaronder de sleep timer, het zoeken naar een bepaalde minuut in de podcast en de link naar andere afleveringen. Ook is de downloadmanager aangepakt, je kan nu je downloads pauzeren en annuleren en de downloadvolgorde veranderen op basis van prioriteit

Prijs
Instacast kost € 0,79, voor €1,59 kan je via een in-app aankoop updaten naar een Pro-account. Hierdoor krijg je de mogelijkheid krijgt om normale en slimme afspeellijsten te maken, je bladwijzers importeren of experteren, instellingen aanpassen van individuele podcasts en je ontvangt pushnotificaties bij nieuwe afleveringen.

Nieuwe apps

Bartender


Wat kan de app?
Bartender is een heel simpele Mac-app. Het enige wat het doet is een icoontje plaatsen in de menubalk. Wat het daarna doet is een stuk interessanter, het biedt de optie om onder dat icoon een tweede balk te maken met icoontjes uit de menubalk. Dat betekent dat je een tweede menubalk krijgt die je kan oproepen door op het bartender icoontje te klikken. Wat Bartender dus in feite dus is een selectie van je menubalk icoontjes onder zijn eigen icoon plaatsen zodat je meer ruimte overhoudt in je balk. Bartender ondersteunt momenteel nog maar een kleine selectie apps, de verwachting is dat het aantal de komende tijd zal stijgen.

Prijs
Bartender is tijdelijk afgeprijsd voor € 6,00. De applicatie is helaas niet te downloaden in de Mac App Store, wel via hun eigen website. Van de applicatie is ook een trialversie beschikbaar.

Polamatic


Wat kan de app?
Je zou kunnen zeggen dat ze te laat zijn. Polaroid, de maker van bijna ouderwetse kant-en-klare fotocamera, heeft een iPhone-app uitgebrachtL Polamatic. Dat betekent weer een app die foto’s kan maken, daar filters overheen legt en vervolgens deze kan delen in je sociale netwerken. De applicatie heeft een aantal filters die we eigenlijk al kennen van bijvoorbeeld Instagram. Wat de app wel redelijk origineel maakt is het feit dat je iets onder de foto kan schrijven, zoals ook vaak wordt gedaan bij echte Polaroids.

Prijs
De Polamatic-app kost € 0,79 in de App Store,

N.O.V.A. 3

Wat kan de app?
N.O.V.A. 3 is een sciencefiction spel. Het spel speelt zich af in de toekomst waarbij de mensheid na jaren van afwezigheid weer terugkeert naar moederaarde. In tien levels moet je je weg banen door zonnestelsels, om uiteindelijk op aarde uit te komen bij de stad Volterite.

Prijs
N.O.V.A. 3 kost € 5,49 en is als universele-app beschikbaar voor iPhone en iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT app update: Photoshop Touch, Evernote, Instacast, Bartender, Polamatic en N.O.V.A. 3
Sluiten