Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Review 29 mei 2012

OMT app update: Tweetbot, Due en Cobook

Elke maandag behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

De afgelopen twee weken behandelden we elke keer zes apps. Deze week pakken we het iets anders aan en behandelen we er drie, waarbij we meer ingaan op de functies van de app. Vandaag praten we je bij over de update van Tweetbot, behandelen we Due en vertellen we meer over Cobook.

Tweetbot (update)

Tweetbot voor iPad

Eens was het ondenkbaar dat je als ontwikkelaar kon leven van het maken van een Twitter-app. Toch is het de makers van Tapbots gelukt. Begonnen met een calculator-app, werden ze met Tweetbot for iPhone pas echt bekend. Dat succes werd alleen maar groter toen Twitter een compleet nieuwe versie van Twitter for iPhone uitbracht, die door velen als erg slecht wordt gezien.

Toen kwam versie 2.0. Een complete make-over van de iPhone-app. Dat was nog niet alles, ze brachten ook een iPad-versie uit. Toen werd duidelijk: deze gasten hebben een gat in de markt gevonden. Tegenwoordig wordt Tweetbot gezien als één de populairste apps, mede doordat de app zoveel vormen van media ondersteunt en regelmatig wordt geüpdatet.

In de meest recente update (versie 2.4) zijn een aantal veranderingen doorgevoerd die op het eerste gezicht niet zo bijzonder zijn, maar toch heel handig kunnen uitpakken. Zo is het zoekscherm vernieuwd. Met de grootste veranderingen dat je nu de keus hebt om trending topics te bekijken, mensen op te zoeken door middel van categorieën en je top tweets kan bekijken. Zit je in de metro en heb je geen bereik? Dan is het vanaf nu mogelijk alsnog tweets als favoriet aan te merken en op te slaan via Read Later. Daarnaast biedt de update ook een standaard quote formaat.

Tweetbot voor iPhone en iPad zijn los verkrijgbaar voor € 2,39

Due (nieuw)

Due voor iOS en Mac

Todo-apps groeien als paddestoelen uit de grond en zijn in zeer grote getalen te vinden in de App Store. Een aftakking van deze populaire groep is de app die vooral gericht is op het herinneren. Terwijl todo’s niet per se van een datum/tijd afhankelijk zijn, is dat bij herinneringen een ander verhaal.

We kennen natuurlijk Apple’s eigen Herinneringen-tapp, maar die is vrij beperkt en is nog niet beschikbaar voor de Mac. Ontwikkelaar Phocus besloot daar iets aan te doen en ontwikkelde Due. Een simpele app voor iOS en Mac. De app heeft één focus: herinneringen. In de applicatie heb je de mogelijkheid om snel tijden, dagen en momenten aan te passen. Daarmee is de app heel simpel en snel in gebruik. Daarnaast maakt de app gebruik van iCloud synchronisatie.

Enige nadeel is dat je voor de app nou eenmaal meer moet neertellen dan voor de Herinneringen-app van Apple zelf. Due voor iOS kost € 3,99 en voor de Mac-versie dien je € 7,99 neer te leggen.

Cobook (nieuw)

Individuele contacten overzicht van Cobook

Afgezien van een nieuwe kleurtje is het adresboek op de Mac de afgelopen jaren weinig veranderd. Nog altijd zie je geen foto’s bij namen en is het niet mogelijk om direct updates te zien van bijvoorbeeld Twitter en Facebook.

Dat is jammer, want op dat terrein valt nog zoveel te verbeteren. Gelukkig hebben we daar ontwikkelaars die dat soort dingen wel oppakken en er iets leuks van maken. Zo is Cobook waarschijnlijk ook ontstaan. Het is een applicatie die al je contacten op een veel handigere manier ordent en bijhoudt. Uiteraard zit er integratie in met sociale media, waar je ook direct foto’s vandaan kan halen. Daarnaast kan je doormiddel van tags contactpersonen aan bepaalde groepen toevoegen.

De afgelopen tijd was er veel commotie rondom het adresboek van gebruikers. Cobook is daar heel duidelijk over. Als je de app voor het eerst opstart krijg je een startscherm te zien waar de ontwikkelaars aangeven dat Cobook geen informatie opslaat en enkel je gegevens vanuit iCloud of bijvoorbeeld Google doorzet.

Cobook is helemaal gratis en te vinden in de Mac App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT app update: Tweetbot, Due en Cobook
Sluiten