OMT app update: Glassboard, Flipboard, The Weather Channel, SloPro, The Daily en Beneden-Leeuwen

Elke maandag behandelen we op One More Thing een selectie van apps die een update hebben gekregen of de afgelopen week zijn verschenen in de App Store. Welke apps moet je deze week absoluut downloaden of updaten om de week goed te beginnen?

Deze week aandacht voor de updates van Glassboard (iPhone), Flipboard (iPhone en iPad) en The Weather Channel (iPhone). Daarnaast behandelen we drie nieuwe apps: SloPro (iPhone), The Daily (iPhone) en Beneden-Leeuwen (iPhone).

Updates

Glassboard

Screenshots van Glassboard

Wat kan de app?
Glassboard is een app die zich op teams richt. Denk bijvoorbeeld aan je voetbalteam of de afdeling waar je werkt. Het idee achter de app is dat je informatie, foto’s en video’s met elkaar uitwisselt. Dat gebeurt op dezelfde manier als Facebook Groups. Ook de layout doet denken aan het blauwe platform. Het is dan ook maar de vraag of er echt animo is voor zo’n app.

Wat brengt de update?
De update brengt een redesign van de app. Voortaan navigeer je door de app op dezelfde manier als bij Facebook en Sparrow. Daarnaast heeft de app voortaan een foto- en video-overzicht en een verbeterd notificatie-systeem.

Wat kost de app?
Glassboard is gratis.

Flipboard

Flipboard voor iPad

Wat kan de app
Flipboard is een populaire nieuws-app die je op originele wijze door al het nieuws laat bladeren. Hiervoor worden traditionele nieuwskanalen als CNN en BBC gebruikt, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld je Twitter of Facebook-account te koppelen en daar informatie vandaan te halen.

Wat brengt de update
Vanaf nu is het mogelijk om je SoundCloud-account te koppelen en te luisteren naar muziek van je vrienden. Ook heeft Flipboard tientallen audiofeeds toegevoegd. Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om artikelen via Readability op te slaan. Tenslotte biedt de iPhone-update nu de optie om gerelateerde secties te bekijken. Bijvoorbeeld je tweets en favorieten van je Twitter-account.

Wat kost de app?
Flipboard voor iPhone en iPad is gratis verkrijgbaar.

The Weather Channel

Screenshots van The Weather Channel-app

Wat kan de app?
Weather Channel is een weer-app die al vier jaar meedraait. Met Weather Channel is het mogelijk om wereldwijd het weer te bekijken. Het unieke aan Weather Channel is dat het bedrijf wereldwijd 200 meteorlogen heeft die voor hun regio het weer nauwkeurig bijhouden en doorgeven.

Wat brengt de update?
De voornaamste verandering is het ontwerp. De app is flink onder handen genomen. Zo is het nu mogelijk om door je verschillende locaties te swipen. Ook kun je via de zoekbalk direct je huidige locatie opzoeken zonder deze te hoeven in te typen en biedt de app op basis van je weertype wallpapers.

Wat kost de app?
The Weather Channel is gratis.

Nieuw

SloPro

Screenshots van SloPro

Wat kan de app?
SloPro is een app waarmee je in slowmotion filmpjes kunt maken. De app werkt het beste met een iPhone 4S waarmee je 60 frames per seconde (fps) kunt filmen. Hij werkt ook de op iPhone 4, maar daar is het maximum 30 fps. Als je de opname hebt gemaakt kun je het filmpje naar eigen wens sneller of langzamer maken.

Wat kost de app?
SloPro is gratis.

The Daily

Screenshots van The Daily op de iPhone

Wat kan de app?
The Daily kennen we al van de iPad. Het is de eerste krant die alleen digitaal wordt gemaakt. De krant wordt uitgegeven door News Corporation van mediamagnaat Rupert Murdoch. De app heeft dezelfde inhoud als de iPad-versie, maar dan aangepast aan het formaat van de iPhone.

Wat kost de app?
The Daily is gratis, maar er zit wel een abonnementsvorm aan vast. Je kunt kiezen om per maand $1,99 te betalen of jaarlijks $19,99. Daarmee is The Daily wel fors goedkoper dan veel ‘normale’ kranten.

Beneden Leeuwen

Screenshots van de Beneden-Leeuwen applicatie

Wat kan de app?
Beneden-Leeuwen is de app van, je raadt het al, het dorp Beneden-Leeuwen. Het is zover wij weten het eerste dorp die een eigen iPhone-app heeft ontwikkeld. De app bevat nieuws uit de plaats en geeft informatie die belangrijk is voor als je naar de Beneden-Leeuwen gaat. Daarnaast vind je in de app de gegevens van winkels, verenigingen of andere organisaties. Tenslotte is het mogelijk om met de plattegrond te navigeren naar een bepaalde plek in het dorp.

Wat kost de app?
Beneden-Leeuwen is gratis.

Reageer op artikel:
OMT app update: Glassboard, Flipboard, The Weather Channel, SloPro, The Daily en Beneden-Leeuwen
Sluiten