Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 24 mei 2012

‘Offline lezen via Safari in Mountain Lion’

Vorig jaar zagen we dat Apple in OS X Lion de strijd aanging met de ‘Lees later’-apps door middel van Safari’s Leeslijst. Apple lijkt daar nu een stap verder in te gaan, zo meldt Gear Live. Het wordt waarschijnlijk mogelijk om in Mountain Lion via Safari offline webpagina’s te lezen.

Hoe het offline lezen precies zal gaan is niet duidelijk. Wel maakte Gear Live een screenshot van Safari waar de volgende meldingen stonden: ‘Je bent niet verbonden met het internet’ en ‘Je kan wel offline artikelen lezen via de Leeslijst’.

Screenshot Safari in Mountain Lion (via Gear Live)

Safari lijkt daarmee dé plek te worden om je artikelen te bewaren en via de Reader functie te lezen. Als deze plannen kloppen en Apple gaat het mogelijk maken om via OS X, maar misschien ook iOS, offline content te lezen, dan kan dit nog best heftige concurrentie worden voor de bestaande lees later-apps. Dat zijn momenteel Pocket, Readability en Instapaper.

Marco Arment, de ontwikkelaar van Instapaper, zegt desgevraagd dat hij op dit moment nog geen gevaar ziet voor Instapaper:

Since Reading List’s release in Lion and iOS 5 last year, a lot of people have asked me about its effect on Instapaper. It’s effectively impossible to correlate long-term App Store sales trends to their causes, so I really can’t be sure. So far, Instapaper’s sales are still strong despite far more (and far stronger, and all free) competition this year. Maybe sales would have been stronger without Reading List, but I doubt it.

Waar lees jij liever artikelen, in de Safari browser of met een app als Pocket of Instapaper?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Offline lezen via Safari in Mountain Lion’
Sluiten