Office voor iOS in november?

Door: Cyrille Klaassen - 16 reacties

Dat het eraan zat te komen wisten we natuurlijk al een beetje, maar het lijkt er nu toch écht op dat Microsoft Office naar iOS gaat komen. Microsoft doet nog steeds flink zijn best de geruchten te ontkennen, maar het lijkt erop dat we binnenkort eindelijk een officiële aankondiging mogen verwachten.

Zo meent althans Boy Genius Report (BGR), dat naar eigen zeggen uit zéér betrouwbare bron heeft vernomen dat we de nieuwe spiksplinternieuwe versie van onder andere Word, Excel en PowerPoint voor iOS al in november mogen verwachten. Naast een iPad-versie mogen we zelfs nog hopen op een iPhone- en iPod Touch-variant, getuige de tekst “Office for iOS” op het laadscherm dat zij onder ogen kregen.

Ook voor Android-gebruikers zou er een Office pakket komen. Deze zou tegelijkertijd met de iOS-versie worden gelanceerd. Meer details hebben de mensen van BGR hun bron niet weten te ontfutselen. Prijzen en features weten we dan ook nog niet.

Het gefluister over een iOS-versie van Office is al een hele poos aan de gang. In november doken er geruchten op dat Microsoft bezig zou zijn met een iOS-versie van Office. Ook werd er toen gespeculeerd over een geupdate versie van Office speciaal voor Mac de App Store. In februari werden die geruchten weer aangehaald toen The Daily zeker meende te weten dat er een iPad-versie van MS Office aan zat te komen. Microsoft was er toen echter als de kippen bij om het verhaal te ontkennen: “Gebaseerd op onjuiste geruchten en speculatie.”

Hopelijk hebben de BGR boys and girls hun huiswerk beter gedaan.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou tjonge! Hopelijk komt de Word apart als app, want Excel lijkt me teveel priegelen op mijn iPhone. Een Word-documentje knutsel ik zo in mekaar. Een Powerpoint presentatietje ook nog wel.

 • Profielfoto
  Needler

  Pages, Numbers en Keynote zijn magisch. Waarom in godsnaam Word willen gebruiken?

 • Profielfoto
  vincentvega

  Pages, Numbers en Keynote zijn magisch. Waarom in godsnaam Word willen gebruiken?

  omdat Pages en Numbers helemaal niet magisch zijn en in een professionele omgeving te veel beperkingen kennen!

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Grappig, ik werk dagelijks in een professionele omgeving, en pages en numbers werken er perfect. Misschien in sommige omgevingen niet.

 • Profielfoto
  Ernstfoto

  omdat Pages en Numbers helemaal niet magisch zijn en in een professionele omgeving te veel beperkingen kennen!

  zoals? (Ik ben gewoon nieuwsgierig)

 • Profielfoto
  loekiedeleeuw

  Heeft Numbers een alternatief voor een draaitabel? Zo niet dan kent Numbers inderdaad te veel beperkingen voor een professionele omgeving. Draaitabellen zijn mijns inziens onmisbaar.

  Daarnaast kan Excel 2010 (voor Windows) omgaan met hele grote datasets, wat in een professionele omgeving ook erg handig is.

  Heb zelf trouwens geen ervaring met Numbers.

 • Profielfoto
  hvanschaick

  Niet zo krachtig maar toch wel bruikbaar voor gewone stervelingen:

  http://macmost.com/pivot-tables-in-iwork-09-numbers.html

 • Profielfoto
  fastshifter

  Wat een knieval van MS…

 • Profielfoto
  klonic

  Ik ben het met vincentvega eens.

  Ik heb iWork een paar kansen gegeven maar ik vind het 3 keer niets. Office werkt wat mij betreft zoveel beter. Regressie gaat bijvoorbeeld veel makkelijker in excel dan in numbers. Maar ook complexe getallen gaat beter in excel dan in numbers. De integratie tussen excel en word is ook beter dan tussen numbers en pages. De formule editor in word is ook erg fijn.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Weet je wat pas écht fijn is voor iets complexere berekeningen ipv Excel & Numbers? Matlab:smile:

  Maar serieus, in mijn geval ben ik het eens met klonic & vincentvega. M’n ideale ‘office’ pakket zou bestaan uit Word, Excel & Keynote :thumbsup:

  Overigens, wedden dat dit Office grapje van Micro$oft op iOS weer veeeel te veel moet gaan kosten? Mark my words..

 • Profielfoto
  IntoCircles

  Office voor iOS, jakkes:confused:

 • Profielfoto
  Brims

  Hoe goed Ms ook is. Ze zijn ook n
  altijd erg goed in het instabiel maken van je OS.

  1. Voorbeeldje
  Ooit heb ik bv een timemachine backup teruggezet.
  Alles werkte weer behalve office!

 • Profielfoto
  Melle

  pages, keynote en numbers zijn magisch. Nee, hoor: het zijn computerprogramma’s. En zoals iedereen weet staat keynote heel ver en velen zullen dit een sterker programma vinden dan powerpoint. Pages en Keynote zijn heel basic versies, maar wel heel gebruiksvriendelijke en stabiele versies. Het leeuwendeel van de gebruikers zal nooit een feature missen. Keynote is echter effectief veel te beperkt om een vervanger te zijn van excel. Wat het ook niet is en ook niet wil zijn.

  Ik ben wel heel benieuwd naar welke features ze in de ios versie van de officeprogramma’s gaan steken!

 • Profielfoto
  Ree

  @melle, misschien moet je even je reactie nalezen en wat woorden aanpassen want je vergelijkt de verschillende pakketen verkeerd;

  On-topic; als MS dit uitbrengt krijgen we waarschijnlijk weer 3 verschillende versies van dit pakket met prijzen uiteenlopend van 200$ tot 500$. Nee dank je.

  Voor mijn gebruik is iWork ruimschoots voldoende.

 • Profielfoto
  iMartien

  Ik denk dat dit juist een hele goede ontwikkeling is, ook voor Apple. In het bedrijfsleven wordt bij grote bedrijven namelijk alleen maar Microsoft Office gebruikt.

  Wanneer Office dus ook beschikbaar komt voor iOS zal dit zeker helpen om nog meer iPads in het bedrijfsleven te krijgen.

  Daarnaast lees ik reacties als “Wat een knieval van Microsoft”. Onzin, Microsoft is een software bedrijf en het maakt en verkoopt software, waarom zou je dan het meest gebruikte office pakket niet beschikbaar maken voor het grootste tablet platform?

  Ik denk dat Microsoft hier heel veel geld mee gaat verdienen en ik geloof ook niet dat ze honderden euros gaan vragen voor dit pakket.

 • Profielfoto
  Erwal

  Daar waar de iPad in een bedrijfsomgeving wordt gebruikt (steeds meer!) is dit voor Apple en Microsoft een win-win. Bedrijfsomgevingen zijn nu eenmaal voor het overgrote deel Windows-based… iWork is meer ontworpen voor de kleinere bedrijven en thuisgebruikers maar zal in een corporate omgeving niet zomaar Office gaan vervangen. Los van welk pakket nu beter is.