Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 3 mei 2012

Nieuwe iPhone een nachtmerrie voor ontwikkelaars?

Er is weer nieuwe informatie losgekomen over de volgende generatie iPhone en met ‘informatie’ bedoelen we in dit geval natuurlijk: geruchten. Gelukkig is de bron ditmaal wel een relatief betrouwbare, namelijk Jeremy Horwitz van iLounge. Hij beweert meer details te hebben over de iPhone 5, iPhone 6 of gewoon ‘de nieuwe iPhone’. Het toestel zou dunner worden, met een metalen achterkant zonder afgeronde hoeken. Daarnaast zou Apple afscheid nemen van twee kenmerken die tot nu toe nog in elke iPhone te vinden zijn.

Een van de meest opvallende kenmerken die iLounge noemt is een 4 inch scherm. Omdat het toestel even breed zou blijven als de huidige iPhone betekent dit dat het model langer wordt en het scherm dus voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone een andere verhouding krijgt. Ook zou Apple afscheid nemen van de huidige dockconnector. Volgens iLounge wordt deze vervangen door een connector die nauwelijks groter is dan de microfoon van de iPhone 4 en 4S.

Als de informatie van iLounge klopt zal de volgende iPhone ontwikkelaars veel tijd gaan kosten. Ze zullen hun apps immers moeten herschrijven voor de nieuwe schermverhouding, terwijl ook de ‘oude’ verhouding ondersteund moet blijven voor bestaande iPhones. Dit is een problemen waar ontwerpers en ontwikkelaars van Android-apps mee bekend zijn. iOS-ontwikkelaars hoeven nu nog slechts rekening te houden met één verhouding.

Ook accessoiresmakers zullen overuren moeten draaien om hun kabels, luidsprekers en andere accessoires geschikt te maken voor de nieuwe dockconnector als het bericht van iLounge waar is. Het is echter ook denkbaar dat Apple een conversieblokje op de markt brengt om van oud naar nieuw te gaan.

Maakt de beschrijving van iLounge je nieuwsgierig of ongerust over de nieuwe iPhone?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone een nachtmerrie voor ontwikkelaars?
Sluiten