‘Nieuwe functies voor iCloud op WWDC’

Door: Nando Kasteleijn - 25 reacties

Vorige week berichtten we al over het feit dat de beta-site van iCloud korte tijd online was. Het lijkt er nu op dat Apple meer voorbereidingen treft die erop wijzen dat iCloud binnenkort wordt uitgebreid. Zo meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen dat Apple tijdens de WWDC een aantal nieuwe functies gaat aankondigen voor iCloud.

Eén van de nieuwe onderdelen zou de mogelijkheid zijn om foto’s te delen met anderen en vervolgens op deze foto’s te reageren. In het verleden had MobileMe, de voorloper van iCloud, ook al een dergelijke deeloptie. Een andere functie die wordt genoemd is de optie die ervoor zorgt dat naast foto’s ook video’s automatisch worden gesynchroniseerd via iCloud. 

In ons artikel van vorige week wisten we ook te melden dat er icoontjes van de Notitie en Herinneringen-app waren aangetroffen op de ontwikkelaarsversie van iCloud.com. Welke nieuwe functies zou iCloud volgens jou nog meer moeten hebben?

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Uitgebreide sharingmogelijkheden. iCloud is top, maar alleen op persoonlijk niveau.

 • Profielfoto
  AlphaKilr

  iDisk/DropBox idee lijkt me handig:D
  Ook een mogelijkheid om vanaf het web ‘Back to my Mac’ te gebruiken om zo bv. screen sharing te gebruiken!

 • Profielfoto
  FvGunst

  Ik zou het fijn vinden als ik mijn persoonlijke domein kan koppelen. Zoals dit al kan met Google Apps.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Ik hoop eigenlijk dat iOS niet alleen extra iCloud mogelijkheden krijgt. Nieuwe native apps, functies, widgets en/of verbeteringen zouden mooier zijn.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  iDisk mis ik inderdaad, zou mooie toevoeging zijn aan iCloud.

 • Profielfoto
  pjotr

  Het zou mij handig lijken als ontwikkelaars een eigen icloud app bij hun ios app zouden kunnen maken. Zodat je in elke apps documenten kan bekijken in iCloud. Ook lijkt het me een goed idee om te zorgen dat documenten ook in icloud kunnen worden bewerkt en dat dan met sharingfunctie en samen aan documenten werken als in google docs. En ook dat voor alle apps. Evernote notities delen, wunderlist taken delen, samen aan een game werken en levels doen, enz…

 • Profielfoto
  Stijntje90

  Een iCloud app lijkt mij wel chill

 • Profielfoto
  Snawfal

  Meer gratis opslag!!

 • Profielfoto
  renssies

  Ik gok dat ze de de komende jaren iCloud een os in de cloud gaan maken, en ik denk dat dat deze WWDC al gaat beginnen. Waarom hebben we anders push notifications en dev tools voor iCloud?

 • Profielfoto
  janjaap

  Slimme groepen in contacten kunnen delen.

 • Profielfoto
  baziel

  iDisk
  Fotostream met video
  iCloud app met file-systeem

 • Profielfoto
  MacRay

  folders syncen met icloud.
  nu vind ik icloud behoorlijk beperkt.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik zou al de ‘nieuwtjes’ betreft iCloud, graag inruilen voor een snellere en vooral stabielere iCloud. Daarna mogen ze verder met de rest van de speledingetjes.

 • Profielfoto
  Psvu2

  Photostream met meerdere accounts, folders in foto beter maken, nu verwijder je een foo overal tegelijk dan heeft folders niet zo’n nut.

 • Profielfoto
  BenPad

  Een koppeling aan de desktopversies van iWork!:) dat mis ik het meeste. Samenwerken in documenten zou daar ook niet vervelend zijn.

 • Profielfoto
  @Mathijss95

  Als iCloud nog bestaansrecht wil hebben op het gebied van documenten in the cloud mogen ze de opties wel eens uitbreiden. iCloud mail en kalender is top. Documents in the cloud werkt nog niet voldoende. Kijk maar naar Dropbox, dat is makkelijker.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Ik denk dat ze tijdens de WWDC iOS 5.2 uitbrengen + de eerste beta voor ontwikkelaars van iOS 6.

 • Profielfoto
  BenitoMilan

  Toevoeging op mijn bericht hierboven: de nieuwe iCloud functies zullen vast bij iOS 5.2 zitten. Andere nieuwe features in iOS 6.

  Dat denk ik tenminste..

 • Profielfoto
  Usain

  iCloudOS WoeHoe

 • Profielfoto
  Joostvdwerf

  Misschien komen ze met een macbook air met 3g en iCloudOS (zoiets als de chromebook?) Waarom niet, ze stoppen nu alles in icloud: push, notities, iwork.

 • Profielfoto
  INCTRL

  En hoe start je een “iCLoud OS” op dan?

  Wachten totdat het gaat regenen ofzo? lol

 • Profielfoto
  karenerp

  A5830 Dual Cards 3G capacitieve touchscreen 3,5 inch Android 2.3.5 mobiele telefoon
  http://lukash.de/s/xw
  gratis verzending.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Dat heeft hier toch niks mee te maken?
  Ik denk trouwens ook niet dat veel leden van OMT die telefoon willen, dus je reclame is zinloos!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De slimste en meest belangrijke opmerking tot nu toe vind ik die van Renssies: een OS in iCloud. Dat lijkt me een hele interessante optie. Verder dacht ik dat je documenten al in iCloud kon bewerken?
  Kan een domme opmerking zijn, want ondanks het feit dat ik graag voor de nieuwste gadgets ga, maak ik van iCloud nauwelijks gebruik. iPad heb ik nog (net) niet. Foto’s die ik met iPhone maak wil ik niet automatisch streamen omdat ik er veel van weggooi. En syncen doe ik liever met een kabeltje, ook al om het datagebruik buitenshuis te beperken.

 • Profielfoto
  Pixelman

  een degelijke clouddrive zoals mobile me met filesharing zoals dropbox maar dan via osx mogelijk in te stellen. Nu moet de sharing altijd via een site.

  Op de nieuwe iCloud kan ik ook geen weg meer met grafische bestanden. Enkel Apples eigen formaten zitten erop. Een stap achteruit. Lijkt nu teveel voor consumer. Ik overweeg om over te stappen naar adobe creative cloud als dat bij de komende update niet meer aanwezig is. Wat heel jammer zou zijn.

  Ook custom domeinnaam. Ik heb uit frustratie een gmail apps account met custom domein genomen voor mijn mail. Terwijl ik wel tevreden was over mijn apple mailbox.