Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 14 mei 2012

Nieuw concept ‘snel-schakelen’ voor iOS

iOS 6 is hot. Ook al is er nog niet zoveel bekend over het volgende besturingssysteem van de iPhone en iPad, er wordt al wel volop over gesproken. Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën over de invulling van het nieuwe iOS. Formulid Brent Caswell op technologiesite The Verge bleek genoeg inspiratie te hebben voor een heel nieuwe manier van snel-schakelen. Hij is van mening dat Apple dat gedeelte veel beter kan benutten.

In een forumpost op de site legt hij uit dat je het snel-schakelgedeelte heel goed kan combineren met meer muziek- en instellingenopties. Hij doet dit alles door enkel het bekende linnen gedeelte te verdubbelen en bovenaan de statusbalk te behouden.

Als eerste het muziekgedeelte. Door het vergroten – in feite verhogen – van het snel-schakelengedeelte ontstaat er ruimte om naast de afspeelknoppen ook een volumebar te plaatsen. Daarnaast heeft Caswell bovenaan een viertal knoppen gemaakt. Deze zitten net onder de statusbalk en geven de gebruiker de mogelijkheid om het lied direct vanuit het gedeelte op Facebook te ‘Liken’ en om andere acties uit te voeren.

Muziekgedeelte (via The Verge/Brent Caswell)

Waar heel vaak om wordt gevraagd zijn snelkoppelingen om onder andere Wifi en Bluetooth aan/uit te zetten. Deze zijn al te vinden in de jailbreakscène en op Android-telefoons. Apple heeft ze om een één of andere reden nooit geïmplementeerd. Caswell bedacht een mooie oplossing. Naast een scherm voor muziek en apps is er ook een speciaal instellingengedeelte. Eén van Caswell’s ideeën is dat in het gedeelte een directe link aanwezig is waarmee je naar de instellingen van de applicatie gaat in de instellingen-app. In hetzelfde gedeelte tref je ook de mogelijkheid tot rotatie aan, evenals de optie om alle apps in één keer op te ruimen.

Instellingengedeelte (via The Verge/Brent Caswell)

Caswell heeft zeker goede ideeën en we kunnen alleen maar hopen dat Apple dit soort concepten heeft meegenomen in hun eigen ontwerp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw concept ‘snel-schakelen’ voor iOS
Sluiten