Bewaar je game-skills voor het nageslacht

Door: Koen van Tongeren - 10 reacties

Als je zelf geen fervent gamer bent weet je wellicht niet dat het spelen van videogames tegenwoordig maar de helft van het plezier is. Minstens zo leuk is het om je eigen ‘skills’ in Call of Duty, Grand Theft Auto of desnoods Flight Simulator te delen met anderen. YouTube staat vol met filmpjes, vaak gemaakt met videocamera’s die op het scherm gericht zijn of met matige screencapturesoftware.

Dat kan zoveel beter moeten de techneuten bij het Duitse Elgato gedacht hebben. Het bedrijf, dat bekend is om zijn kastjes waarmee TV op Macs of iOS-apparaten gekeken kan worden, heeft daarom de Game Capture HD gemaakt; een kastje waarmee je het beeld van je Game Console in Full HD naar je Mac kunt sturen.

De Game Capture HD werkt heel simpel. Je verbindt het kastje via de meegeleverde kabel voor de Playstation 3 (of een niet-meegeleverde HDMI-kabel voor XBOX 360) met je gameconsole. Aan de andere kant gaat een HDMI-output naar je TV zodat je gewoon door kunt blijven spelen. Daarnaast gaat een USB-output naar je Mac.

Meegeleverde Mac-software neemt het signaal op dat ondertussen al geconverteerd is door de Game Capture HD in H.264 met een resolutie oplopend tot Full HD 1080p. Na het maken van de opname kun je het beeldmateriaal in de Mac-app monteren en direct uploaden naar YouTube zodat de hele wereld kan genieten van jouw gamevaardigheden.

De Game Capture HD werkt in principe ook met andere apparaten die een HDMI-output hebben. Verwacht echter niet dat je met dit kastje een manier hebt gevonden om illegaal video’s te kopiĆ«ren die je bijvoorbeeld op een Apple TV gekocht hebt of via een DVD-speler afspeelt. HDMI ondersteunt immers het HDCP-copyrightbeveiligingsprotocol. Als dit wordt meegestuurd met het signaal dan zal zelfs het pientere kastje van Elgato niets voor je kunnen betekenen.

De Game Capture HD gaat ā‚¬ 179 kosten en is vanaf 1 juni te koop in de online winkel van Elgato. De benodigde software voor video capture op je Mac vereist minimaal een Core2Duo-processor en 4 GB RAM.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Fervent? ;)

 • Profielfoto
  Ostinato

  Coole gadget. Wel een tikkie prijzig.

  Er valt geld te verdienen met gamevideo’s op YouTube. Ik heb een paar Amerikaanse jongens gevolgd die 2 jaar geleden met een paar duizend abonnees begonnen met Starcraft 2 video’s met commentaar. Beide gasten hebben inmiddels rond de half miljoen abonnees en verdienen goed geld met hun kanalen.

  Of dat ook in NL zou lukken weet ik niet, het aantal potentiƫle kijkers is hier natuurlijk veel kleiner dan in de VS.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @Maarten je was me nƩt voor!

 • Profielfoto
  DylanViset

  @Ostinato Voor zover ik weet zijn er wel een stuk of 5 Nederlandse (Jonge) bloggers op Youtube die ook aardig wat centjes verdienen met hun filmpjes, of game-commentaar video’s ook een hype kan worden in Nederland heb ik inderdaad ook zo mijn twijfels over.

  Verder wel een mooi dingetje, ik denk alleen dat mijn weinig mensen dit zullen kopen om aan hun kinderen te laten zien wat hun hoogste kill-streak was.

 • Profielfoto
  renssies

  Doe mij maar de blackmagic design intensity shuttle, kan ik meer mee en dat ding is volgensmij veel beter

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  Er zijn enorm veel mensen die een goed salaris verdienen door youtube-videos. Ook echt wel een paar Nederlanders (Meestal met Engelse filmpjes). Het is een geweldige community die niet vol zit met haat en arrogantie zoals je nu vaak ziet in de meeste communities.

 • Profielfoto
  jesper211232

  is het ook mogelijk om op je mac de ps3 te besturen emt dit kastje?

 • Profielfoto
  rdesign

  @EmielGroendijk YouTube weinig haat en arrogantie? Als er ergens veel gescholden en gediscrimineerd wordt is het wel op YouTube..:lol:

 • Profielfoto
  Marius1976

  Ik game altijd alleen op mijn Atari 8bitters; wel een tijdje meegegaan op die moderne consoles maar die games was ik meestal al snel zat. Op mijn Atari heb ik titles die me al meer dan dertig (!!!) jaar weten te boeien.

  Over nageslacht gesproken!

 • Profielfoto
  Mark-D

  Euhm HDPVR of black magix shuttle met thunderbolt….