Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 mei 2012

Bewaar je game-skills voor het nageslacht

Als je zelf geen fervent gamer bent weet je wellicht niet dat het spelen van videogames tegenwoordig maar de helft van het plezier is. Minstens zo leuk is het om je eigen ‘skills’ in Call of Duty, Grand Theft Auto of desnoods Flight Simulator te delen met anderen. YouTube staat vol met filmpjes, vaak gemaakt met videocamera’s die op het scherm gericht zijn of met matige screencapturesoftware.

Dat kan zoveel beter moeten de techneuten bij het Duitse Elgato gedacht hebben. Het bedrijf, dat bekend is om zijn kastjes waarmee TV op Macs of iOS-apparaten gekeken kan worden, heeft daarom de Game Capture HD gemaakt; een kastje waarmee je het beeld van je Game Console in Full HD naar je Mac kunt sturen.

De Game Capture HD werkt heel simpel. Je verbindt het kastje via de meegeleverde kabel voor de Playstation 3 (of een niet-meegeleverde HDMI-kabel voor XBOX 360) met je gameconsole. Aan de andere kant gaat een HDMI-output naar je TV zodat je gewoon door kunt blijven spelen. Daarnaast gaat een USB-output naar je Mac.

Meegeleverde Mac-software neemt het signaal op dat ondertussen al geconverteerd is door de Game Capture HD in H.264 met een resolutie oplopend tot Full HD 1080p. Na het maken van de opname kun je het beeldmateriaal in de Mac-app monteren en direct uploaden naar YouTube zodat de hele wereld kan genieten van jouw gamevaardigheden.

De Game Capture HD werkt in principe ook met andere apparaten die een HDMI-output hebben. Verwacht echter niet dat je met dit kastje een manier hebt gevonden om illegaal video’s te kopiëren die je bijvoorbeeld op een Apple TV gekocht hebt of via een DVD-speler afspeelt. HDMI ondersteunt immers het HDCP-copyrightbeveiligingsprotocol. Als dit wordt meegestuurd met het signaal dan zal zelfs het pientere kastje van Elgato niets voor je kunnen betekenen.

De Game Capture HD gaat € 179 kosten en is vanaf 1 juni te koop in de online winkel van Elgato. De benodigde software voor video capture op je Mac vereist minimaal een Core2Duo-processor en 4 GB RAM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewaar je game-skills voor het nageslacht
Sluiten