‘MacBook Air krijgt ook retina-scherm’

19 reacties

Afgelopen maandag meldde we dat de nieuwe MacBook Pro 15-inch waarschijnlijk zal worden uitgerust met een retina-scherm. Vandaag meldt 9to5Mac dat ook de MacBook Air dit scherm gaat krijgen. Daarnaast zou de Air ook een processor-upgrade krijgen om het nieuwe hoge-resolutiescherm aan te kunnen.

Omdat de MacBook Air van zichzelf al heel dun is zal er verder aan de buitenkant weinig veranderen, weten de bronnen van 9toMac. Dit in tegenstelling tot de MacBook Pro-serie, die een stuk dunner zou worden.

Het retina-scherm zou dé nieuwe functie worden van de Air. Het dunste model uit de MacBook-familie zou net als de Pro-lijn gebruik gaan maken van een Ivy Bridge processor en een verbeterde grafische kaart. Of deze twee voor de Air worden aangepast is nog niet duidelijk. Tot nu toe zat er in de MacBook Air altijd een afgeslankte versie van de processor en werkte de grafische kaart via het reguliere RAM-geheugen en de CPU.

Als dit gerucht klopt betekent het dat Apple de kracht van de MacBook Air zo goed weet te benutten dat de lichte machine vier keer meer pixels aankan. Gezien de afmetingen van de MacBook Air zou dat best een prestatie zijn.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Best wel! Lijkt me erg mooi!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik vind de MacBook Air het interessantst om te volgen. Vooral omdat deze qua formaat en toepassing steeds meer richting de iPad gaat.
  Of het ooit gaat gebeuren weet ik niet maar ik ben benieuwd wat er eerder zal zijn; een iPad met een volwaardig OS of een MacBook Air met iOS. Als ze van twee één kunnen maken door het toetsenbord van de Air afkoppelbaar te maken hebben ze een voltreffer in huis. Gok ik dan… Dan zou het scherm een soort van “losgekoppelde” status in de vorm van iOS moeten krijgen en eenmaal gekoppeld overgaan op OSX en direct synchroniseren. Met andere woorden, het zou een MacBook dock met een iPad als beeldscherm moeten worden.

  En maak je geen zorgen, ik fantaseer ook maar wat! ;)

 • Profielfoto
  fastshifter

  Oeps, Apple krijgt langzaam last van de wet van de remmende voorsprong…

  Concurrenten vliegen er voorbij met diverse schermformaten en Apple wil het liefst vasthouden aan 1 formaat.

 • Profielfoto
  Warudin

  Apple moet wel, de concurrentie komt ook al met ultrabooks met een hoge resolutie.

 • Profielfoto
  html-junky

  Apple heeft altijd zijn eigen weg gekozen en gedaan wat zij dachten dat goed was. tot nu toe is dat altijd een succesvolle strategie geweest.

  Alsjeblieft niet de houding van ‘iedereen heeft het dus wij moeten het ook’

 • Profielfoto
  Warudin

  Apple heeft altijd zijn eigen weg gekozen en gedaan wat zij dachten dat goed was. tot nu toe is dat altijd een succesvolle strategie geweest.

  Alsjeblieft niet de houding van ‘iedereen heeft het dus wij moeten het ook’

  Ik ben het in zeker mate met je eens, maar Apple vertoont ook genoeg ‘kopieer-trekjes’, kijk maar naar het notificatie-centrum van iOS 5, om snel een voorbeeld te geven.

  Als Apple achter de feiten aanloopt, wat minder vaak het geval is dan andersom, dan wordt gewoon verwacht dat hier wat aan wordt gedaan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Maar resolutie van een scherm is altijd wel één van de belangrijkste verkoopargumenten. Ik vind het verhaal van Dr. Maddox best aannemelijk. Het gaat die kant absoluut op. iPad met OS of Air met iOS of beide besturingssystemen samengevoegd. iPad wordt in elk geval de toegang tot een algemeen toegankelijk computersysteem. Zo zie ik het. En dan uiteindelijk overal toegankelijk.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Denk eerlijk gezegd dat op de lange baan iOS En OS X inderdaad fuseren, en dat apps op basis van vector-graphics (resolutie-onafhankelijk) worden ontworpen. Vervolgens worden apps dus universeel voor alle iDevices en hoef je ze maar 1 keer te kopen. Dat werkt beide kanten op, koop je bv een “kanaal” als app op je iTV dan kun je diezelfde kanaal-app openen op je Mac en iPhone.

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik hoop dat Apple ééns betere en veiligere schermen zal plaatsen tegen krassen!
  Ik heb vandaag mijn scherm gelijk elke dag gepoetst van mijn MacBook Air, nooit iets aan de hand gehad! Vandaag in ééns, twee mooi lange krassen links en rechts. Een zware teleurstelling, want dit gebeurde ook met mijn vorige MacBook en bovendien is deze nog maar twee maanden oud! Dus hopend dat ze ergens een laag uitvinden zodat je scherm toch wat beter bescherm is.

 • Profielfoto
  His_Dudeness

  Ik maak al jaren displays schoon van m’n MacBook’s (Air, Pro), nooit ergens last van gehad, dus misschien moet je gewoon eens bij jezelf ten rade gaan voordat je weer gemakzuchtig de verantwoording bij Apple neerlegt.

 • Profielfoto
  Max_G

  MacAanZee
  Het gaat die kant absoluut op. iPad met OS of Air met iOS of beide besturingssystemen samengevoegd.

  Mag toch hopen van niet. 4″ iPhonescherm vs 15″ MBP-scherm en grote functionaliteitsverschillen stellen heel verschillende eisen.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  MacAanZee
  Het gaat die kant absoluut op. iPad met OS of Air met iOS of beide besturingssystemen samengevoegd.

  Mag toch hopen van niet. 4″ iPhonescherm vs 15″ MBP-scherm en grote functionaliteitsverschillen stellen heel verschillende eisen.

  Uhmm.. jawel, ik denk in de vorm van iOS apps op de desktop ipv Dashboard-widgets. Ik zie de (Engelse) headlines al voor me “Apple to ditch Dashboard widgets in Mountain Lion in favor for iOS apps running natively on OS X“.

  BAM!

 • Profielfoto
  blism

  Ben benieuwd, heb nu nog een second-gen Air, dus wat meer screen estate zal ik wel weten te waarden d.m.v. de upgrade aan te schaffen.

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Ik zou veel liever een 13 inch MBP met retina-scherm zien verschijnen..

 • Profielfoto
  AppleStef

  @blism,… Meer screen estate zul je niet krijgen, zo werkt dat niet. Sinds de iPhone 4 en de iPad 3th gen. passen er ook niet ineens meer icoontjes op je scherm…

 • Profielfoto
  Renroelandt

  @His_Dudeness
  Ik maak al jaren displays schoon van m’n MacBook’s (Air, Pro), nooit ergens last van gehad, dus misschien moet je gewoon eens bij jezelf ten rade gaan voordat je weer gemakzuchtig de verantwoording bij Apple neerlegt.

  Mijn excuus, dit heeft absoluut niets te maken met gemakzucht vriend! Zoek het probleem op via Google en er zijn een pak mensen met deze situatie. Het is geen ramp of dood slag maar wel vervelend!

  U zal dan véél geluk hebben, of het gewoon met iets ideaal doen. En er ligt op dat vlak altijd wel ergens een verantwoordelijkheid bij Apple!

 • Profielfoto
  markiij

  Vier keer meer pixels? Da’s dus 2880×1600 in een Air (13″). Nog meer dan het 30″ scherm waar ik dit berichtje op typ (2560×1600). Mooie vooruitgang maar ik hoop ook dat losse displays dit soort hoge resoluties gaan ondersteunen. Een 4K scherm lijkt mij erg mooi.:)

 • Profielfoto
  franceies

  Slimme telefoon uit China
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2.3 OS Qualcomm MSM7227 800 MHz 3G-GPS WiFi 4,3 inch
  http://urlcini.com/H0S6th

 • Profielfoto
  MBPuser

  Slimme telefoon uit China
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2.3 OS Qualcomm MSM7227 800 MHz 3G-GPS WiFi 4,3 inch
  http://urlcini.com/H0S6th

  SODEMIETER OP SPAMHOER !!! :angry: