Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Geruchten 16 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

‘MacBook Air krijgt ook retina-scherm’

Afgelopen maandag meldde we dat de nieuwe MacBook Pro 15-inch waarschijnlijk zal worden uitgerust met een retina-scherm. Vandaag meldt 9to5Mac dat ook de MacBook Air dit scherm gaat krijgen. Daarnaast zou de Air ook een processor-upgrade krijgen om het nieuwe hoge-resolutiescherm aan te kunnen.

Omdat de MacBook Air van zichzelf al heel dun is zal er verder aan de buitenkant weinig veranderen, weten de bronnen van 9toMac. Dit in tegenstelling tot de MacBook Pro-serie, die een stuk dunner zou worden.

Het retina-scherm zou dé nieuwe functie worden van de Air. Het dunste model uit de MacBook-familie zou net als de Pro-lijn gebruik gaan maken van een Ivy Bridge processor en een verbeterde grafische kaart. Of deze twee voor de Air worden aangepast is nog niet duidelijk. Tot nu toe zat er in de MacBook Air altijd een afgeslankte versie van de processor en werkte de grafische kaart via het reguliere RAM-geheugen en de CPU.

Als dit gerucht klopt betekent het dat Apple de kracht van de MacBook Air zo goed weet te benutten dat de lichte machine vier keer meer pixels aankan. Gezien de afmetingen van de MacBook Air zou dat best een prestatie zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘MacBook Air krijgt ook retina-scherm’
Sluiten