DJ-workshop in de Apple Store

9 reacties

Ben jij componist, DJ of anderszins muzikaal onderlegd en heb je morgenavond niets te doen? Nu wel! Donderdagavond 3 mei vindt in de Amsterdamse Apple Store namelijk een demonstratie plaats van Ableton Live in combinatie met de gelauwerde Lemur Controller voor de iPad.

Ableton-expert Cenk Unis geeft een gratis workshop waarbij hij laat zien hoe je op creatieve manieren muziek kunt maken door Ableton Live te bedienen met Lemur op de iPad. Deze app geeft je controle over audioapplicaties als Ableton met behulp van een niet-alledaagse interface.

De Workshop in de Amsterdamse Apple Store wordt gehouden van 19 uur tot 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Je hoeft je vooraf niet in te schrijven.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Diastro

  Wow wat gaaf!

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Misschien dat ik daar wel even langshop. Lemur integreren is weliswaar nog lichtjaren weg voor me, maar het is sowieso altijd gaaf om te zien!

 • Profielfoto
  Apple4life

  leuk,
  helaas ben ik er nog gisteren geweest

 • Profielfoto
  bartvanderveer

  benieuwd wie de meeste ‘herrie’ maakt…
  De Apple DJ of de AJAX DJ

 • Profielfoto
  wensink

  Niet heel handig met het kampioensfeest…..

 • Profielfoto
  Ruben

  Na het zien van een filmpje van een bekende DJ die Ableton Live de hemel in prees heb ik het afgelopen week ook eens gedownload en geprobeerd, maar wat een verschrikkelijk onvriendelijk, onhandig en lelijk programma is dat zeg! Nu zal het ook wel zwaar meewegen dat ik al fanatiek Logic gebruiker ben vanaf het moment dat Apple het overnam, zo’n 10 jaar geleden, maar ik begrijp werkelijk niet dat er mensen serieus muziek kunnen produceren met dat gedrocht. Het lijkt wel zo’n thuishobby pakketje als Reason, geen serieus werk mee te verzetten!

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Ja ik ben componist. Daarom heb ik wat er gedemonstreerd wordt allang geprobeerd. Komop OMT ik heb apple’s promotie praatjes niet nodig. Maar misschien de verveelde wanna be DJ’s die verlangen naar iets nieuws. Verder sluit ik me aan bij Ruben. Overslaan dit als je serieus muziek maakt. Verveel je je suf, of geloof jij gehypte onzin ga er dan vooral heen.

 • Profielfoto
  klonic

  Ableton is in de Dance wereld het meest door producers gebruikte pakket denk ik. Van lemur weet ik niets. Daarnaast heeft Ableton met zn Live pakket een systeem ontwikkeld dat producers in staat stelt om hun muziek live te spelen en te tweaken. Ableton lijkt wellicht een oppervlakkig programma maar er kan heel veel mee.

  Dit geldt overigens ook voor Reason, die ondanks het missen van VSI support, toch in staat is hele leuke dingen neer te zetten (alleen denk ik dat recycle wel een must is).

  @ Ruben,
  Je kan toch niet serieus menen dat je al na een week werken met Ableton je oordeel al klaar hebt?

 • Profielfoto
  html-junky

  Leuk zo’n workshop als je toch al van plan was om zoiets aan te schaffen.
  Het ziet er wel gaaf uit!