Cyrille Klaassen
Cyrille Klaassen Nieuws 20 mei 2012

Maak je iPhone waterdicht met dit condoom

Altijd al je iPhone mee in bad willen nemen, maar niet met vreemde sprays of onhandig lompe hoezen willen hannesen? Dan is er nu goed nieuws. Bij Gooma hebben ze nu namelijk een hoes voor de iPhone 4 (en Galaxy S2) ontwikkeld die slechts 0,25 millimeter dik is, vliegensvlug om je iPhone heen is te schuiven en waarmee je dus onbezorgd in het water kunt spetteren. Zo weet Gizmodo ons te melden.

Je schuift de Case Marine in een seconde of vijf als een soort vlies om je iPhone heen, waarna je er aan de achterkant een stukje plastic onder schuift. Vervolgens kun je je telefoon met een gerust hart meenemen onder de douche, in de regen of bij een snorkel- of (niet te diepe) duiktrip. De hoes heeft een IPX8-rating gekregen, de hoogste klasse volgens de Japan Industrial Standards, waarmee je tot een diepte van tien meter kunt gaan.

De hoes, die veel weg heeft van een condoom, is gemaakt van polyurethaan en het schermgedeelte van acryl. Dankzij zijn geringe dikte kun je er gewoon je normale fancy hoesje overheen blijven gebruiken.

Inmiddels ligt de hoes al in diverse Aziatische en Amerikaanse winkels in de schappen. Europa zal niet al te lang meer op zich laten wachten. De prijs in de VS is 37 dollar (omgerekend zo’n 29 euro). Ook een iPad-versie is op komst. Die gaat 50 dollar (39 euro) kosten.

Reageer op artikel:
Maak je iPhone waterdicht met dit condoom
Sluiten