Leon de Winter leest voor in Apple Store

Door: Nando Kasteleijn - 2 reacties

Na muzikanten wordt morgen in de Amsterdamse Apple Store de eerste schrijver verwelkomd. Leon de Winter komt van 19:00 tot 20:00 uur in de Apple Store voorlezen uit zijn nieuwste boek: VSV. Het evenement wordt gehost door niemand minder dan WNL-presentatrice Eva Jinek.

VSV is een science-fiction boek dat gaat over Theo van Gogh, die om in het dodenrijk te komen beschermengel moet worden van topcrimineel Max Kohn.

Uit het persbericht van Apple:

In deze roman komen levende en dode personages samen in een genadeloos spannende vertelling. VSV is een virtuoos verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt.

Dat de Apple Store nu ook een schrijver uitnodigt is een interessante wending. Grote vraag is of dit evenement het startsein is om meer met Nederlandse boeken in de iBooks Store te gaan doen. De collectie wordt steeds groter, maar is nog lang niet op het niveau van onder andere Amerika en Engeland.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  De insteek van deze roman is zo apart dat ik er nieuwsgierig van word. Maar om er speciaal voor naar de Store te gaan? Nee, hooguit de bieb.

  Het zou wel van lef getuigen wanneer de Winter uit een boek zou voorlezen in plaats van een iPad. Maar dat gaat nooit gebeuren natuurlijk…

 • Profielfoto
  kommer1967

  Leon de Winter, heeft zijn boek VSV digitaal in de iTunes Store staan.
  Die gaat hij natuurlijk lezen vanaf een New iPad.