Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 21 mei 2012

‘Leap’, je Mac besturen zonder muis

Heb jij altijd al je Mac willen besturen met je hand, maar zonder een muis? Nee, niet door middel van een touch-scherm, maar met gewone bewegingen. Het klinkt een beetje futuristisch, maar het bestaat. De startup Leapmotion heeft een speciaal kastje ontwikkeld waardoor het mogelijk wordt om je Mac zonder muis te besturen.

Het idee is heel simpel: je plaatst het kastje voor het scherm van je Mac. Als het eenmaal is aangekoppeld kan je doormiddel van je vingers de muis op je Mac sturen. Al is het wel even de vraag of je na een tijdje geen lamme arm krijgt. Misschien dat de makers daar ook nog iets op kunnen verzinnen?

In het onderstaande filmpje wordt gedemonstreerd wat je dat allemaal zou kunnen. Zo maakt de hand in het filmpje tekeningen, wordt er iets opgezocht via Google Maps en een schietspel gespeeld.

De Leap is nog niet verkrijgbaar, maar het is al wel mogelijk om een bestelling te plaatsen. Het apparaatje is dus echt te koop, de verwachting is de dat de bestellingen begin volgend jaar zullen worden geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Leap’, je Mac besturen zonder muis
Sluiten