Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 mei 2012

Kanex koppelt Apple TV aan VGA-projector

De Apple TV wordt door Apple niet alleen aangeprezen als ideale settopbox voor thuis. Ook op het werk of in de klas zou het kastje een uitkomst zijn. Je kunt er immers je iPhone of iPad draadloos naar ‘mirror-en’. Er is alleen één praktisch bezwaar: op menig kantoor of school hangen beamers die nog niet de benodigde HDMI-aansluiting hebben.

Kabeltjesmaker Kanex heeft daar nu een oplossing voor: de ATV Pro. Dit kastje, dat geen stroom nodig heeft, sluit je aan op de HDMI-connector van de Apple TV. Aan de andere kant zit een VGA-aansluiting én een minijack-aansluiting voor audio output. Zo kan de nieuwe Apple TV toch nog aan oudere projectors of monitors gekoppeld worden. Het signaal dat doorgestuurd wordt gaat tot 1080p in 50 tot 60 Hz.

Het kastje is vooralsnog niet in Nederlandse winkels te koop. Je kunt de ATV Pro wel online bestellen bij Kanex. Dat kost je 60 dollar én 10 dollar verzendkosten. Mocht je dat teveel gedoe vinden, dan kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een HDMI-VGA-converter van HP. Deze heeft echter geen output voor audio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kanex koppelt Apple TV aan VGA-projector
Sluiten