iTunes Festival London keert terug

13 reacties

In september mogen we weer op kosten van Apple naar optredens van bekende artiesten. Van 1 tot en met 30 september vindt namelijk voor de zesde maal het iTunes Festival in Londen plaats. 60 artiesten zullen 30 opeenvolgende avonden in setjes van twee optredens verzorgen.

Over het programma is nog niet bijster veel bekend, vijf namen telt de line-up tot nu toe. Usher opent het festival op 1 september. Daarnaast maken in ieder geval ook Emeli Sandé, Jack White, Norah Jones en One Direction hun opwachting op het festival.

Het iTunes festival vindt zoals altijd plaats in The Roundhouse waar eerder grote namen als Coldplay, Linkin Park, Adele, Foo Fighters en Moby te bewonderen waren. De zaal biedt (staan)plaats biedt aan zo’n 3.300 muziekliefhebbers.

De toegang is zoals altijd gratis, maar kaarten worden alleen via loting verspreid. Je kunt je hiervoor opgeven via de officiële site. Ben je te jong, is Londen je te ver of ben je simpelweg uitgeloot voor je favoriete concert, dan is het gelukkig ook mogelijk om het iTunes Festival live te volgen, via een livestream op je computer of via de speciale app. Deze is Airplay-compatible, dus meegenieten van de muziek op het grote scherm via je Apple TV behoort ook tot de mogelijkheden.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  jonahke

  in de BE en NL store is deze app blijkbaar niet beschikbaar, in welke store wel :-S

 • Profielfoto
  filenox

  Je kunt je hiervoor opgeven via de officiële site. De enige voorwaarde is dat je ouder dan veertien bent.

  En dat je in het Verenigd Koninkrijk woont….

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Inwoner van het verenigd Koninkrijk zijn, zuiver! Als ik kijk dat al mijn cd’s tot nu toe proper bij Apple in iTunes gekocht zijn. Vorige maand en deze maand gemiddeld €400,00 verbruikt!;) Mag toch een iTunes festival tegenover vind ik persoonlijk.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @filenox klopt, we hebben e.e.a. aangepast. Dank voor je feedback.

 • Profielfoto
  yoerio

  ehm waar staat dat je in de UK moet wonen en waarom hebben ze dan ook een nl website met een win pagina? (http://www.itunesfestival.com/nl/win)

 • Profielfoto
  MBPuser

  Hardstikke leuk, een artikel over een feestje waar we niet welkom zijn:lol:

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  De zaal biedt (staan)plaats biedt aan zo’n 3.300 muziekliefhebbers.

  klopt ook niet

 • Profielfoto
  Trizan

  Ik heb me via http://www.itunesfestival.com (de, fr, ie, nl) aangemeld voor een kans op een kaartje. Wanneer vinden de trekkingen plaats?
  Winnaars van buiten het VK worden één dag na sluiting van de inschrijvingen geselecteerd. De inschrijving sluit 14 dagen vóór het optreden.

  Dit staat in de FAQ. Dus ik neem aan dat wij ook gewoon mee kunnen doen.

 • Profielfoto
  Mart1nden

  Onzin! Elke inwoner van UK, België, Nederland, Duitsland en Frankrijk kunnen meedoen! Wel goed je info publiceren. Ik heb mezelf al aangemeld en ingeschreven voor tickets. En aangezien ik toch echt in Nederland woon en een Nederlandse iTunes account heb… Lijkt het me toch wel duidelijk!

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Sorry mensen, dit is mijn fout: ik kreeg de verkeerde link doorgestuurd waaruit ik de conclusie trok dat het festival alleen voor UK’ers was. E.e.a. is inmiddels weer aangepast. Wat betreft de iOS-app… ik neem aan dat die t.z.t. ook in de NL iOS Store zal verschijnen.

 • Profielfoto
  Essejo

  Nou zeg de kwaliteit is zacht gezegd wel naar beneden gedonderd! Usher en 1D vind ik echt verschrikkelijk.

 • Profielfoto
  Rickje

  @ Essejo
  Usher.. mwuah. 1D, nog nooit van gehoord.

  En wat jij verschrikkelijk vindt, vindt niet iedereen verschrikkelijk, blijkbaar.;)

 • Profielfoto
  smalle50

  Ik had vorig jaar tickets voor linkin park gewonnen maar kon niet gaan omdat ik de dag erna naar het ziekenhuis moest…nog altijd slecht van! Je moest dan je tickets wel claimen voor den bepaalde datum en dat had ik dan niet gedaan zodat Apple toch nog iemand anders gelukkig kon maken! Dees jaar, tot nog toe, geen bands waarvoor ik naar Londen zou trekken!