iPhone 4-inch, vier voor- en nadelen

Door: Nando Kasteleijn - 44 reacties

Sinds The Wall Street Journaal vorige week meldde dat de volgende iPhone van Apple een 4-inch scherm krijgt is de discussie over de schermgrootte weer opgelaaid. Komt er dan toch een grotere iPhone? Opvallend genoeg bevestigden twee grote persbureau’s; Reuters en Bloomberg, het bericht.

Dat drie gerenommeerde journalistieke instituten elkaar bevestigen zou kunnen betekenen dat Apple inderdaad komt met een een grotere iPhone. Het gebeurt vaker dat Apple voor de lancering van een nieuwe product bewust nieuws uitlekt naar grote persbureau’s. Wat zijn nou de voor- en nadelen van zo’n scherm? Waar zou Apple rekening mee moeten houden? Op One More Thing vier voor- en nadelen van een 4-inch iPhone.

Voordelen

Concurrentie met Samsung: als Apple met een 4-inch scherm komt, wordt het voor de groep die normaal kiest voor Samsung telefoon aantrekkelijker om voor een iPhone te gaan. Daarmee zou Apple zijn concurrentiepositie ten opzichte van Samsung versterken.

Fris ontwerp: de iPhone werd in januari 2007 gepresenteerd. Sindsdien heeft Apple, afgezien van een wat platter ontwerp, geen grote doorgevoerd in het ontwerp. Een nieuw design zal meer mensen aanspreken.

Laatste project waar Steve aan werkte: volgens Bloomerg zou Steve zich in de maanden voor zijn dood hebben beziggehouden met de volgende iPhone. Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat het een totaal ander toestel wordt, maar verklaart wel waarom de iPhone 4S zo weinig afwijkt van de iPhone 4: de echte klapper moest nog komen.

Het toetsenbord: het zal niet voor iedereen problemen opleveren, maar voor sommige mensen is het toetsenbord van de iPhone aan de kleine kant. Stel dat er de nieuwe iPhone een 4-inch scherm heeft, dan zal het oppervlak van het toetsenbord ook toenemen en daarmee makkelijker zijn in gebruik.

Nadelen

Draagbaarheid: als de iPhone inderdaad 4-inch wordt, betekent dat de telefoon moeilijker is mee te nemen en de kans groter dat de telefoon minder makkelijk in je broekzak past.

Gebruiksgemak: bij de 4S kan je vanuit één houding bij alle uithoeken van het scherm, bij een groter model is dat niet meer mogelijk.

Ontwikkelaars: voor ontwikkelaars wordt het ’t grootste probleem, zij moeten dan voor twee formaten gaan ontwikkelen: 3.5-inch en de nieuwe 4-inch versie. Het is de vraag of dat de kwaliteit van de apps ten goede komt.

Innovatie: er zijn veel meer manieren waarop Apple kan innoveren, dat hoeft echt niet per se een groter scherm te zijn. Apple ging eerder al niet mee in de 3D-hype, dus waarom wel een 4-inch iPhone?

Welke voor- en nadelen zie jij?

Uiteraard is het maar de vraag of deze argumenten voor Apple een rol zullen spelen. We weten uit de tijd van Steve Jobs dat hij eigenlijk niet luisterde naar wat de massa zei. Welke voor- en nadelen spelen volgens jou een rol?

Reacties

44 reacties
 • Profielfoto
  Lauwrence

  Innovatie in bestaande vorm.

  De iPhone is een een succesvolle formule. Hier in Hong Kong zie je bijna niets anders.

  Het scherm mag iets groter, maar het voordeel daarvan, imho, is surfgemak en zelfs met een inch extra valt dat te bezien.

  Doe mij maar snelheid en verbetering van de intuïtiviteit van het geheel, plus (uiteraard) batterijduur, want zonder juicepack is een dag hier niet te doen.

 • Profielfoto
  joram

  Het nadeel dat een groter scherm ook een minder handzaam formaat in houdt, hoeft niet persé het geval te zijn:) Er is genoeg ruimte om die 0.5″ aan schermruimte kwijt te kunnen zonder de telefoon groter te maken. Ik ga er zelfs van uit dat de iPhone niet/amper groter wordt. Dat heb ik Apple nog nooit echt zien doen (een fractie groter wel, maar nooit substantieel groter) namelijk.

  Het 2e nadeel valt dan eigenlijk ook wel mee in dat geval… een zelfde formaat telefoon met een groter “edge-to-edge” scherm is voor de meeste mensen dan net zo makkelijk te bedienen.

  Ook het 3e nadeel lijkt me niet echt van toepassing. Apple heeft tot nu toe alleen de resolutie verdubbelt, wat niet tot een complete redesign van interfaces in hield. Ik denk dat de resolutie hetzelfde blijft, omdat je anders teveel versnippering en kwade ontwikkelaars gaat krijgen. Dan krijg je dus eigenlijk een Android-probleem op het iOS platform.

  Laatste nadeel is niet echt een nadeel in mijn ogen:)

 • Profielfoto
  Marnixvos

  Eigenlijk meer voordelen dus

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Welke voor- en nadelen zie jij?


  Aangezien het ontopic is wil ik van de gelegenheid misbruik maken om mijn mockup te spammen. :innocent:

  Klikken is vergroten:


  Het heeft natuurlijk een hoog fanta gehalte maar is toch ook wel gebaseerd op recente geruchten. Voor de rest is het gewoon voor de lol en voor OMT misschien leuk omdat het uit haar eigen community komt…

 • Profielfoto
  mighty servant

  En de voordelen slaan nergens op: ( bijna ) allemaal emotie.

 • Profielfoto
  iPredict

  Helaas vind ik de nadelen het zwaarst wegen. Een telefoon moet comfortabel in 1 hand kunnen liggen, met een duim te bedienen zijn en makkelijk in de broekzak passen.
  .
  Mocht een iPhone te weinig productiviteit leveren voorzover nodig, dan is een tablet wat je nodig hebt, niet een telefoon die de ergonomie op z’n kop zet.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Het voordeel ‘Fris ontwerp’ is niet waar. De iPhone 4/4S zijn een behoorlijke verbetering geweest t.o.v. de 3G/3GS..

 • Profielfoto
  Mau5

  Ik zie niet echt voordelen aan een groter scherm. Beter ontwikkelingstijd besteden aan belangrijkere dingen: Batterij duur, steviger ontwerp,…

 • Profielfoto
  Martink

  grootste nadeel vind ik dat dat je de iphone niet meer kan besturen met 1 hand. Dit scherm is met de duim volledig te besturen. als je hem in je hand houdt. Als hij groter wordt is dit niet meer het geval.

  Ik zie in iedergeval meer nadelen dan voordelen. Als ik een groter scherm wil pak ik m’n iPad er wel bij.:)

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Ik had het liefst een kleinere iPhone: het huidige 3.5″ scherm zonder die dikke randen die we nu hebben. Als het 4″ moet dan maar zo:

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik denk dat er ruimte genoeg is voor een groter scherm in een kleinere iPhone. Dat is twee keer winst. Dan wel met als offer dat je de home button moet missen.

  Sowieso, de mockups waar binnen het huidige iPhone model een nog groter scherm geplaatst is zien er echt niet uit. Ik weet zeker dat als Apple met een groter scherm komt, ze er meteen een re-design tegenaan gooien onder de titel iPhone5 of New iPhone.

 • Profielfoto
  Martink

  Vraag me eigenlijk ook wel af wat de iPhone liefhebbers willen.

  Gaan er straks meer iPhone eigenaren naar android/windows phone omdat scherm van iPhone te groot is. Of komen er meer naar iPhone toe?:)

 • Profielfoto
  Nielskorte

  Geen 4″ scherm VEEL te groot! Lijkt mee ook nog eens onhandig want je kan niet meer met je duim in alle hoeken van het scherm komen!

 • Profielfoto
  Dexter_202

  Laatste project waar Steve aan werkte: volgens Bloomerg zou Steve zich in de maanden voor zijn dood hebben beziggehouden met de volgende iPhone. Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat het een totaal ander toestel wordt, maar verklaart wel waarom de iPhone 4S zo weinig afwijkt van de iPhone 4: de echte klapper moest nog komen.

  Wat is hier het voordeel van?

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Ach, ik heb een iPad erbij dus voor mij hoeft er geen groter scherm in te komen..
  .
  Nou is 4″ nog niet echt groot, vergeleken met 4,7 bv. Zolang de iPhone maar niet zó groot word vind ik het best.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Niet slecht, Dr. Maddox! Het lijkt zo een mooie robuuste mini iPad. Strak model. Modern. Een vondst om de homeknop weg te halen en de functie te behouden. Geeft veel strakker uiterlijk. Zou het beeldscherm dan niet volledig over de hele voorkant kunnen? Dat lijkt me helemaal mooi! Het moet Apple toch lukken om de cam door het scherm heen te frutselen.
  Toch hou ik het zelf nog steeds op de mock-up, die vorig jaar ergens al gepubliceerd werd: mijn ideale iPhone, metalen unibody casing en aflopend design aan de achterkant, waardoor ik het lekker speels vind en onderscheidend van de huidige iPhone en de nagenepte modellen van andere merken.
  De nadelen hierboven beschreven, vind ik niet steekhoudend. Er is al vaak beschreven dat 4″ binnen de afmetingen van de huidige iPhone kan. Het geeft ook de iPhone nog een strakker uiterlijk als het scherm aan de zijkanten helemaal doorloopt. En bereikbaarheid scherm is gewoon prima hoor, zoveel scheelt het niet.
  Groter scherm is een absolute must. Mensen willen groter. Heel veel mensen tenminste. Omdat smartphones en toch vooral de iPhone door de meeste mensen vooral voor internet, email en social networking wordt gebruikt en steeds minder om te bellen. Er zijn m.i. dus alleen maar voordelen van een groter scherm!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Martink: ik ken veel iPhone-gebruikers, die overstappen naar Samsung Galaxy III en Samsung Note vanwege de (veel) grotere beeldschermen. Er lopen dus mensen weg bij de iPhone gebruikers omdat er nog steeds geen groter scherm is.
  Maar misschien is het geen gek idee om twee formaten iPhone te maken. Waarom zou dat niet kunnen? MacBooks bestaan zelfs in 5 formaten! En lang niet iedereen bedient zijn/haar iPhone met de duim of met één hand. Ik bedien ‘m zelf altijd met twee handen. Dus van mij mag er een iPhone NOTE komen!

 • Profielfoto
  TakkU

  Een iPhone ‘note’ zal er nooit komen.. je komt dan weer uit bij het hele Netbook verhaal.. Zo’n ‘note’ is te groot om te gebruiken als fatsoenlijke smartphone, maar te klein voor echte tablet functies. Hierbij kom je dus weer uit bij het verhaal van Steve die bij de netbooks al aangaf dat ze nergens echt goed in zijn en apple er dus ook niet in mee gaat.

  2 formaten iPhones zie ik ook niet gebeuren. Apple heeft in het verleden met iPhones en iPads laten zien dat ze een bepaalde gebruikservaring willen die op alle toestellen hetzelfde is. Zodra je kleinere iPhones gaat maken is dit niet meer het geval, waardoor je weer bij goedkope troep uit gaat komen.

  Apple is een bedrijf wat doet waar ze zelf in hebben, en is ook een van de weinige bedrijven die dit kan doen. Zelf zie ik nog niet zo snel een 4″ iPhone komen. De keuze voor het huidige formaat is denk ik een zeer bewuste keuze geweest, en een formaat wat gewoon goed werkt. Niet te lomp (wat de Galaxy S2 eigenlijk wel is en de Galaxy Note al helemaal) en ik heb zelf nooit problemen dat dingen er niet op passen. Ik geloof de geruchten niet zo!

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik vind het huidige formaat echt te klein. Zeker als je iets typt (dat gebeurt vaak) blijft er niets meer over, maar gewoon voor al het andere is groter beter. Als je de huidige smartphones bij elkaar ziet in bijvoorbeeld de Mediamarkt kijk je zo over de iPhone heen. Ik verwacht en kijk uit naar een 4 inch-er!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het kan gewoon niet anders. En het huidige formaat wordt steeds meer achterhaald, ook qua beeldverhouding. 4:3 is achterhaald. Voor video, films, bekijken TV-programma’s, foto’s, gamen. Dus er moet wel wat gebeuren. Nu is van die 3,5″ een belangrijk deel van het scherm voor deze toepassingen ook nog ’s niet benut, dus is het bruikbare deel van het scherm dan nog een stuk kleiner!

 • Profielfoto
  Jenner2006

  Ze hebben het toch ook gehad over een krom scherm? Als je een krom scherm maakt kun je met je handen makkelijker in de hoeken:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Een surround scherm:grin: ja inderdaad, dat was one of the rumours. Ik zie dat nog niet gebeuren, maar je weet het nooit. Apple zal toch écht moeten komen met een verrassing om niet marktaandeel kwijt te raken.

 • Profielfoto
  DouweSCH

  Ontwikkelaars: voor ontwikkelaars wordt het ‘t grootste probleem, zij moeten dan voor twee formaten gaan ontwikkelen: 3.5-inch en de nieuwe 4-inch versie. Het is de vraag of dat de kwaliteit van de apps ten goede komt.

  Geen feit maar een aanname. Is alleen het geval als de resolutie verandert. Of eigenlijk: als de beeldverhouding verandert. Lijkt me érg sterk dat dat aangepast wordt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk juist wel dat de beeldverhouding veranderd, omdat juist die verouderd is.
  Maar als je het 1x veranderd en je blijft daarna een aantal jaren in de nieuwe beeldverhouding produceren, kan dat toch niet zo’n probleem zijn.

 • Profielfoto
  MBPuser

  De iPhone is een een succesvolle formule. Hier in Hong Kong zie je bijna niets anders.

  Hier op de Haagse Markt ook niet..

 • Profielfoto
  taxandria

  Erg mooie Mockup Dr. Maddox! Respect.

  Mag ik vragen met welke software, hulpmiddelen je dit hebt gemaakt en hoe lang je erover hebt gedaan?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Toch hou ik het zelf nog steeds op de mock-up, die vorig jaar ergens al gepubliceerd werd: mijn ideale iPhone, metalen unibody casing en aflopend design aan de achterkant

  .
  Ja dit is ‘m ook wat mij betreft! Geen nadelen: groter scherm, maar het totaal is even groot, ook nog dunner en lichter, resolutie is hetzelfde dus geen probleem voor developers. Mooier ook nog eens.
  .
  Die van Maddox was ook leuk, zonder homebutton, alleen als je dan daarop klikt, tap je ook in het display, dus dat gaat niet werken. Maar de home button gaat op den duur toch verdwijnen. Kan makkelijk vervangen worden met een gesture (3 finger pinch bijv) en/of met een knop naast de camera/speaker. Dat geeft dan extra ruimte voor breedbeeld. Alles wordt toch breedbeeld denk ik.

 • Profielfoto
  SanderApple

  Voordelen:

  1. Om de iPhone niet aanzienlijk te misvormen/vergroten wordt het waarschijnlijk een 16:9 formaat, wat handig is als je bijvoorbeeld films wil kijken of iets dergelijks. Dat laat de zwarte randen boven en onder ook weg.
  2. Meer oppervlak dus dunner design of een grotere(krachtigere) batterij.

  Nadelen:

  1. Te groot: past amper in je broekzak/hand. Je kunt niet het hele scherm aanraken als je hem in je hand hebt. Zelfde probleem als nu: het scherm loopt tot de rand om de iPhone klein te houden dus het typen gaat ongeveer hetzelfde.

  2. Alle, maar dan ook alle apps moeten worden aangepast op dit formaat. Dat betekent dat een app meer geheugen in beslag neemt of dat het lang duurt voordat alle apps geüpdate zijn naar dit formaat.

 • Profielfoto
  100percentme

  Ik sluit me aan bij takkU, ik zie een groter scherm niet zo snel komen en 2 iPhones met verschillende formaten zal apple niet zo snel maken. Als het scherm daadwerkelijk groter wordt, maakt apple sowieso geen iphone die lijkt op die (lelijke) mock-ups.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ taxandria – Iets meer dan twee uur. De 3D basis heb ik in illustrator gemaakt en de afwerking en toevoegingen van elementen en effecten in Photoshop.

 • Profielfoto
  Facundo

  Gebruiksgemak: bij de 4S kan je vanuit één houding bij alle uithoeken van het scherm, bij een groter model is dat niet meer mogelijk.

  ?????? Wat een dom geklets!

  Ontwikkelaars: voor ontwikkelaars wordt het ‘t grootste probleem, zij moeten dan voor twee formaten gaan ontwikkelen: 3.5-inch en de nieuwe 4-inch versie. Het is de vraag of dat de kwaliteit van de apps ten goede komt.

  Als Samsung het kan, waarom zou Apple ’t dan niet kunnen. Ik heb nog niets negatiefs aan de kwaliteit kunnen ontdekken op m’n Galaxy Note. Bovendien: Eerst jullie ‘vraag’ gaan uitzoeken voordat jullie het als nadeel gaan benoemen.

  Innovatie: er zijn veel meer manieren waarop Apple kan innoveren, dat hoeft echt niet per se een groter scherm te zijn. Apple ging eerder al niet mee in de 3D-hype, dus waarom wel een 4-inch iPhone?

  Waar lees ik hier een nadeel?? Ik lees hier slechts een herhaling van je eigen (retorische) vraag. Bovendien: Een groter scherm is allang geen innovatie meer.

  Laatste project waar Steve aan werkte: volgens Bloomerg zou Steve zich in de maanden voor zijn dood hebben beziggehouden met de volgende iPhone. Dat hoeft niet per definitie te betekenen dat het een totaal ander toestel wordt, maar verklaart wel waarom de iPhone 4S zo weinig afwijkt van de iPhone 4: de echte klapper moest nog komen.

  Waar lees ik hier een voordeel in?? De èchte klapper is overigens al door Samsung gemaakt, of de Apple-fanboys dat nu leuk vinden of niet. Jullie schrijven het feitelijk zèlf al: Sinds 2007 is Apple aan het huidige ontwerp blijven vasthouden. En dat kost Apple heel veel klanten. Apple moet maar eens haar eigen arrogantie gaan overstijgen en ALS DE BLIKSEM nieuwe formaten tablet maken, of ze verliezen het ook op de tabletmarkt.

 • Profielfoto
  Facundo

  Alleen voor de fanboys is het een probleem als er verschillende formaten komen: Ze hebben dan niet meer DE iphone of DE ipad, maar EEN iphone of EEN ipad. Erg sneu voor ze.

 • Profielfoto
  Afroman

  Groter scherm is enkel handig als er ook daadwerkelijk meer ruimte op het scherm is. Dus dat ik minder hoef te scrollen (bij tweets of webpagina’s) of meer iconen kwijt kan op mijn homescreen.

  En daarnaast, ik zie het allemaal wel, mijn volgende telefoon wordt toch weer een iPhone. De vraag is alleen wanneer. Vind de 4 namelijk echt niet oud vergeleken met de 3G. Die werd echt traag en kreeg haarscheurtjes.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Betekent een groter scherm straks een accu die nog eerder leeg is? Laat dan maar zitten.

 • Profielfoto
  osxwouteer

  4 inch hoeft echt niet. Vind je het iPhone scherm te klein, koop een iPad. Die kun je dan niet in je zak stoppen, maar een te grote telefoon ook niet. Het ‘best of both worlds’ gaat bij een ietsje groter scherm niet op, omdat je de nadelen van een iphone (moeilijk typen, kleine lettertjes) en de nadelen van een iPad (minder draagbaar, groter stroomverbruik) plus de extra resolutie. Developers (en bovendien apple zelf) moeten nu alle apps gaan ontwerpen in de resolutie van de iPhone 3gs, iPhone 4, iPad 1/2, de nieuwe iPad én de nieuwe iPhone.
  Het scherm is perfect zo, en de telefoon moet ook niet dunner worden imo. Als je zon dun plastic speeltje van samsung vast hebt voelt het net alsof je hem zo doormidden kunt buigen.

 • Profielfoto
  hitcher

  Bij dit soort beslissingen moet je jezelf afvragen waarom er gekozen zou worden voor een groter model. Kennelijk denkt Apple hier meer mee te kunnen verdienen. Vandaag nog werd duidelijk dat Facebook op de mobiele applicaties minder reclame kan laten zien reden waarom beleggers minder vertrouwen hebben in het aandeel met als gevolg een tweede scherpe daling van de waarde. Op een groter scherm valt eenvoudiger te adverteren en daar zit geld. Zou het kunnen dat Apple het scherm in verband hiermee wil vergroten? Men moet een optimum zien te bereiken tussen wat de gebruiker nog acceptabel vindt als omvang en wat de mobiele adverteerder wenst.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Dr. Maddox: ongelooflijk dat je in zo’n korte tijd zo’n grafisch mooie mock-up kunt maken. Is het je werk?
  @Facundo: het is helemaal niet waar dat Apple sinds 2007 aan hetzelfde design vasthoudt voor de iPhone. Het huidige design van iPhone 4/4S is er nog geen twee jaar, dus sinds juni 2010. Daarvoor 2 jaar het design van iPhone 3G/3Gs en daarvoor het design van de eerste iPhone, met metalen achterkant.
  Wel eens dat Apple moet upspeeden om niet (meer) terrein kwijt te raken aan Samsung, die veel aandacht en klanten trekt met variatie, grotere schermen en nu ook meer geavanceerde technieken/specs, zoals quad processor. Ook retina screen is nu al bij verschillende merken: Samsung, HTC en Sony. Blijft wel een handvol plastic bij Samsung en HTC. Ook bij anderen, maar smartphones als Nokia Lumia en Sony Experia Arq en latere modellen voelen veel degelijker aan. Behuizing in elk geval van minder kwaliteit dan iPhone. En model van nieuwe Galaxy III vind ik niet erg mooi. Wel gelukkig geen iPhone namaak meer, maar meer eigen model.
  Er komt nu absoluut een nieuw design. Daar ben ik van overtuigd.
  Apple zou vooral heel veel meer klanten kunnen krijgen door eindelijk voor zijn producten in Nederland en andere Europese landen reclame te maken en zo meer zelfgestuurde informatie over producten. Samsung kan nu rustig blijven beweren dat ze overal voorlopen en personeel van telefoonshops roept dat ook al anderhalf jaar.

 • Profielfoto
  pippen2

  @facundo, het is weldegelijk zo dat ontwikkelaars problemen ondervinden met de vele beeldformaten bij Android. Dat zie je bij heel veel Apps er duidelijk aan af. Er ontstaan vaak nutteloze lege ruimtes. IPhone Apps zien er doorgaans gewoon beter uit. En ze lopen ook “lekkerder”. En dat zeg ik niet als “fanboy”, maar puur uit ervaring. Ik heb er mee mogen spelen, maar ben daarna weer blij dat ik een iPad in m’n handen heb.

  Ik denk niet dat Apple de resolutieverhouding gaat aanpassen. 16:9 video was ook al helemaal ingeburgerd bij de lancering van de eerste iPhone. De huidige verhouding is dus doordacht. Je kunt er prima video mee kijken en het browset / leest lekkerder dan een 16:9 scherm (dit is de reden die Steve Jobs eens heeft verteld).

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ MacAanZee – Is inderdaad mijn werk.:)
  Toch valt het best mee hoor. Het is allemaal rechttoe rechtaan en de standaard “Apple trucjes” als reflecties en zachte schaduwen.

 • Profielfoto
  OlafH

  Grootste nadeel vind ik de extra batterij die een groter scherm gebruikt. De batterijduur is nu echt het grootste probleem en ze zullen vast met een betere batterij komen die ervoor zorgt dat met een groter scherm de prestaties hetzelfde blijven. Maar dan heb ik liever een betere batterij met het huidige scherm zodat hij langer mee gaat.

 • Profielfoto
  iMarvin

  Hoop echt niet dat Apple met een 4″ iPhone komt. Vind dit al vijf jaar heerlijk werken, zo’n 3,5″ display op de iPhone. Zie om mij heen veel mensen met een Samsung Galaxy S II / III of Note, daar loop je echt mee voor lul zeg…
  Vind het gros van de mockups met een groter display er overigens ook écht niet uit zien..

 • Profielfoto
  Petje

  De oplossing is simpelweg al eerder genoemd; 2 verschillende schermen bij 2 nieuwe iPhones.
  Een scherm precies zoals de huidige 4/4s en wellicht een 4,5 inch met wel dezelfde beeld/pixel verhoudingen, zodat de ontwikkelaars met dezelfde resolutie kunnen blijven werken.

 • Profielfoto
  Cea

  Vraag me echt af waar sommigen een probleem maken van ” dan past ie niet meer in mijn broekzak”.
  Beetje serieus blijven aub, we praten hier over millimeters! een GSII met 4,3″ scherm tov van 3,5″ ( zoek de afmetingen maar eens op, vooral in de breedte).
  Zeggen dat je met een GSII voor lul staat omwille dat hij zo groot is is ook een vorm van flink overdrijven.
  Wees gerust alle die nu hardnekkig liggen te roepen dat ze alleen een 3,5″ iPhone willen staan in de rij zodra de nieuwe eventueel met een 4″ scherm komt. ( vind het trouwens de meest ideale grootte voor een scherm als ik vergelijk tov van m’n iPhone en GSII, beste compromis).

  Ik kijk uit naar het najaar en hoop op een 4″ iPhone dan ruil ik mijn GSII in voor de “the new iPhone”.